Телесните сензации ти се автосугестија која сама ја правиш кога мислиш дека ти е нешто, како на пример кога мислиш дека ќе добиеш срцев удар, и автоматски почнуваш да се плашиш и паничиш така и само го наведуваш организмот дека нешто не е во ред и тој уште толку реагира. Се е во мислите, и стравот кој го имаш. Не си луда, ниту болна. Сите овде поминуваат низ истото, само треба многу работа на себе, верувај во себе за почеток. Се поминува
Така си е.Мене најголема мака ми беше кога чувствував огромна топлина во лицето како да ми гори, некој топол неопислив бран.....
Здраво друштво Дали покрај терапијата со АД имате пробано со билни чаеви?Јас моментално покрај апчињата пијам чај од кантарион и ајдучка трева.Дали има некој искуство и ефекти?
Prifati se Kako sho e i znaj deka toa tie od anksioznosta I deka nema nisto loso da ti se sluci,jas taka napraviv I e se vo red. Probaj da pijas magnesium ubav vitamin e smiruva.
за вакви работи би ти препорачала само чај од маточина, најефикасен, ако пиеш антидепресиви не се препорачува жолт кантарион, а ајдучка трева е повеќе за гинеколошки проблеми
Здраво луѓе како сте? Пред 3 дена ја прекинав терапијата со елицеа и диазепам по препорака од психијатар. Денес се чувствувам многу лошо ми се враќаат истите симптоми како страв од срцев удар, болка лево од левата града, страв од висок пулс и слично. Инаку имам разлика во однесувањето порано и сега, порано не можев од дома да излегувам. Сега ги вршам сите активности, но повремено ми се враќаат лошите мисли. Ве молам некој со слично искуство. Можеби не сум спремна да ги прекинам апчињата.
Ќе ве замолам да ми препорачате психијатар во околина на Аеродром, Лисиче.! После колку време вакво чувство не сум имала како да тонам и мислам ке паднам во секој момент, срцето од гради ќе ми излезе мислам срцев удар ќе добијам
Poradi planirana bremenost sakam da namaluvam elicea i helekss iskustva so namaluvanje i kakvi nus pojavi imavte ?
Другите теми се генерално неактивни, па ќе прашам тука: Дали некој (и кој) ви помогнал да ги ускладите рационалните мисли со вашиот физичко-емоционален одговор? Колку и да се трудам, не можам со рационалност да ја елиминирам грижата или паниката во моментот. Сум пробала да дишам длабоко, ама освен појако чувствување на анксиозноста, не осеќам олеснување, како со секој здив да ја „пумпам“ повеќе. Ми рекле дека за ова е добра CBT (когнитивно-бихејвиорална терапија), меѓутоа отворена сум за било каков психотерапевт, секако би сакала попатно и „класична“ терапија, што и да значи тоа. Па ако имате предлози и искуства, би ви била благодарна . Корисна информација е и кој НЕ ви помогнал, за да не се зафркнам и јас .
Ивана Хаџиванова од Неокортекс, не од мое лично искуство туку на моја блиска личност многу и помогна, меѓутоа многу се чека за кај неа со месеци. Јас сакав кај неа да одам, но не можев да чекам два месеца поради состојбата во која се наоѓав, а и поради финансии, па сега одам кај Јасмина Јонуз, она работи CBT и јас за сега сум задоволна