Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Ми треба совет за мајка ми. Последните 3-4 години многу успешно се справува со анксиозноста дури сме многу изненадени, прави работи што пред 10 години беа незамисливи за неа. Е сега, има еден проблем секое лето. Кога ќе почнат вакви температури, топлотни бранови се затвара во спална и не искача цел ден. Дури навечер може да искочи во двор, си пушта црево вода во нозете и само седи.
    Не мислам дека е проблем што не искача надвор и работното време и е флексибилно туку ме загрижува што ни до дневна не сака да дојде, паничи и плаче зашто надвор било топло. Јас стварно не знам како да разговарам со неа или не постои начин ама што и да кажам почнува да плаче, мисли дека ја напаѓам, а стварно сум најмека што можам и само пробувам да ја развеселам.
    Не можам да сфатам зошто има панични напади поради топлото надвор, кога нема потреба да искача и може комотно дома да си седи? И ние не искачаме преку ден, си правиме нешто низ дома и тек вечерта ќе прошетаме.
    Како да и помогнам, што да направам да почне низ дома да функционира, да јаде, да пие течности, да стане од кревет едноставно? И базен имаме во дворот, не сака ни да се разлади, само што ќе се спомне ‘надвор’ одма ја прави таа гримасата за плачење?
    Ме полудува жената, трпение имаме сите со години, доста е подобра ама ваквите нејзини периоди ме излудуваат.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Дали прима некаква терапија мајка ти, дали само има анксиозност или и депресија?

3. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Прима терапија, порано доста повеќе лекарства што ја успиваа, сега и се намалени ама не знам да ти кажам што точно. Депресија па не баш, порано беше лошото, сега е супер или јас така си мислев. Не знам дали е ова некоја епизода или се враќа на старо. И на психијатар не оди редовно како порано.

4. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    463
    немој многу фамосан да пиеш тие не се за долга употреба

5. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    На повеќето со оваа дијагноза им е тешко во вакви пеколни денови, период е ќе и помине, можеш да пробаш да и кажеш пример да дојде кафе си направила и да пиете или некое јадење си направила да дојде да го проба. Со сила не можете да ја натерата, бидете со нежен тон, не ја терајте со сила освен така со залажување не знам..тоа е мојот совет

На velfi, Skyler и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    i mene mi e mnogu tesko nemam sila losenje iam se dodeka ne zajde sonceto i ne stane mrakk

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.807
    Isto i mene, mi se gadi edvaj jadam, stom kje dojde pokasno, podobro mi stanuva.

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.807
    Demek radi stomacniot virus ama ova gadenje mi e od anksioznosta znam i sama. I moram da se oporavam, ne mozam da se trpam ni sama, ne znam sto da pijam za apetit.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.807
    Zosto ne se?

10. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Вчера бев одлично,бидеќи одам четирисменско работам и во недела,во цела фабрика само нашиот оддел,и ми беше одлично,е денеска цела фабрика мене ме тепаат панични уште во автобус

11. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Ужасс овас вечер ми беше спив 2 сати и де вртев 10 сати во кревет све мисли како да не можам да дишам и уште тоа мислам преку глава ми е не знам што да правам што викате ? ништо не помага за спиење

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.610
    Од мелатонинот можеш и две таблетки.

На Boy11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    2 испив ништо не помогна значи исто од 02:00 легнувам и до 06:00 и после до 12:00 13:00 спијам 2 мим разбуден 30минути и проблем кога затворам очи као да ми се врти темни и све мислам како да немам воздух

14. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.610
    Мора да се видиш со докторот, прашај дали може Санвал да земеш.

На Boy11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    А може да е до Елицеа зашто јас пред 6 дена почнав е денес треба да ја зголемам на 10мг мислиш да биде полошо? да ми пукне повеке анкциозност

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    @Boy11 можно е да ти прави елицеата Сератонинска бура и не можеш да спиеш дека навечер ја пиеш. Другарка ми така беше и на крај се констатира дека елицеата не и одговара! Консултирај се со докторот кој ти го дал да пиеш елицеа навечер.

На Mumoftwo30 и Boy11 им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    на жената и смета топлото! И јас би седела така да не мора да сум на работа. Остави ја. Ете навечер си излегува во двор. Јас знам како функционирам на работа и како ме пука анкс и се по ред ама нема кој да ми носи пари дома па морам на 50 степени да одам на работа.

На velfi, Mumoftwo30 и Skyler им се допаѓа ова.
  18. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Првите 6 дена навечер , од денес ми рече 3 4 дена после ручел накај 16:00 и после сабајле такс требало ми рече да делува подобро за телото да го прифати апчето разговарам со психијатар кој е веке на пензија со 30 год искуство и јас ја прашувам таа вика Елицеа полека не се брзај и вие исто викате најдобро да умрам не се издржува

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    Тогаш нема што овде да прашуваш, терај си.

На joy1 и Boy11 им се допаѓа ова.
  20. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Па полесно ми е кога разговарам со луѓе тука и ми помагаат доста психички