Jas vo megu vreme sakam da ostanam bremena taka da eden den ke mora postepeno da gi otkazam eliceata i heleksot a premnogu se plasamm
Jas sabajle stom stanav se napiv elicea so dijazepam i mi bese dobro, a sega iskociv do nadvor da zavrsam rab na zeskovo i se poludev lugje, ne mozam da si dojdam pri sebe, eve ne mi se ni jade pak, nemam apetit, sto da pravam aman, zosto bev podobra sega pak ne sum, ne mozam vekje, pomagajte ve molam.
На жешково сите сме такви. Јас имам апетит гладна сум ама неможам да јадам убо, од се ми се гади и само ми се лоши од глад. А дома да сум под клима цело време, да не излегвам убо си јадам. Не му ја мисли толку, ко ке мислиш цело време дека ти е лошо и да не ти е така ќе ти се лоши.
од жешково ти е, и јас излегов на работа до продавница, ке умрев дури се вратив а на пет чекори е, таму се напив апче малу поседав и си дојдов дома, жешково ме убива
Пробувам да не мислам, и кога мислам на тоа ди викам дека не ми е ништо туку само од анксиозноста ми е, си повторувам по сто пати така...
Здраво,имам 21 година и не знам дали имам анксиозност.Во последен период мислам многу негативно ме фаќа паника за се,многу ги преовеличувам работите и мозоков на секакви работи ми оди од премногу размислување,скоро секој ден плачам од страв за се во животов и за иднината само се прашувам а што ако ова се случи,а што ако она се случи...Многу сум во стрес и во страв и мислам на некои случки што можеби и нема да се случат...Не знам повеќе што да правам.Вака кога сум на факултет и имав за учење ич не можам да се сконцентрирам на учењето и се изнапопаѓав предмети од толку мислење и страв за нешто друго,а сега одам и на работа преку лето и не мислам толку дур сум на работа ама после кога ќе дојдам дома пак исто.Што да правам повеќе?
И мене ми е далеку, од како замина маж ми плаќам 200ден во еден правец ама со автобус да си одам неможам на жешково..
jјас само со такси одам пола плата за такси, ама морам со автобус во жешково нема шанси, а пешки не доаѓа во предвид,
Да, претежно се таму и кај мене, ама знае да има бодежи во срцез трнење на рака, заматен вид, гадење, повраќање, немање апетит, треперење, тресење на рацете, срцебиење, болки во вратот, во глобала се може да те боли на психичка база, поточно ако си замислиш дека те боли и нешто ти е.