Мисли дека поради тоа што е многу топло ако излезе надвор ке и се слоши и ке падне. Претпоставувам. Бидејки јас како анксиозна највеќе од ова се плашам летно време кога е мн жешко. Некако да ја убедиш дека нема да ѝ се слоши ,секогаш да има вода во рака , благо...незнам стварно...ама тоа е сто посто.
не знам, едно време мајка ми пиеше имаше проблеми со желудникот, и после одредено време и рече матичната дека ке и ги смени, дека фамосанот не се пиеле долго време, сигурно има причина штом докторката и кажа така
мелатонин е на природна база, нема да ти помогнат кај такви изразени несоници, јас кога имав такви проблеми психијатарот ми препиша миртазепин, од четврт апче спиев како луда, по 10 саати спиев без будење. ама не ми помогнаа со анкциозноста и ми ги смена после една година, после за спиење ми ги даде лорсиланот, и супер спиев, и уште спијам со нив
E vaka sega Poopsirno da napisam pa ve molam za sovet Anksioznost imam od 2011 godina bev mnogu loso Nekako uspeav da isplivam bez terapija i bev dobro Pak imav simptomi ama vo poblaga forma Sega pocna pak nekoj glupavi misli da mi doagaat deka ke si napravam nesto sebesi ili na nekoj drug i toa mnpgu me plase i me voznemiruva dali nekoj se soocil so vakvi misli i kako se spravuval so istite
Zdravo. Odamna nemav oseteno strav, koga sega eve sme povtorno. Nazad na glavata vo edna tocka na momenti me stega. Opusta i potoa pak stega. Ne e klasicna glavobolka za apce, ama mng nervozno e se plasam da ne mi e nesto seriozno. Bukvalno taman ke se opustam i koga ke pocni da me kluka se razocaruvam i me faka ogromna voznemirenost. Dali na nekoj vaka mu se slucilo
Анксиозна, депресивна сум веќе неколку години, но не успеав да научам што сакаат луѓето во слична состојба како мене. Епа ова е работата: изгубив долгогодишна врска, а со тоа и поддршка. Сакам да ја исправам работата и за жал, кај мене важи она не сфаќаш што имаш додека не го изгубиш. Со години тој мене ми беше поддршка, а јас направив тој да се чувствува осамено и да вика дека и да умре, на никој нема да му е гајле. Значи ве молам некој совет како да го решам ова. Знам дека многу каснам, но... Нешто да направам, некое изненадување што би ги олеснало работите. Иначе ме одбегава целосно, не сака да поминува време со мене и не ми враќа на пораки што ме прави уште повеќе да си се мразам.
Луѓе што може да е денес покачив доза Елицеа 10мг и имам нагло потење и омалаксан и лоши мисли повеке добивам и не можам да шетам , а до вчера бар можев да прошетам малце
ништо не ти е од елицеата,10 мг не е и некоја доза, од што мислиш дека кој знае што ке ти се деси и така ти е, познаваам луѓе што пијат 40 мг на ден
Ајде те молам не зборувај така, не може за недела две да се оправиш, психа е тоа, не е магично апче, ќе се напијам и ќе легнам ќе чекам да ми помине. Во оваа борба мораш да имаш трпение и да си нежен кон себе. Ад пиеш, не пиеш апче за болка, треба време за да се навикне организнот и да делува. Се ќе биде добро само биди трпелив.
Ќе дојдам и ќе те истепам. Аман, почекај за максимум еден месец овие нус појави ќе ги СНЕМА! Издржи машки, ќе видиш после како ќе се чувствуваш подобро и позитивно. А Елицеата батали навечер, насабајле пиј до 10 најдоцна! За спиењето плус консултирај се со доктор. Некој напиша Елицеа од 10, 20 или 40. Дозата може да ја зголеми или намали само психијатар кој ќе ја оцени твојата моментална состојба. Знам дека е тешко и во еден момент мислиш готово ќе полудам, ама нема. Стисни заби и издржи краток период, за твое добро.
Само по потреба ги пијам, на пример еве сега ова недела секој ден дури да се потсмири желудникот, некој пат и по две во денот оти мн ми е лошо.