Јас ке ти помогнам само нека ти влеџе во глава ова , и денес и вчера беше на работа ништп не ти се деси па ни утре нема такс размислувај и ништо нема да биде
Зошто такви мисли? Мислам во ред е да се плашиш но зошто секогаш на најлошото депресија е составен дел од нашиот живот не се секирај верувај секогаш од крајот на тунелот има светлина, депресијата не е неизлечлива повеќе смејсе праи работи што те праат среќна не си го оптеретувај мозокот со вакви мисли пошо ако продолжиш можеш да дојдеш до некое ниво на депресија вервај во животот има и паѓање и станување, живеј си го животот како знаеш и како те праи среќна, а за депресијата ич да не му ја мислиш денес е тука утре ја нема и запамти, колку и да е тежок животот е убав колку и да сме тажни утре ке се смееме.
Незнам и јас самата онака претешко ми е во тој момент и ми идат такви мисли и уште полошо ми е..Ко ке размислам вака трезвено немам којзнае каква причина да ми е до толку тешко ама ете ко ке нападни аксиозноста хаос ми е во главата.
Па прво пред да направиш нешто размисли зашто со живела до сега после имаш фамилија после ке мислиш дека имаш усте преголем пат на кој треба да чекориш и кога ке помислиш тоа сврти мислата дека тоа е само најголема глупост
Не, немам такви симптоми, само анксиозност ми е дијагностицирана пред 4 години. 2 години еве супер си бев анксиозност немав воопшто никаков симптом, ко ќе се присетев некогаш на овие мисли си велев од шо сум се плашела господе па јас сакам да живеам, ама еве сега после стресот се ми се врати.
Ќе поминеее и тоа како си го поминала претходниот стрес ке го поминеш и овој само дај си време на себе ќе видиш
Еве на пример јас никогаш во живот не сум помисли дека ке имам анкциозност и еве сеа ме фати на 31 год . а толку сум популарен толку фанови ми пишуваат каде си те нема и тоа уште стрсс ми прави и почнав да пешачам и елецеа да мислам излагам надвор точлу ми се врти али не се предавам макар умрел на улица
ама ти си имала и не си го излечила убаво си требала уште да користиш ако ти било добро не е мислам штетен Елецеа такс добив тука полно пораки
Е така се тешам и јас дека време ми треба.. Фала ти многу, два реда муабет со некој што те разбира многу значат
Зошо одма посегнувате по лекарства еве јас 3 години сум со анксиозноста какви не миали сум имал и симптоми тоа е страшно ама никогаш не сум посегнал да пиам лекарства пошо знам дека се е до умот пробај да го исконтролираш умот ќе видиш и да знаеш се ти доаѓа од главата
Во право си али бато јас имам преживеано во животот многу двајца родители на 18 год ги изгубив ов собраќајка и стрес сум пател и тек сеа ми пукна не е како што мислиш само мисли и јас бев многу јак али и јакиот пука пробаб со Масло од Канабис ај природно ал ништоо не помага и не ми се живи дома да седам и да не можам дс појдам на кафе со другари страшно ми се врто лоши и да не мислам пак ти иде само
Абе јас мислам со психотерапија е најдобро да се почни, само зависи кај кого до кој степен е. Само шо се прескапи овде кај нас, еве јас денес ќе одев ама имав некои обрски и не појдов, а и колку би можела да одам уствари, 100е месечно баш и неможам да си дозволам да плаќам психолог.