Zdravo jas sum merii25 samo ova mi e no profil stariot go zaboraviv Pomagajte na odmor sum ama mnogu mi e loso me fakaat vrtoglavici tresenje na teloto trpnenje na delovi na teloto i mnogu strav nemozam da se opustam ke poludam
Nema zasto tolkava panika. Jas sum so treperenja i se trudam da gi ignoriram. Nervite se toa...mora da mislime pozitivno, i da go prifatime toa sto ke dojde. Kako ti se manifestira toa?
На моменти ти е така? Или по цел ден те фаќа? Од што страв имаш конкретно? Пред да излезеш напиј се за смирување апче, носи си ладна вода со тебе цело време, шешир на глава и под сенка или чадор, читај книга на плажа, не обрнивај мн внимание наоколу, игнорирај колку што можеш.
Da jas prv pat pijam antidepresiv i ne znam po eden mesec sum na kontrolla kaj doktorot, ama imam mnogu jaka glavobolka i mi se vrti edvaj vozam do doma od rabota koga izleguvam . vi blagodaram na site
Јас само да ви кажам од жештините ми е лошо, се кријам дома и пијам од овие. Негде видов некој фи пиел
Дали имате некоја навика што ја практикувате кога сте анксиозни? Се имам преметено дека кога сум анксиозна се' почесто си месам лепче и самиот процес на правење многу ме опушта.
Зошто луѓево не разбираат??? Значи жешко е, не излегувам во 18ч. Зошто не сфаќаат дека не можам да поднесам гужва и музика? Зошто никој не ме праша, како ми е? И јас не сум чинела,сум била разгалена, се по мое сакала да бидело.
Некои едноставно немаат проблем со тоа да шетаат на жешко. Но треба да имаат разбирање дека не се сите како нив. А тоа што не прашуваат значи се себични и гледаат сано за себе.
Смири се и не дозволувај луѓе што не те разбираат вака да ти делуваат психички.Едноставно не сакаш гужви и крај, кој сака ќе прифати, кој не, не мора.Кога ќе го ставиш анкс под контрола, пак ќе си излегуваш нормално.
Мене кога почнува да ми се јавуваат симптоми како несигурност во одење ,,лазење,, во главата особено во дел кај тилот и вознемиреност, јас сакам да пешачам, не можам да седам затоа што уште толку ми станува полошо.Станувам, се движам, си повторувам дека не ми е ништо, добра сум ќе помине и така на тој начин ја водам ,,борбата,,
Јас не, ако одам полошо ми е, мислам ќе паднам, седнувам и легнувам и си викам ништо дека не ми е и дека ќе помине за кратко, и само дишам длабоко, ако станам толку бетер ми е.