Јес, фала ти. Сега сум добро, ама прееска имав така малце вртоглавици, и знам дека може да се од зголемување на доза, ама јас пак да пишам, страшно.
Јас општо црна хроника избегавам, не читам, не пишувам у група, па за анкс групи ич не сум ни била член, вака ми е подобро, не мора дополнителен стрес.
Дали имате користено Магнезан Неуро од Др. Витон заедно со АД и седатив? Во кој дел од денот го пиевте и како сте задоволни? Ви благодарам
Zdravo kakvi i koi simptomi gi imase sto pomisli na takva dijagnoza. Jas imam fiz.simptomi koi mi predizvikuvaat strav i mislam deka imam nevroloska bolest isto ko ti sto si mislel. Inace mi trperat nervite na nozete kako da mi igraat se gleda i so golo oko...uzas
Леле со зголемување на дозава на зепира сум катастрофа денски, и вчера и денес, сега се напив седатив дека на 8 часа пијам, имам вртоглавици, дал да чекам или да си се вратам на стата доза не знам?
Јас сакав да земам едни други на природна база, ама во нив пишуваше дека не треба да се земаат заедно со АД, ај види во упатството на магнезан.
Jас не пијам антидепресиви, дали успевам ни јас незнам, ама некои денови ми е добро, некои се чувствувам толку лошо што не сакам никој во моја близина. Пред неколку години пиев асентра, не ми делуваа добро и ги прекинав. Од тогаш ништо не пијам.
Jas Bev 2 godini na antidepresivi Elicea 20mg pijav, i mi rece doktorot da gi odkazam odma,Bev za nikade,I od togas nejcam da namirisam antidepresivi, nekogas sum Dobro nekogas ko ce ne sum pijam magnezium I taka si teram.
Дали знае некој дали може заборавањето да биде од стрес, од замор или па симптом на анксиозност? Се работи за млада личност, сите потребни испитувања се направени, нема ништо што укажува на некоја болест, не знаеме што друго да направиме.. се плаши дека ќе добие деменција, јас му велам дека му е од стрес бидејќи стварно поминува тежок период и му велам да проба со психијатар но не сака..некој совет дали е минливо ова, дали вас ви се сличило или на некој близок и како сте го решиле
магнезиум пијам навечер. Нема врска со АД. Оние што се HTTP-5 не се пијат со АД. магнезиум и се друго можеш без пробелм да пиеш. Јас пијам и Железо и Ц витамин и Б12 и Д витамин и магнезиум и плус АД терапија.
Трнење на цело тело (највеќе на екстремитети) и вртоглавица. Сепак еве 3 години подоцна излезе дека е само лошо држење на телото (многу седење пред РС, носење неудобни патики и сл.)
Луѓе, ми се развика еден клиент толку сум потресна дури и поплакав. Скроз сум уплашена. Не смеам пред колеги да плачам ниту да знаат ништо, оти ќе ми се смеат..... Мн ми е тешко... Хелп
Ама зошто се замараш што ќе речат? Кажи си искрено што е како е, кој се смее нека му се врати, не се замарај за тоа што ќс кажат, и гледај да не се нервираш на раб место, избегнувај едноставно, не мисли одма негативно викал нека си вика.. чао адио.
Аман жено на работа и сум плачела и сум се смеела, и панични сум имала и се по ред. Луѓе сме мајка му стара не сме роботи. Нека се смеат. Речи им Мило ми е ако моите солзи ве смеат.. ама и они плачеле ама отрпнале.
Заборава скроз што му се случило или кратки интервали? Како на пример: каде го оставил тел, зошто влегол во таа соба, по што дошол главно во продавнива, итн.. вакви интервали ми се дешаваа, а знаат и сега да ми се случар, посебно кога сум уморна и ненаспана, под стрес, во пмс и сл.
Zdravo, slucajno naletav navaka pa bas me interesirase da dobijam i jas sovet za ovoj simtom sto go vikat Brain Fog. Zaboruvanjeto sekako deka moze da bide od stres, depresija ili taka natamu. Se socuvav so mnogu dolg stresen period pa mi se izgubi koncetracijata, imalo momenti koga i ne sum mozel dobro da zboram, da zaboravam sto pravam, pa duri i da ne mozam da rabotam. Sum koristil tableti selenogin mi pomognale dosta, sum sportuval, hiking, druzenje so dobri luge, i taka natamu i imalo pozitiven efekt. I jas sum malce voznemiren sto pred nekoj den pak mi se pojavi gubenje na koncetracijata i mi trae veke podologo vreme. Pozdrav,
Jас во последно време многу заборавам зошто сум влегла во соба, што требаше да земам, каде го оставив телефонот, а пред мене ми е. Секојдневно сум под стрес, посебно откако ги изгубив татко ми и брат ми, си чувам во себе, на мајка ми не и кажувам да не и правам дополнителни нервози. Мм не изгубил никој и неможе да ме разбере. Спијам само по 2-3 часа, и за тие 2-3 часа се будам неколку пати. Пред некоја вечер плачев во сон, а како будна да бев, кога се разбудив имав солзи.
Потсвеста ти зборува дека бегаш од проблемот и не се соочуваш. Нормално е, сакаш да избегаш од чувствата и ситуацијата, минуваш низ огромен шок и промена. Мене исто ова ми се случуваше со плачење во сон. Посвети си време, што ти е потребно во моментов. Јас не зборев ни со блиски, ни со стручно лице, едноставно не можев, највеќе ми помогна сама во свои 4 ѕида, преку интернет кога се конектирав со некој кој минувал низ истото, или читав искуства и животни приказни. За што и да е, секогаш помага кога ќе сфатиш дека не си сам.