Нема потреба да го анализираш секој паничен, и да го чекаш секој нареден.Те фатило, поминало, знаеш дека е тоа.Не дозволувај тоа да ти ја убива самодовербата.
Во право си, ама стравот го прави своето. Има денови супер се чувствувам и покрај таа заматеност во глава си функционирам, имам енергија се дружам.Но има и денови како денес кога сум тотално без енергија, со таа нестабилност, со замор, ми смета галама...
Traj istata bev vo februari tri dena oko ne bev sklopila mislev ke se seknam, posle kako pagase marak strav me fakase deka nemozam da zaspijam i eve ti panika, i na kraj mi dadoa terapija ecitalopram i mirtazapin, mirtazapinot posle dva meseca go prekinav a escitalopramot go piam skoro 6meseci sega namaluvam i od nego ke prestanam, gadno custvo e koga ti se spie a psihata ne ti dava da zaspies.
Na koja doza si sega zanfefska,znam prijatelka gi pie dupla doza i e super?Dali so ovie pies i olnazapin i lorsilan?
Ima Li nekoj ve molam da pisetw koj ke vide Si trgam od odmor ama mn mi e loso vrtoglavici nemir stegnati muskuli na celo telo i prstite na race ko da ne si gi osekjam me strav sto da pravamm
Јас си бев как психијатарот денес, убаво си разговаравме, и тој сам примето дека ми е подобрена психичката состојба, ама поради нападите што ги имам понекогаш, да пробам да зголемам елицеа, прво едно од 5мг и 1/4 така 10 дена, па ако ми делува добро да останам на таа доза ако ме да зголемам на 5мг со 1/2, ако имам несакани ефекти и нус појави, да се вратам на старара доза од самп 5 мг. Така да утре почнувам па ќе видиме, денеска бо најтоплото бев и намерно завршував тогаш обврски, супер се држев, па ќе видиме, за сега е добро ама кај мене може за секунда да се смени се, хахахај. Супер ми е тоа што др ми рече да го побарам кога и да имам потреба, ми влеа доберба. Немам плачено месец ипол, што за мене е премија дека плачев за се откако знам за себе, само да ми остане вака добро се молам на Бога.
Да имав, по цел ден и плус глава ме болеше премногу, цел месец бев така. Примаш ли терапија, одиш на психолог или психијатар? Правиш ли нешто за себеси било што би ти помпгнало?
Znaes kako ne nekoja vrtoglavici ko da ti se vrti se nego koga odam custvo deka lebdam i mi stvara strav toa custvio
Одам... и си викам ако паднам ќе ме соберат. Еве моментално имам напад на паника на работа сум и работам, функционирам. Ќе помине. Знам дека не сум спиена, дека имам тригери и си ја игнорирам.
Некогаш да некогаш не. Читај ме погоре јас не ја тантелам многу состојбава. Живот иде даље. Има периоди кога ми е потешко некогаш сум топ.. ама тоа е. Дошло ќе се живее со неа. Има пострашни работи.
A dali nekoj ima oseteno jazikot go da treperi vnatre isto ko da ti ripa nekoj nerv momentalno taka osekam
Знам дека бараш некој со исти симптоми да ти каже дека му е исто како тебе и да добиеш олеснување, ама верувај тоа е само моментално и вака нема да ти биде подобро, ако си направила испитувања и немаш некое заболување, тогаш знаеш дека се од анксиозноста, не го анализирај симптомот, не барај валидација од друг, не читај на интернет, знам дека е тешко ама пробај да не го правиш тоа, прифати го тој симптом и продолжи со денот, само така ќе одиш напред и ќе ја совладаш состојбава.