Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.383
    Допаѓања:
    4.774
    Па не е толку јак хелексот како шо мислиш, зависи од колку мг е.
    Јас пијам на сабајле по потреба пола од 0,25 и не ме успива, ме омалаксува да ама ко има потреба треба да се пие.
    Мене и сабајле и навечер ми е таман половинче, е сега ако некој пие навечер цело таман му е и за на сабајле.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769
    Ja od 5, zatoa rekov haha

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Astera01

Astera01 Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    Јас го пијам одма после станување, само еднаш дневно. Еве утрово се разбудив во 6ипол повторно вознемирена, со тоа чувство како да нема крај и повторно преплашена. Како за чудо денес решив да не дозволам да ме совлада и станав ги затворив очите и почнав да дишам длабоко и да си кажувам себеси дека е во ред и дека ќе помине. И знаете што? Навистина ми помина за 10 минути дур бев фокусирана на дишењето и не сте свесни колку бев среќна што сама го постигнав тоа и ми влеа многу голема надеж дека ова е надминливо и дека ќе успеам. Само треба да веруваме во себе и да знаеме дека ја поседуваме силата за да пребродиме. Да не дозволуваме потсвесноста да ни го диригира животот и мозокот да не лаже. Ние сме креаторите на нашите животи! Ние ја креираме реалноста во која сакаме да живееме. Ако сум можела сама и без причина да се убедам дека сум анксиозна, тогаш ќе можам да се уверам и во спротивното. ( а стварно поголемиот дел од времето мислам дека сум анксиозна зошто во главата сум " убедена" дека сум анксиозна, не дека стварно сум бидејќи дента кога психологот ми кажа дека е тага а не анксиозност абе одма престанав да бидам анксиозна, во истата секунда и поверував и се се смени)

На Kalina J. и Ani45 им се допаѓа ова.
  4. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Seto e na baza na stres,napnatos itn.. ,zuenje,zatnati usi..

5. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    A kako da gi odzatnam posto veke cel mesec desnovo uvo go osekam kako zatnato

6. Рутерче-Нена

Рутерче-Нена Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2023
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Dali nekoj imal problem osven so anjsioznosta slabi nervi i hormonalen disbalans ve molam spodelite mn mi e tesko

7. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Не сум била на психолог одамна зошто добро ми одеше. Не знам што ми текна гледав стари слики кога сум била помала и почнав да се сеќавам на тој период, зошто јас немав некоја љубов од родителите, многу често бев тепана, дома ги гледав како се колат се маваат и така ич не убав период ама јас еве од тогаш како пак да ги доживувам тие денови, како да се претворив во дете од кога ги видов сликите, не знам како да објаснам, многу ми е тешко, се присеќам на тие денови и ми доаѓаат солзи, случките од насилството ми се појавуваат, ќе легнам и плачам, жалам за тој период, ги обвинувам моите и себе. Сега имам свој живот ама ете тригер ми беше тоа и како пак да ме проголта состојбава, ми се гади, главата ме боли два дена веќе, а не знаев што е главоболка, како нешто да ме чеша по телово како некоја струја ми поминува ме дрма цела. Извинете за долгиот пост, ме знаете тука пишувам и ве охрабрувам сите, не знам што ми бидна викендов, се надевам тоа беше само тригер и нема да ме врати на почетокот, а на одмор сум уште малку и секад пред вакви работи ме фаќа ова..извинете сакав да се искажам.

На Badii, Mumoftwo30, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Astera01

Astera01 Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    Mnogu e normalno vo takva sostojba da imas hormonalen disbalans. Stresot sto go dozivuvame gi menuva hormonite...

9. Astera01

Astera01 Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    Претпоставувам дека имаш потиснати емоции од тој лош период, емоции со кои не си се справила туку си ги сокрила под тепих. Ова "справување" да го речам е механизам на потиснување и поради овој механизам имаме вакви проблеми како страв, анксиозност, неисполнетост, незадоволство итн. На овој начин емоциите кои сме ги закопале пробуваат да излезат на површина и да го ослободат телото. Кога на правилен начин ќе ја напуштат потсвеста и телото, ќе видиш дека ќе се вратиш во нормала и ќе живееш уште поубав и поисполнет живот.

На Badii, Ani45 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    329
    Se soglasuvam potpolno, potsvesta e cudo, moze so godini da nosime nekoja trauma za koja ne sme bile dovolno zreli i svesni ili ednostavno ne sme mozele da ja podneseme i prerabotime za da ja otpustime vo toj period, pa se potisnala vo potsvesta, koja do odreden moment ja cuvala kako vo memorija se dodeka ne se nasoberat grizi, stresovi, napnatost, pa da bidat trigerot za da se pojavi. Moj sovet, probaj da razberes sto nosis vo sebe, sto e toa sto gi aktivira sekjavanjata, prifatigo, kje se oslobodis. Se najubavo ti posakuvam.

На Mumoftwo30, Ani45 и Astera01 им се допаѓа ова.
  11. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Некој со болка во грбот,ама неподнослива болка,отепувачка.Денеска климата на работа беше на најако пуштена,ме уби грбот а болкава ми ја зголемува анксиозноста,инаку месец дена почнав со цитирам и подобро сум,уште рамнотежа во гужва да ми помини,и чуството дека ќе паднам

12. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Dali custvuvas Kako zestina vo zeludnikot?

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Не.
    Јас имам вишок киселини и затоа имав такви симптоми. Сега пијам терапија за желудникот и ми е добро

14. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    дали имате чуство како да ве заманува некогаш така лево десно какоо да ви се вртии ама на моменти само?

На AnksPill му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Da vo Germanija se strogi za sedativi, ako misles deka imas potreba od terapija ke si napravis termin kaj Psihijatar da najdete soodvetna terapija,probaj so nesto bilno na primer Passedan, caj od matocina

16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.383
    Допаѓања:
    4.774
    Шо пиеш? И јас сум така секој ден, гладна сум ми се лоши, ќе се најадам и пак ми е лошо се тресам целата баш како шо велиш ти.

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Пиев еманера еден месец, а потоа продолжив со нолпаза од 40мг наутро на гладно

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.804
    Да јас имав мн почесто, сега се поретки. Ама како да шантрам на моменти.

19. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.383
    Допаѓања:
    4.774
    Тие еманерата ги фалат многу а немам пиено, а нолпаза се изнапив џабе. Гастроскопија имаш праено?

20. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Некаде на средина на рбетот, така? Пулсирачка болка сконцентирана на една точка. Ова јас го имав, пред година дена, како да ми беше зафатен еден од дисковите. Болеше многу и потоа помина, сега има само мало стегање. Мислам дека не е од клима, од клима барем мене ме болеле половината и крајниците, вратот.