Luge a dali anksioznosta vi predizvikuva tahikardii i aritmii? Ko nekoj pritisok od zeludnik i naednas osekam,, tup,, preskok
Во мојот случај е така, имам проблеми со желудникот и редовно ги имам тие прескоци. Секако дека и анксиозноста ги предизвикува тие прескоци, затоа е добро едно ехо на срце да направиш ако ти е подолго време вака и да видиш од кај потекнуваат.
Eho, ekg, holter pravev pred 2 meseci koga pocnaa i se bese vo red fala Bogu Mozno e da e od zeludnikot zasto go osekam zgrcen ko topka
Дечки, на топлово е нормално да имаме поизразена анксиозност.. не се плашете. Ќе помине. Земете нешто за смирување, тоа што ви помага.
Претходно имаш пишувано дека ти ствара паника самото тоа што ќе помислиш дека треба да пиеш апчиња. Мислам дека потсвесно толку имаш создадено одбивност што ти се манифестира уште полошо отколку што можеби реално е. Овде во ова твое мислење мислам дека си имаш веќе одговорено. Обиди се да најдеш начини како да си помогнеш (со пишување, со шетање, готвење, плетење, со стекнување рутина) додека си во период со навикнување зошто прочитав во друго мислење дека и другиот лек не ти помагал. п.с. како ги гледам мислењата гледам и напредок. Мислам дека ова мислење е и во темата за мали достигнувања продолжи така Почни од почеток. Напиши на лист што сакаш да направиш. Подели ги тие работи во категории и приоритизирај ги. Направи 3 категории и гледај изедначено да ги вметнеш обврските кои сакаш да ги постигнеш (пр ако имаш 10 обврски, смести ги 3 со 3 со 4 или 3 со 4 со 3) и потоа под секоја од овие најприоритетните напиши како можеш да почнеш (пр. сакам да купам леб, за таа цел ќе одам до продавница). Откако ќе напишеш, организирај нешто ако имаш да завршиш наеднаш. Ако треба користи и боици и обележи ги со разни бои. Ако нешто не оди, не е страшно, секој заглавува и тоа е нормално.
Шекнав деновиве.. плус треба да добијам.. Господ да ги поживее Б12 ме спасија.. и нормално терапија редовна.
Zdravooo jas se izvinuvam na koj nacin se prakja privatna poraka nova sum ovde se obidov neznam kade I vi posakuvam na site cuvajte se teskite se bitkite sto gi vodime vo sebe. No i Gospod e golem ❤
Ти благодарам на одговорот, но моментално најголемиот проблем кај мене е здрвеност на мускулите особено болка во половината и здрвеност на нозете, друго се испитав но ме буни оваа вкочанетост која ме спречува да спортувам нормално. ВЕ МОЛАМ споделете ми дали некој е имал ваков проблем во мускулите во нозете ваква здрвеност од анксиозност
Имам пишувано 100 пати на темава.. Терапијата моја и терапијата на било кој тука не мора да е иста. А Б12 преку крв ми открија дека имам недостаток. И ми делува убаво. Ме смирува, ми дава сила.
Вчера не се напив од тие новите Азорал и ми е далеку подобро. И нема никакви паники ни ништо, само што морав за спиење Лорислан да се напијам. Прелошо ми беше од новите, денеска се осеќаме без нив подобро. Не знам што да праам....
Vcera si legnav nakaj 1h, i vo 2h se razbudiv so gadenje, trgmav za vo wc i vekje na pola pat sednav i sum kolabirala, ne traese mn dolgo, okolu mene bea toa se sekjavam. Posle toa tri pati povrativ od koo edniot pat zeludocen sok. Mnogu sum isplasena sega deka imam tumur vo glavata... sto da pravam i ispitam,krvta mi bese dobra, i helikobakter nemav..
Pijam, zepira 5mg, dijazepam 2mg se napiv popladneto radi vrtoglavici, mi se gadese pa piev lanzul, i sekako b6. Ne znam i sega kako da mi se gadi, moze da e stomacen virus, ama toa paganjeto me plashi od sto moze nokjeska da padnam samo ne znam... moram da se smiram nekako, zosto gotovo mislam imam tumur.