Ја мултиплекс си наоѓам…. Мислам стварно холивуд сценарија си правам… ама мора борба и повеќе selfcare. Се од таму почнува верувај.
Aaaaa @Feniksgirl јас имав мултиплекс до пред некој месец. )) Што правиш конкретно за self care за да се средиш? Пошто јас се textbook правам и џабе е.
Првично се што е токсично околу тебе ќе го тргнеш, почнувајќи од социјални мрежи, јас тоа се изгасив шо ми смета и блокирав. Ке си се посветиш на себе со работи што те исполнуваат, апчиња како апчиња јас не пијам, искрено не сакам да се потпирам на нив се трудам сама да се изборам. Пример ми се свиѓа парче некое облека идам и го купувам, рандом резервирав и неколку дена во Охрид. Си одбирам и време за мене во денот, кога буквално сум си ја битна никој друг, какао, некоја книга, вежбам редовно. Не е дека се треба наеднаш на направиш ама babysteps, и оди на психолог, некогаш и ако буквално не ти е потребен убаво е да си ја испразниш душата. Мојот психолог ме советуваше да пишувам кога не ми е добро, и тоа и го правам сите емоции ги префрлам во една тетратка и многу ми олеснува, пробај може ќе ти помогне. Излегувај дружи се, шетај со дечко, сопруг, другарка што и да е. Не дозволувај да ти го окупира времето нешто што не е вистинско. И океј е некогаш да не ни е океј, па не сме совршени. @Elperseguidor#
Да на средината ама не пулсирачка болка,јас имам спондилоза на врат,на сите пршлени скоро,болката ми е од тоа,ама кога ме боли мн неможам да ја опишам болката од што е голема дури неможам ни да дишам,не функционирам тогаш.А со самото тоа ми се покачува и анксиозноста
Дали акп се јавам во брза помош ќе ми помогнат, имам некоја криза не ми е добро мислсм дека ќе повредам некој и дека некој по пат сум згазила со кола или некој друг број ве молам кој знае да ми каже
smiri se nema da povrediss i nemas zgazeno nikoj….mozokot si poigruva so Tebe…ako imas kada napolni a i vlezi malku relaksiraj se … potoa izmij se so ladna voda i napij se nesto za smiruvanje
Opusti se, disi dlaboko izlezi na svez vozduh izmi se malku so ladna voda, sedni sl nekoj svoj porazgovaraj, toa se opsesivni misli. Dali pies nekoja terapija?
Фала ти но во тој момент бев сама сега не сум, морав се јавив, морам да превземам нешто зошто многу ме вознемируваат мислите, ако не направам некој ритуал не можам да се смирам.
А зошто не појдеш на психијатар? Можеби и ќе треба да земаш терапија Ани, ништо страшно, не се измачувај вака.
Не знам колку си запознаена со опсесивни мисли и што се тие? Ама ти дефинитивно ги имаш. Само ќе те советувам дека се тотално досадни и воопшто не се страшни единствено нешто што мене ми помогна и ги снема е што прочитав една статија каде што пишуваше дека кога и да ти дојдат треба да ги оставиш нека дојдат мисли мисли и ќе ги снема, да не се бориш и паничиш леле зашто вака мислам, јас така се ослободив.
Ako nemozes vaka ne se izmacuvaj pojdi si na psihijatar, nisto strasno ne e i terapija da ti prepisat, kolku od nas pijat i eve na podobro im odi, jas 5mesec veke i ima podobruvanje koga ke se osetam deka sum sto posto dobro ke gi prekinam. Mozebi ke ti bide podobro i od razgovor samo, ne se izmacuvaj, ako veke podolgo vreme te maci i ne pominuva slobodno pojdi si na psihijatar
Zdravo na site dali na nekogo mu se ima sluceno odednas kako laden bran da me fati i tresenje i posle nekoe vreme zeski branovi po teloto
Запознаена сум да, имам опсесивно-компулсивно растројство кое го третирав со помош на психолог и одлично се справував со мислите, но пред некој ден ми се случи нешто стресно и ми беше тригер за пак да ми се вратат мислите. Фала ти сепак на советот.
Се јавив на брза помош, ми збореше таа проба да ме смири, ме праша дали пијам некоја терапија, ако не пијам дијазепам од 2 да се напијам и толку, после дојде брат ми го викнав, сега сум добро.