Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. KiT

KiT Популарен член

Ахаа, сепак е мала дозата и мислам дека еден месец е доволно изминат период за да се покачи дозата. И ќе ти биде подобро, порано или подоцна. Сепак си треба време, ништо не е магично.

Mumoftwo30 likes this.
  2. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Истакнат член

Здраво
    Веке две недели пијам елицеа на пладне од 5мг во комбинација со дијазапам од 2мг на вечер преку ден чуствувам голем замор, поспаност и спијам.Дали некој има искуство сопоспаност и со оваа комбинација на АД

3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Ќе видиме во пон. што ќе кажат. Сега сум добра, ама за некој ден може нема да сум, зависи. :o

NoirSerpentine and KiT like this.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Каде спаѓате? Screenshot_20230811-113354_Instagram.jpg

5. Darko90

Darko90 Популарен член

NoirSerpentine likes this.
  6. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Definitivno anksioznosta ne e bolest tuku samotija i taga …maz mi bese za germanija i si dojde pred dve nedeli…od togashh ni apcinja ni nisto ne mi treba ednostavno se vrativ vo zivott….ni panicni vekje nemamm …. Ama uste si pijamm elicea od 10 i heleks 0.25 sabajlee i sum petka .

7. Ljubicica38

Ljubicica38 Истакнат член

Денеска на 5ка сум, а до денес бев на 1.:(

Mumoftwo30 likes this.
  8. Boy11

Boy11 Активен член

Јас почнав да читам книги многу некако подобро е се релаксираѓ , многу е добро да имате физичка и психичка активност побрзо ке напредувате од колку да седите во 4 зида и да мислите на тоа цело време

GirlLove, KiT, Darko90 and 2 others like this.
  9. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Колку и да звучи тажно, мислам дека си во право. И јас мислам дека кога човек дава и прима позитивна енергија се лечи себе си. Е ама проблемов е што многу луѓе од себични причини би биле сами, мислејќи дека само тие даваат нешто. Во пријателство, врска и даваш и примаш енергија. Ама ми се чини бадиела, поновиве генерации се лоши во овој аспект.

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Да има улога не дека нема, ама сосема зависи од тебе и твојата психа највеќе, јас сум нон стоп сп децата, сопругот или бабите, навистина имам поддршка и сето тоа, ама јас на моменти паѓам скроз.. и тоа е, тек сум во почеток на ова, и немојте да си мислите дека ако 2 недели ви било добро и наредните 2 год така ќе тера, значи ова е состојба за која треба време додека да ја пеифатиме самите ние, нашиот организам, како и сите околу нас блиски луѓе, не им е лесно ниту на нив.

11. Spicy Senorita

Не е вистина дека зависи од твојата психа. Сама си пиша, кога имаш такви моменти паѓаш скроз, епа оти тогаш не зависи од твојата психа? Оти немаш контрола, така? Инаку, за мене лично, јас сум интровертна особа, не покажувам јавно дека ми е лошо што е уште побетар. Во суштина, јас трпев и се прилагодував, ама години наназад решив да не трпам и да не се прилагодувам.
    Калина е во право за тоа што го пиша, ако си имаш партнер покрај тебе ќе ти е многу полесно да пребродиш. За жал, не сите сме во таква положба.

Darko90, flower55555, Blesok and 2 others like this.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Тоа и го кажав имаж сопруг, имам поддршка, родели, деца... секој ден истите луѓе ми се тука за мене, ама јас некогаш и покрај се тоа, паѓам! Знаеш зошто? Зошто кога ќе со ставам во глава дека нешто ме боли и одма имам рак, почнуваат сите симптоми на анксиозност, е тогаш тоа зависи од мене, џабе што сите се тука тогаш..

13. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Во право си за ова,иста сум јас како тебе иста..

Mumoftwo30 likes this.
  14. espana

espana Популарен член

Здраво и од мене.Ве читам и следам извесно време.Минувам низ доста тежок период( загуба на родител) и уште неколку претешки мигови.Ги,,поминав,, сите ,,на нозе,,.Во најтешките мигови, денови бев најсилна, поддршка за сите околу секогаш и во секое време.
    Од пред две недели ми се појави во спиење зашеметување, се разбудив и ми се сврте цела соба.Потоа не се повторија.Бев да направам крвна слика која е во ред и снимка на врат заради вратна спондилоза.Сега веќе немам вртоглавици, ниту главоболка, чувствувам некоја мачнина во главата позади само во тилот како да лебдам, излегувам да пешачам на пола пат се враќам од некоја паника и страв мислам ми се ниша подот. На гости седам некако со страв и едвај чекам да одам.Ми се јавува непријатно чувство некое во глава како да ми шета нешто, како да ќе паднам ако се движам....Насоки од докторката се да пијам неуробион Форте и да не правам дополнителни испитувања, ( сакав да правам еег и да проверам центар за рамнотежа) ова се должи на мојот стресен период.
    Искуства ваши?

15. Spicy Senorita

I can't relate, не ми се случувало ова.

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Кај сите е различно.

NoirSerpentine likes this.
  17. Blesok

Blesok Истакнат член

Одлично направено за себе. Си се променила како личност. И се што си напишала е точно. Но како успеа да направиш промена кај себе ?

18. Spicy Senorita

Ми се здосади.

INNERBEAUTY likes this.
  19. Рутерче-Нена

Рутерче-Нена Активен член

Zdravo!Mojot e vo Amerika jas i pred toa imav maka ama sega poveke mi e loso,simptomi mnogu na psiha dali poluduvam

Mumoftwo30 likes this.
  20. AnksPill

AnksPill Истакнат член