Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Рутерче-Нена

Рутерче-Нена Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2023
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Da ve prasam dali nekoj od vas pie respiridon mi go prepisaa pa se plasam da go pocnam, a pijam seroksat i heleks?

2. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Kako ste denovive?
    Mene ic ne mi e dobro, me stega vo gradite, non stop mi se spie, a mi e strav da zaspijam, cuvstvuvam strav deka nesto loso ke mi se sluci. Se napiv pola apce Heleks no ne me smiri...

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.967
    Допаѓања:
    15.988
    Остај катастрофа сум и јас.

На Kaley и Anksioznaa234 им се допаѓа ова.
  4. Рутерче-Нена

Рутерче-Нена Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2023
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Mi bilo i mene taka sega plus zestini i losenje trnenje peckanje sve

На Anksioznaa234 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    И јас имам проблем со чувството за спиење, цело време сум како успана. Многу грдо.

На GirlLove, Darko90 и Anksioznaa234 им се допаѓа ова.
  6. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Тоа што постојано ви се спие не мора да е заради анксиозност. Тоа што внесувате помалку храна или храна која не изобилува со потребните работи за да ви даде енергија или едноставно имате таков притисок, се дел од работите кои можат да бидат причинител. Нема потреба за паника. Ако сте во можност, обидете се да внесете храна која ќе ви помогне околу енергијата, препорачливо е да е здрава и избалансирана храна зошто брза храна може да даде само периодична енергија. А може да се случи и обратното, од храната да ви се приспие уште толку повеќе. Затоа најдобро е да се внесуваат многу течности. Чаеви (обични или ледени, сега има гранули за ледени чаеви или топол чај од камилица, маточина или сл кои помагаат за опуштање), лимонади, цедени сокови, смути од праски или друго сезонско и освежително овошје и сл.

На GirlLove, Mumoftwo30 и Anksioznaa234 им се допаѓа ова.
  7. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Се хранам здраво, вежбам, правам смутиња, балансирам со витамини, пијам течности, живеам како по textbook и на крај кога ќе осетам временска промена, буквално паѓам, ова и во промена на сезони ми се случува, една недела ми треба да се адаптирам. Не беше вака отсекогаш, последниве уназад 5 години ми е вака. Имам правено муабет со врсници, буквално истото. Затоа темава е за тешење, оти во реален живот сите опции се испробани.

На gogimica, NoirSerpentine и Darko90 им се допаѓа ова.
  8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.790
    Јас почнав со 1-4 па 1-2 па по цело апче, ама од 5 мг пијам јас. И можеби и цел месец имав вртоглавици, и гадење. Сега на неколку дена знае пак да ми дојде такво чувство на гадење и да немам желба за храна, некогаш се изборубам со мислите, некогаш сум хаос. Ама секако сум далеку подобро од почетокот, пред да почнам со терапија. Мене и дијазепамот од 2мг што ми го даде др. ме смирува, затоа обавезно си го пијам сабајле со елицеата, а после тоа на 8 часа ако имам потреба и почувствувам вознемиреност.

9. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Зевај си гајле ти е, ја само зевам :D

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.790
    Јас денес сум сама со децава дома, и на работа бев пешки дури, и се живо сработив, и дома се средив, деца средив, избањав и успав, сега уживам, ок се пофалив хахаха, ама за мене е успех секако. Имам апетит деновиве, утре ќе видиме, се се мења за секунда кај мене, мислите ми се малце хаотични, а слушнам дека некој е болен, јас одма закажувам преглед, бев и на ехо на гради добро е се, а правев и пап и брисеви, сега чекам резултати, друго што ќе ми истекне да направам не знам, уште влакно од косава да испитам ило евентуално ноктиве. :D
    Не знам дали е смешно или тажно. :(:D

На NoirSerpentine и Космонаут им се допаѓа ова.
  11. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    892
    Doktor te stavi na doza 5 mg Elicea,Iili gi otkazuvas?

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.790
    Доктор, не ги откажувам, тек пред 2 месеци ги почнав.

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    462
    Дозата е премногу мала за да имаш позитивни ефекти

14. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Dali ima nekoj sto piel dekortin vo kombinacija so ad ? Moram da gi pijam poradi infekcija na uvo ama epten loso se custvuvamm ne znam dali e od niv

15. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    @Spicy Senorita секако дека тоа што го чувствуваш не е за занемарување и верувам дека не ти е сеедно. Не мислев во негативна конотација, само предложив начини за да се минимизира. Ги предложив за сите ама можеби токму тоа што веќе ти ги применуваш сите тие работи е олеснително зошто без нив можеби ќе било и полошо. Да, промената на временските услови знае многу да влијае. Не секогаш е анксиозност во прашање, може само да е некој метеопат па уште толку повеќе да ги чувствува тие промени. Ама со ова 16 степени од 42 и камењата ќе попуштат, така да... те разбирам. Овде да ги додадам и климите кои дефинитивно одмагаат. Притисокот знае многу да варира заради таа промена што ја доживуваме од надвор до (пр) маркет или банка или канцеларија...

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Kolku vreme gi piese? Normalno e nedela do dve da se osekas loso,i jas ja namaluvam dozata pa mi e nautro macno malku ali sum resena da izdrzam. Sepak posovetuvaj se so strucno lice

17. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Дали кога сте чувствувале стегање во градите сте имале замор, отежнато дишење, тешко ми е дури да зборувам со некого кога вдишувам ме стега повеќе..
    Незнам
    Почнувам да мислам дури дека не сум анксиозна туку дека имам проблем некој воспаление на срце, бели дробови незнам што :?:
    Дали ќе покажеше на крвна слика ако имав нешто?
    Таман ќе бидам подобро пак истото ме фаќа паника страв дека нешто ми е, нема спас:sweat:

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.967
    Допаѓања:
    15.988
    Краен штетен ефект од долготрајно употребување на бензодијазепини (диазепам) е деменција, оттука многу работи треба да ни се појасни.

Ова го прочитав денес и паника ме фати.

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    8.187
    Затоа нема да читаш такви работи и да си ствараш безпотребно паника, ајде се тоа на блок да си ставиш и да си раат.

На Mumoftwo30, GirlLove, Darko90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Dali nekoj ima odeno na bajacka i kolku mu ima pomognatno ?