Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Denes sum kako pijanaa ...mi tezi glava zeludnik

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Пред два дена ужасно низок притисок, не ни успеав да излезам од дома. Ужасно беше, вчера подобро и си реков добро е, се реши, излегов, прошетав, сработив, се супер. Вечерта на секој час нешто ме разбудуваше, одвај-одвај презаспав. Ваква криза имав пред година-дена. Ај тоа, па и кога се разбудив чудна жештина по стомакот, во желудник и срце. Пак сонувам глупости, ама среќа од толку трауматични сонови, си најдов начин како да ги заборавам и ништо не памтам.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    8.193
    Тогаш продолжи на психолог, тригер секогаш ќе се најде , дали дома дали на улица, едноставно мора да сфатиме дека некои работи се неизбежни и дека не треба толку да им даваме внимание.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.803
    Луѓе дали ви се случило пред одмор да ве фати да ве боли нешто? Не знам дали тоа има врска, ама од вчера фати десната страна да ме боли како кај јајникот па погоре, чудно некако, на ехо бев се е добро, на гинеколог исто, крвна слика добра, а неам ни некој посебен апетит, сабајлево и пролив имав, дали сето ова се должи на целиот стрес како ќе поминам на одмор, нова средина и сл? Не ми се трга ваква на одмор..

5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.382
    Допаѓања:
    4.774
    И пред одмор и кога треба да одам на гости или некој да ми дојди јас баш тој ден ич не сум арна..

На Anyshka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Дали може некој да каже искуство ... Дали би имало проблем ако се испие едно пиво вечерта и после да се испие и пола деметрин ?

7. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Уф пак паничен,до постојка појдов без проблем,ама кога застанав ме фати паника,грбот пак ме боли ужасно дополнително ме оптеретува,како ќе ја издржам третата незнам,рацеве ми препотува,нозеве безвезни ги чуствувам,дури седам добро ми е ама во офејне тешко ми е

8. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Луѓе што е више работава еден ден добар еден лош , прашање имам молим те одговор сега пиев Хелекс од 0.25 дали смее да се меша со Еглонил од 50мг , а пијам и Елицеа 10мг ???

9. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Јави се на некој. Поразговарај си . Да отргнеш мислите од било што. Само моментслно лошо чувство.

На tasikike и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.380
    Во вакви случаеви најважно е да останете смирени.Кога знаеш веќе дека имаш панични напади,полесно би ти било да знаеш и како да се справиш со нив.Тие обично се разултат на лошите мисли што ти се појавиле во одреден момент.Нареден пат пробај седни некаде и пробувај да мислиш на нешто позитивно,пр:дека ќе си наоравиш прекрасен ручек/вечера,мисли на сите добри работи што ти се случиле,што те насмевнало. :)

Ако им дозволиме на нашите лоши мисли да преовладеат со нас,тие секогаш ќе бидат тука.:nod:

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.997
    Допаѓања:
    35.204
    И јас сакам тоа да го практикувам, да пишувам во тетратка, сама да си се искажам, инаку не пијам антидепресиви, многу одамна ми беше тешко и бев на психијатар, ми препиша асентра, некако ми беше потешко од нив и ги прекинав. Немам некои кој знае какви панични напади, ама од време на време знае да ме фати паника и си замислувам дека ќе доживеам мозочен или срцев удар и одма како главата ме боли, срце да ме стега, во таков случај излегувам и шетам по бутици, пешачам, тоа ме смирува, и претпочитам сама да шетам.
    Се дружам со неколку другарки само, не сакам гужви, не сакам кога идеме по слави и слични работи во затворен простор, се гушам, исто не сакам дома многу народ, едноставно се гушам ако има гужва во мал простор. Кога ќе се најават повеќе да дојдат на гости ме фаќа паника, незнам зошто.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    Дали некој има панични напади во ПМС ама само на лето?
    Јас овој проблем го имам само на лето во ПМС, и не знам како да се справам. Ниту витамини, ниту ништо не помага?
    Некој предлог за витамини?
    Пред 10 тина год бев со панични напади ама тоа го надминав, сега ми остана ПМС во лето со панични напади а преку година немам проблем. Без врска се вознемирам и почнува паниката со секакви мисли. За некој саат помине ама ме истоштува ептен и нејкам вака да ми е. Јас општо на лето не функционирам. Мислам дека мозокот не ми работи. Нервозна, вознемирена сум кога е жешко, се препотувам, мисли никакви.
    Многу ме истоштува и едвај чекам есен. Вака ми е секое лето.
    Ќе ве молам девојките ако имаат совет за витамини да предложат, магнезиум и б6 на лето не ми врши работа веќе.

13. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    223
    Здраво ми се случува при спиење наеднаш да добијам грозница вилица ми се тресе и премногу ми е ладно и тоа треа најмн 10 мин. Дали тоа е симптом на анкциозност ?

14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    13.311
    Ќе ти одговорам и тука.:D
    Во лето обично не пијам витамини воопшто, некој месец праам пауза малку, доста ми беше со месеци ги пијам оние стандардните, ц, д3, омега 3 6 9 исто пиев едно време ок беа, магнезиум по потреба не редовно.
    А еден месец ги пиев овие, демек природен антидепресив и мене лично одлични ми беа, некако позитивно и енергично се осеќав и расположена бев, после не ги продолжив, скапички ми се малку ама треба пак да земам, кога знам дека убаво ми делуваа.

Инаку, неам панични напади, анксиозна и депресивна знам да сум на периоди па после поминува само од себе, не пијам Ад, по потреба дијазепам некад ако сум ептен вознемирена или б6.

Овие суплементиве на Солгар значи стварно се топ, скапи ама има и те како разлика во однос на другите суплементи, стварно појаки се некако и поефикасни.
    SO_014534_F.png

На Spicy Senorita и anggell им се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    Јас проблем имам само во пмс и тоа на лето. Не знам дали дека жешко не трпам и ми се јавува панични напади и вознемиреност. Ова лето пукнав.
    Ќе ги земам само да се ефикасни Мене ми е проблем многу ПМС на лето, буквално ме вади од такт. Еве цела ноќ си ја седев бев со паничен, па средував плакари :D
    Јас за преку лето овие ќе си ги земам се надевам ќе ми ги намали ПМС симптомите.

Ти благодарам :f:

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    13.311
    Пробај, се надевам добро ќе ти делуваат, нема штета од нив. Мене многу убаво ми делуваа тогаш кога ги пиев.
    Инаку и ја не трпам топло ама некако издржувам.:sweat:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    А да прашам. Конкретно за што се овие апчиња? Дали може да се пијат со деметрин ?

18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    13.311
    Нешто како природен антидепресив ама далеку послаби се од вистинските ад, мислам нема споредба.
    Мене ми помогнаа, ама зависи од состојбата во која се наоѓаш, колку е полесна или потешка, така да не помагаат кај сите. Имам понекогаш така блага анксиозност, напнатост, вознемиреност и несоници, панични не сум имала.
    Колку што знам не треба да се меша многу коа се пијат ад, ама за најсигурно прашај во аптека.
    Чекај Деметрин не е ад така? Неам пиено ад, така да не знам баш.
    И не се апчиња овие, суплемент се, не идат со рецепт ама сепак на своја рака не зимај ништо штом веќе пиеш терапија. Прашај психијатар прво што ти ја препишал твојата терапија.

19. Meriii25

Meriii25 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site dali na nekoj od vas ima gusenje i trpki po teloto i liceto

На ivanamackica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Секако. Кога сме малку под стрес се случуваат тие работи. Е сега некако да се ислободиш од тој стрес.