Луѓе со што ги заменивте Лорсиланот од 2,5мг. Докторката мене ми рече со Дијазепам од 2,а мене не ми помага. Денес, во аптека прашав за замена ми рекоа Димитрин.
Луѓе помагајте стварно е ова катастрофа значи 10 дена јас не можам да спијам навечер значи помогните како да заспијам не помага ништо секој ден као мртов сум
Што кажа дека земаш, Хелекс ли? Не те смирува за да заспиеш? Пробај и Бедоксин да земеш или Мелатонин за да ти помогне да заспиеш. Друга алтернатива ти е Санвал. Една колешка го зимаше, вели 8 сата без прекин спиела.
Значи вака уште 3 дена имам Елицеа навечер од 5мг и после одам на 10мг до 13:00 да го имам испиено и плус Хелекс пијам по 0.25 два пати во ден сега ова време инакај 21:30 когс пиам Елицеа и Хелекс исто и легнуваѓ накај 02:00 02:30 и спијам до 05:00 се разбудувам и толку се мачам до 12:00 да заспијам нема шанса
Елицеата се пие до 10 наутро, Хелексот може и до 3 пати на ден, дозата не ти е голема. Како и да е, самиот по себе тој не успива. Затоа земи вит.Б6 или Мелатонин, ги има по аптеките и секоја вечер пиј. Нема штета од нив, може да пробаш, за да не одиш директно на Санвал, он е појак лек.
Да ама ми рече докторов прво навечер Елицеа по половинка па после цело до 13:00 да го имам испиено може во 10:00 11 12 и ке пробам со овие што ми кажа фала ти
Навечер Елицеа прв пат слушам Како и да е, слушај си го докторот и соработувај со него. Ако и после месец дена ти е вака, оди разговарај со него. Во меѓувреме пробај со Мелатонин за спиење.
Не ме разбра првите 6 дена по 5мг навечер Елицеа и после по 10мг до 13:00 да го имам испиено , а Мелатоним обавезно одам сега да си купам пред спиење едно апче
Јас пиам 3 пати на ден од сабајле , попладне и навечер накај 22:00 по 0.25мг се вкупно е 0.75мг која не е некоја преголема доза
Немој да пиеш санвал, само препорака, напиј се поголема доза од Хелексот и ке заспиеш,јас пијам лоразепам и супер спијам
Сите се различна група ама секоја таблета различно делува на различен човек, ево мене Дијазепам не ми делува ич