Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    8.193
    Ја мултиплекс си наоѓам…. Мислам стварно холивуд сценарија си правам… ама мора борба и повеќе selfcare. Се од таму почнува верувај.

На Elperseguidor# му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.703
    Антидепресиви

3. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Aaaaa @Feniksgirl јас имав мултиплекс до пред некој месец. :)))

Што правиш конкретно за self care за да се средиш? Пошто јас се textbook правам и џабе е. ;(

4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    8.193
    Првично се што е токсично околу тебе ќе го тргнеш, почнувајќи од социјални мрежи, јас тоа се изгасив шо ми смета и блокирав. Ке си се посветиш на себе со работи што те исполнуваат, апчиња како апчиња јас не пијам, искрено не сакам да се потпирам на нив се трудам сама да се изборам. Пример ми се свиѓа парче некое облека идам и го купувам, рандом резервирав и неколку дена во Охрид. Си одбирам и време за мене во денот, кога буквално сум си ја битна никој друг, какао, некоја книга, вежбам редовно. Не е дека се треба наеднаш на направиш ама babysteps, и оди на психолог, некогаш и ако буквално не ти е потребен убаво е да си ја испразниш душата. Мојот психолог ме советуваше да пишувам кога не ми е добро, и тоа и го правам сите емоции ги префрлам во една тетратка и многу ми олеснува, пробај може ќе ти помогне. Излегувај дружи се, шетај со дечко, сопруг, другарка што и да е. Не дозволувај да ти го окупира времето нешто што не е вистинско. И океј е некогаш да не ни е океј, па не сме совршени.:l: @Elperseguidor#

На Anyshka, poi, Kaley и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Тенкју убава добра идеја е бришење на социјални мрежи, може да се почне од таму.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да на средината ама не пулсирачка болка,јас имам спондилоза на врат,на сите пршлени скоро,болката ми е од тоа,ама кога ме боли мн неможам да ја опишам болката од што е голема дури неможам ни да дишам,не функционирам тогаш.А со самото тоа ми се покачува и анксиозноста

7. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Дали акп се јавам во брза помош ќе ми помогнат, имам некоја криза не ми е добро мислсм дека ќе повредам некој и дека некој по пат сум згазила со кола или некој друг број ве молам кој знае да ми каже

8. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    smiri se nema da povrediss i nemas zgazeno nikoj….mozokot si poigruva so
    Tebe…ako imas kada napolni a i vlezi malku relaksiraj se … potoa izmij se so ladna voda i napij se nesto za smiruvanje

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Opusti se, disi dlaboko izlezi na svez vozduh izmi se malku so ladna voda, sedni sl nekoj svoj porazgovaraj, toa se opsesivni misli. Dali pies nekoja terapija?

10. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Фала ти но во тој момент бев сама сега не сум, морав се јавив, морам да превземам нешто зошто многу ме вознемируваат мислите, ако не направам некој ритуал не можам да се смирам.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Не пијам, само психолог имам посетувано.

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.803
    А зошто не појдеш на психијатар? Можеби и ќе треба да земаш терапија Ани, ништо страшно, не се измачувај вака.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    8.193
    Не знам колку си запознаена со опсесивни мисли и што се тие? Ама ти дефинитивно ги имаш. Само ќе те советувам дека се тотално досадни и воопшто не се страшни единствено нешто што мене ми помогна и ги снема е што прочитав една статија каде што пишуваше дека кога и да ти дојдат треба да ги оставиш нека дојдат мисли мисли и ќе ги снема, да не се бориш и паничиш леле зашто вака мислам, јас така се ослободив.

На Ani45 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Ako nemozes vaka ne se izmacuvaj pojdi si na psihijatar, nisto strasno ne e i terapija da ti prepisat, kolku od nas pijat i eve na podobro im odi, jas 5mesec veke i ima podobruvanje koga ke se osetam deka sum sto posto dobro ke gi prekinam. Mozebi ke ti bide podobro i od razgovor samo, ne se izmacuvaj, ako veke podolgo vreme te maci i ne pominuva slobodno pojdi si na psihijatar

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Meriii25

Meriii25 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site dali na nekogo mu se ima sluceno odednas kako laden bran da me fati i tresenje i posle nekoe vreme zeski branovi po teloto

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    23.105
    На мене. Но тоа ми се случува пред да ми дојде

17. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Ми се случува да.

18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    @Ani45 како си, дали ти е подобро?
    Се јави на брза помош или на некој близок?

19. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Запознаена сум да, имам опсесивно-компулсивно растројство кое го третирав со помош на психолог и одлично се справував со мислите, но пред некој ден ми се случи нешто стресно и ми беше тригер за пак да ми се вратат мислите. Фала ти сепак на советот.

20. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Се јавив на брза помош, ми збореше таа проба да ме смири, ме праша дали пијам некоја терапија, ако не пијам дијазепам од 2 да се напијам и толку, после дојде брат ми го викнав, сега сум добро.

На poi и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.