Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    463
    Земи си лоразепам од Грција или албанија

2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.813
    Дијазепамот мислам дека е најслаб од сите овие што ги наброја, ама мене ме опушта и некогаш ми смирува физички симптоми.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Кој каде, Леси се враќа на темава. :D

Мислам, доброто е што голем дел сум помирена со анксот дека ќе ми биде составен дел од животов, ама вака повремено си се јавуваат глупи мисли.

Е сеа, ќе бидам кратка: Дали некој има летано со лековите за анксиозност со себе и дали има некоја посебна постапка т.е. документи/потписи од доктор дека ти се препишани? Читам по нет дека се строги законите за овие што идат од Америка, посебно кога носат бензодијазепини нели, ама најубаво за од Европа во Европа да си прашам од искуство.
    Треба да летам за Женева, а по сплет на околности, мораше докторката да ме врати на терапија (Хелекс, Елицеа и Пропранолол) и сега постојано ми се вртат бош мисли дека ќе појдам на аеродром со апчињата, ќе ми ги земат и ќе ми се сјебе патувањето (башка имам паааничен страв од нагло прекинување терапија пошто првиот пат така еден д-р. ми ја прекина и во живот не ми било полошо).

Фала ви однапред, и што да кажам... едноставно мора да останеме силни. :hug:

4. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Здраво, нема да ти прават проблем али најубаво е да си извадиш од матичната некој документ да не се секираш на тоа веруј не ти требаат уште стресови

На calliope му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Колку што прочитав, он е на почеток, така да поголема доза од 1 мг. и не би смеел да земе од Хелексот. Првин препорачав Мелатонин, нема штета од нив. Ако не бива, ќе мора и Санвал. Што не ти се допаѓа кај Санвалот?

6. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Имам летано, воопшто никакви документи не ти требаат. Јас ги имав носено во рачниот багаж и во никоја држава ми немаат направено проблем :D

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    5.610
    Ќе си одиш кај докторката што ти ги препишала, ќе ти даде лист и нема да се замараш. Никогаш никој никаде не ме прашал ако сум имала апчиња за спиење за подолги летови или па ми отварале во несесерот со лекови, ама зошто да ризикуваш, ако ми било препишано секогаш ми давале ливче баш зашто кажувам дека често патувам. :)

8. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Вака, доколку носиш лента-две во рачниот багаш никаков проблем. Но, доколку носиш еден тон апчиња ќе ти ги фрлат у канта, ако се без потврда од лекар. Бев сведок на вакво нешто.

9. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Пред се извинете вака што упаѓам во темата не можев а да не изреагирам.КАКО МОЖИ ЗА ТЕРАПИЈА ШТО ВИ ЈА ВОДИ СТРУЧНО ЛИЦЕ - ПСИХИЈАТАР ВИЕ НА ФОРУМ БАРАТЕ СОВЕТИ ЗА ЗАМЕНА ЗА ЛЕКАРСТВА, ЗА НАМАЛУВАЊЕ ДОЗИ ИТН.Еве како некој што се борел со анксиозност и депресија секогаш бев во консултација со психијатарот. Промена на лекаства и дози секогаш правете го со вашиот доктор, а не тука на форум. Имате анксиозност ок, ама зависи што анксозност,дали е придружена до депресија или не, во каква состојба сте кога ќе одете на преглед..Затоа се даваат различни антидепресиви,бензодиазепами и понекогаш антипсихотици.

На GirlLove и SekojDen_poseben им се допаѓа ова.
  10. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    463
    Нема врска што е на почеток, со санвал имам лошо искуство и сите што ги знам имаат лоши искуства

11. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    463
    Само да знаеш дека и докторите експериментираат со пациентите, и на мене експериментирање, не ти е добро од тие, земи вакви, ајде сега пробај такви и се така еден куп промени на лекарства, сама забележав од што ми е добро од што лошо

12. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Да бе душо, ќе се договара он со докторот. Ама кога споделува тука и бара совет, најверојатно му е полесно. На почеток е со земање на терапија и има страв, нормално е тоа. А за терапијата се согласувам, не секому му одговара иста терапија.

На calliope, GirlLove, Kalina J. и 2 други им се допаѓа ова.
  13. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Ќе проба, ако осеќа дека не му се ок, ќе остави нормално. Немора да значи дека секој ќе има лошо искуство ;)

14. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Па јас денед зборував со матичната ми рече дс не пијам илјада апчиња само Елицеа и Хелекс и може ако не можес да спиеш Мелатонин зашто не биле штетни , ја прашав и за Санвал ми рече немој зашто ствараат зависност и после без нив нема да можеш да спиеш кога ке ги прекинеш

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Mene me interesira edna rabota STO E TOA STO JA POTIKNUVA ANKSIOZNOSTA,koi se pricinite sto taa postoi

16. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Neznam sto bi bilo problem. Ednostavno od sabajle posle wc cuvstvuvam kako da ne sum jadel so denovi. I posle jadenje odma treba saati za da se smiri prazninata vo zeludnikot.

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.813
    Хелексот би требало да помпгнат за спиењето, јас немам баш со спиењето проблем, до сега 3 пати кпга не можев да заспијам пиев дијазепам од 2мг и помагаше, и преку ден некогаш го пијам ако имам ептен изразени симптоми.

18. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Pricni se trauma najvise i od porano nesto sto loso to se ima deseno pa sea ni puknalo u glava

19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Зема мелатонин?
    Инаку да, Санвалот до месец дена додека се среди спиењето.

На Mumoftwo30 и Boy11 им се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    16.023
    Дали смее мелатонин да се зема со АД, седатив и антипсхотик?

Луѓе, денес бев излезена од 11 и 30 до 14ч.
    Зошто стрес имав цело време?
    Се препотував и дру зборував нервите ми се креваа.

Преспав некако од 15ч до 18ч.
    Сега се напив Лорислан 1/4 и уште лежам на ладно...

Зошто ми е вака?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.