Од анксиозноста не си се онесвестила туку можеби ти паднал нагло притисокот. Баш кога имаме панични напади и кога мислиме дека ќе се онесвестиме, тогаш притисокот се качува значи не е можно и доктори тоа го потврдуваат.
Taka si e sigurno, samo sto jassi pravam film deneska mi e zanikade denot, uzhasno se osekjam, zatoa.
Koi apcinja za zeludnik? Ja se napiv sega famosan, i nausolvit imam okolu 30 kapki se napiv ti kolku pies nausolvit? Dali pies elicea i kolku vreme? Dali ti e podobro od nea?
Мораш веднаш да прекинеш да пиеш толку. Најдобар совет посети доктор веднаш за одвикнување . Да ти заменат со друго ...многу хелекс е тоа.....
И топлото многу влијае и јас сум на моменти лошо, но утре е нов ден и ќе биде подобро од денес, така викај си.
Баш ме занима колку правите чекори ако гледате тоа јас и вака болен правам над 3000 шетам мора знам не е многу а вие?
Probuvam da sum pozitivna, ama i toplovo vreme me ubiva ne mozam mislam kje se srusham sama ako trgnam, stres mi e toa sto mi se sluci i sto padnav sega mi e taze i samo toa go mislam, se mislam kje mi se desi pak istoto kaj i da odam i sto i da pravam.. uzhasno se osekjam, sakam da mi pomine shto pobrzo sve ova, ne mozam povekje.
Sam setas? Jas obavezno shetam so decava, ama ne gledam na cekori a i ne se opteretuvaj so toa, kolku mozes tolku, plus e i toa sto si iskocil da prosetas.
Фамосан и јас пијам секое сабајле од 20мг, ама одамна си имам проблеми со желудникот само од паничните уште полошо ми е. Наусолвит по 20 како шо пиши ама нема гајле и повеќе да се, тие се на база на ѓумбир. Инаку не пијам елицеа, само хелекс од 0,25 по потреба, и то по пола пијам па ептен ако има потреба и др половинка ја пијам.. Ама на жешково џабе ми е се еве сега глата ме боли, ми се врти, се потам ко будала
Da, jas samo po klima sedam, iskocam gotovo me fakjaat budalite misli. Sega i zeludnik me fati piev pak famosan, ti sto imas problem so zeludnikot? Imam i gadenje na momenti denes.
Знам те разбирам потполно, но за да не се продлабочи тој страв мораш и сама да излезеш, секој ден малку по малку, немој наеднаш зошто може контра ефект да имаш. Стравот не постои, ние го правиме во нашата глава, а како викаат клин со клин се вади
Do sega beshe dobro i si izleguvav i sama si odev na rabota i se ostanato, ama sega kako zatopli volku mnogu mene mi e uzhasno i uste potesko, ni na odmor ne mi se odi nishto zivo nejkam da pomislam na toplovo, samo pod klima da sedam i doma da si sreduvam ili da odmaram. Konfort zona si najdov.
Во право и да паднеш не се умира така лесно и јас правев така паники и дојдов до ова сега кај што сум затоа последниве денови не можам да гледам ја излагам да се испотиш лошото го ваѓаш од тебе што повеке пешачење
Јас мислам ако не делува Елицеа ти заменуваат со Пароксетин така на братучедка ми и сменија што знам али ок се двата лека