Da ve prasam dali nekoj od vas pie respiridon mi go prepisaa pa se plasam da go pocnam, a pijam seroksat i heleks?
Kako ste denovive? Mene ic ne mi e dobro, me stega vo gradite, non stop mi se spie, a mi e strav da zaspijam, cuvstvuvam strav deka nesto loso ke mi se sluci. Se napiv pola apce Heleks no ne me smiri...
Тоа што постојано ви се спие не мора да е заради анксиозност. Тоа што внесувате помалку храна или храна која не изобилува со потребните работи за да ви даде енергија или едноставно имате таков притисок, се дел од работите кои можат да бидат причинител. Нема потреба за паника. Ако сте во можност, обидете се да внесете храна која ќе ви помогне околу енергијата, препорачливо е да е здрава и избалансирана храна зошто брза храна може да даде само периодична енергија. А може да се случи и обратното, од храната да ви се приспие уште толку повеќе. Затоа најдобро е да се внесуваат многу течности. Чаеви (обични или ледени, сега има гранули за ледени чаеви или топол чај од камилица, маточина или сл кои помагаат за опуштање), лимонади, цедени сокови, смути од праски или друго сезонско и освежително овошје и сл.
Се хранам здраво, вежбам, правам смутиња, балансирам со витамини, пијам течности, живеам како по textbook и на крај кога ќе осетам временска промена, буквално паѓам, ова и во промена на сезони ми се случува, една недела ми треба да се адаптирам. Не беше вака отсекогаш, последниве уназад 5 години ми е вака. Имам правено муабет со врсници, буквално истото. Затоа темава е за тешење, оти во реален живот сите опции се испробани.
Јас почнав со 1-4 па 1-2 па по цело апче, ама од 5 мг пијам јас. И можеби и цел месец имав вртоглавици, и гадење. Сега на неколку дена знае пак да ми дојде такво чувство на гадење и да немам желба за храна, некогаш се изборубам со мислите, некогаш сум хаос. Ама секако сум далеку подобро од почетокот, пред да почнам со терапија. Мене и дијазепамот од 2мг што ми го даде др. ме смирува, затоа обавезно си го пијам сабајле со елицеата, а после тоа на 8 часа ако имам потреба и почувствувам вознемиреност.
Јас денес сум сама со децава дома, и на работа бев пешки дури, и се живо сработив, и дома се средив, деца средив, избањав и успав, сега уживам, ок се пофалив хахаха, ама за мене е успех секако. Имам апетит деновиве, утре ќе видиме, се се мења за секунда кај мене, мислите ми се малце хаотични, а слушнам дека некој е болен, јас одма закажувам преглед, бев и на ехо на гради добро е се, а правев и пап и брисеви, сега чекам резултати, друго што ќе ми истекне да направам не знам, уште влакно од косава да испитам ило евентуално ноктиве. Не знам дали е смешно или тажно.
Dali ima nekoj sto piel dekortin vo kombinacija so ad ? Moram da gi pijam poradi infekcija na uvo ama epten loso se custvuvamm ne znam dali e od niv
@Spicy Senorita секако дека тоа што го чувствуваш не е за занемарување и верувам дека не ти е сеедно. Не мислев во негативна конотација, само предложив начини за да се минимизира. Ги предложив за сите ама можеби токму тоа што веќе ти ги применуваш сите тие работи е олеснително зошто без нив можеби ќе било и полошо. Да, промената на временските услови знае многу да влијае. Не секогаш е анксиозност во прашање, може само да е некој метеопат па уште толку повеќе да ги чувствува тие промени. Ама со ова 16 степени од 42 и камењата ќе попуштат, така да... те разбирам. Овде да ги додадам и климите кои дефинитивно одмагаат. Притисокот знае многу да варира заради таа промена што ја доживуваме од надвор до (пр) маркет или банка или канцеларија...
Kolku vreme gi piese? Normalno e nedela do dve da se osekas loso,i jas ja namaluvam dozata pa mi e nautro macno malku ali sum resena da izdrzam. Sepak posovetuvaj se so strucno lice
Дали кога сте чувствувале стегање во градите сте имале замор, отежнато дишење, тешко ми е дури да зборувам со некого кога вдишувам ме стега повеќе.. Незнам Почнувам да мислам дури дека не сум анксиозна туку дека имам проблем некој воспаление на срце, бели дробови незнам што Дали ќе покажеше на крвна слика ако имав нешто? Таман ќе бидам подобро пак истото ме фаќа паника страв дека нешто ми е, нема спас
Краен штетен ефект од долготрајно употребување на бензодијазепини (диазепам) е деменција, оттука многу работи треба да ни се појасни. Ова го прочитав денес и паника ме фати.
Затоа нема да читаш такви работи и да си ствараш безпотребно паника, ајде се тоа на блок да си ставиш и да си раат.