Imam 17 god Anksioznost imam okolu 9 meseci pijam bedoxin. Nekogas ke me bocne kaj gradite i nekogas me bolat racete. I slusnav vecerva kako nekoj dobil zapusuvanje na venite i gi opisa simptomite se voznemiriv malku.Nekogas mi se vrti mi trpnat prsite od racete nekogas mi fali vozduh. Zavrsen sum kaj maticen i kaj internist i nekolku pati na pocetokot so panicni napadi i mi vikaa nemam nisto i mn mi e strav.Sovet
Да не ме сфатиш погрешно ама бедоксин ти е како да јадеш бонбони. Нека ти закаже интернистот кај психолог/психијатар, како што ги опишуваш симптомиве не ми делува дека не е ништо.
Dali nekogas ste se cuvstvuvale kako da gubite volja za zivot kako da se plasite od idninata? Kako vremeto da vi zastanalo,kako sporo proagjaat denovite i kako go nadminavte toa.
Не пишувајте вакви работи, особено зошто најголем дел не сте стручни за ова иако имате искуство... Ако се бонбони, нема и доктори да го препорачуваат. Не е секој веднаш за посериозни лекови. Особено зошто симптомите кои ги има наброено @anonimus 1809 не се некои посериозни, ако веќе имало преглед кај доктори и интернист и му/и' кажале дека нема ништо. Бедоксин не се бонбони. Ако сметаш дека имаш потреба од разговор со стручно лице, направи го тоа.
Zdravo imam 28 godini od stres celo telo mi treperi ( nekogas raka nekogas oko zavisi ) psihijatarot mi prepisa optimaks ama ne mi pomogna pijam mesec dena , minatiot pat so konsultacii mi prepisa elicea dali mozhe da se smiri so eliceata ova treperenje na celo telo ?
Trnki po lice usta gadenje bolki vo rbetot no zestinive toplinive me zagrizuvaat prepotuvanje bocjanje kaj srce so tarapija i pak uzas nezz
Која терапија ја пиеш и колку време? Овие се типични симптоми за анкс. Ама ако не ти одговара терапијата оди нека ти ја сменат.
Кој ти ги прекина елицеата? Тие се АД и се за лечење на анкс. за смирување ти треба нешто плус, посети друг психијатар или барај друга терапија. На своја рака не.
Nikoj ne mi gi prekins eliceata sega ke pocnam da pijam a piev prethodno optimaks priroden sedativ a sega mi prepisa i elicea i optimaks nz dali smeam da gi pijam zaedno
Епа дека си пишала претходно си пиела, затоа не сфатив дали уште ги пиеш од тогаш Елицеата? Не знам дали се мешаат, чим ги дал др ваљда се мешаат.
Луѓе, сега почнав да мсилам дека имам деменција или можи да добијам. Во фамилија имаме човек од здрав прав наеднаш доби деменција и тоа спортист. Одма дома слушам муабети и демек не ми паѓај во депресии сд и сешто можи да доживееш и деменција да добиеш. Седам сега и барам симптоми....
Концентрација немам. Се осеќам изгубена. Како вештачки да се смеам. Пример слушам музика и како така одделена ја слушам. Без емоции, без живост во мене, нз како да кажам. Се плашам да зборам со луѓе и не не дружам мн, се мсилам другите ми мислат лошо и не ме сакаат. И секогаш чекам др да го направат др чекор.
Ова е типичен симптом на аксиозност. Всушност си знаеш и сама. Сега ти треба помош околу надминување на оваа состојба, а тоа ќе го направиш окупирајќи го мозокот со нешто друго. Веќе многу пати е пишано, ама некогаш мора да почнеш да ги слушаш овие совети. Најдо хоби, исполни си го времето, поминувај време окупирајќи го мозокот. Решавај сложувалки, крстозбори и сл. Гледање серија која ти се допаѓа е исто опција. Навистина некогаш треба да почнеш со себелекување зошто лековите не се магични, туку само помагател. Читав дека одиш на работа. Тоа е веќе добар чекор. Искористи одење пеш до работа, после работа вози точак или прошетај кога ќе залади....
Јас сум скоро со потврдена анксиозност, некои си 2 месеци одприлика, на почеток не ми се јадеше, ниту пиеше, ништо! Го гледав јадњето и немам желба ни за омилената храна да ја пробам, глава болење до мах. вртоглавици кај одев шантрав, како изгубена, немав желба да се избањам, идев и со мрсна коса, не ми беше гајле, седев дома и немав желба ни децата да си ги гледам, ни да си играм со нив, ни да им напеавам јадење, до тој степен бев падната скроз на скроз, ништо не сакав да правам и не ме интересираше ништо и никој, само мислев дека сум болна и дека ќе умрам, дека децата ќе останат сами без мајка, постојано одев по лекари кај стигнам закажував прегледи, ми се гадеше нон стоп, немав апетит воопшто, повраќав некоку пати, имав пролив од стрес и нервоза, само под клима седев, не можев да помислам жешко а сама да одам.. ужасно ми беше, само плачев. Е сега да се живи и здрави моите родители и маж ми, кои ми даваат поткрепа и сила во сето ова, ме носеа по доктори кога и да осетев потреба од тоа, не ме оставаа сама ни 1 ден, ми помагаа околу децата, шетаа со мене, ми купуваат книги, ми даваат простор да се релаксирам, бевме на викенд со сопругот сами, и ред други работи. Пијам терапија да, која почна да ми селува после месец ипол, дури и сега некогаш забегувам, ама ди наоѓам одма занимација, со децата, со чистење по дома, со правееќње нови рецепти, со шетање, еве после толку време јас останав сама со нив 3 дена дома, и се постифнав да направам, се осетив како повторно да сум старата јас после овие 3 дена! Се уште ми е тешко да, и запаѓам на моменти, ама сама си зборам дека не ми е ништо дека си ми е во главата, и за чудо ми функционира. Мораш хоби некое да најдеш, на нешто да се посветиш, верувај на никој не му е лесно, ниту пак мене, ама станувам и се борам, не ми добро одмарам, барам помош, се релаксирам, и сл. Вие сте главните во оваа борба, ако сакате да победите од вас зависи..
Duso, ista sum i jas.Neznaes koj strav go imav. Isto sto opisuvas v.v treperenje na celo telo. MI IGRAA MUSKULITE NA NOZETE PODKOLENICA POSEBNO...KO MRAVKI. Ima denovi KOGA KE SE RAZOCARAM MNOGU I SI MISLAM ZOSTO OVA MI SE SLUCUVA KAKO NA SITE DA IM E SE OK A MENE SAMO MI E NESTO. 46 god sum, pijam samo Mg, B vit, Zn i Se. Deca zdravi pravi maz, brak rabota se...no opteretena sum so moite fizicki simptomi koi sekogas koga ke se pojavat cepkam po net...i togas sum beter. Sekade se pronajdov od MS do Parkins sto.uste ne. A po lekari odev mn.pocesto potocno pred 2 godini i ispituvav se, i magnet pravev no veke nemam sila i difam race...sto saka neka bide i sto dojde toa. Izmorena sum od samata sebe. MORA DA SME MALKU POOPTIMISTICKI NASTROENI I POVEKE SO POZITUVNA ENERGIJA
Podolgo vreme pijam no zestini postojano i kako vo stomak da mi potskoknuva nesto nema den da mi e ok