Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Заборава пример вчера кај бил, со кој бил, што правел и му треба доолго време за да се сети, а некогаш нема ни да се сети па јас ќе го потсетам и многу е вознемирен поради ова, му викам дека му е од стрес и умор зошто секој ден е преуморен, доаѓа од работа и заспива за секунда и после кога ќе стане ќе поседи и пак може да заспие за секунда..не знам загрижена сум, ќе пробам да го натерам да посети психолог или прихијатар.

2. Peperugamala

Peperugamala Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Здраво на сите борци.

Ве молам за ваше искуство. Некое време се борам со анксиозноста. Пробав една недела со Елицеа но таа ми ги покчи симптомите и ја оставив. Кое е вашето искуство. Дали пиете терапија?Која? Дали ви било лошо од некоја терпаија па сте промениле?

Ви благодарам,
    Пеперуга

3. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.958
    Ова состојба е за на доктор. Може да пие глинко, магнезиум, бедоксин, валеријана повеќе сон и да не се одбегнува проблемот

На Mumoftwo30 и Ani45 им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Ад делуваат после 4 недели. Дали ти е препишана од доктор Елицеата?

5. Peperugamala

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Да од доктор. Но бидејќи првиот пат ми беше баш многу лошо, сега ми е многу страв

6. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Мене ми се имаше случено истото за жал, а млада личност не смееше така. Мене директен тригер ми беше работното место, предолго време пред компјутер, последните месеци пред да дадам отказ беше агонија. Вибрирање на нозе, лева рака, трнење во главата пропратено со болки, ужас. Си дадов отказ и полека почнаа симптомите да се намалуваат, а некои и скроз исчезнаа. Инаку, дури бев на тоа работно место, меморијата ми беше слаба страна, концентрацијата уште послаба. А личност сум која памти детали и има асоцијативна меморија. Јас не купував ништо по список, се си памтев. Исто и со обврските. Така да, најдобро е да се најди тригерот. Што е тоа што го вознемирува толку многу, па ја губи концентрацијата.

Инаку за утеха, голем дел млади ми се имаат пожалено од истото.

На NoirSerpentine, Ani45 и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. Ivblue

Ivblue Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Elicea не е лош SSRI, може да ти ја намали почетната доза додека се навикнеш

8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.990
    Допаѓања:
    35.178
    Истото и јас го правам, најубаво сама во 4 ѕида, ни со пријатели, ни со роднини, само ме препрашуваат, ако правам крвна слика, одма што ти е, па секој треба да си проверува
    А не па за нешто друго.

На INNERBEAUTY и Космонаут им се допаѓа ова.
  9. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Eliceata mi podobri se ,ama pred da gi pocnam imav Eden kup fizicki i psihicki simptomi, od ko pocnav da gi pijam,mi se vrati se Kako so Bev ,ama doktorot me zafrkna od ko mi se podobri se mi rece da gi ostavam odma ,go poslusav Abe nemozev da se sovzemam posle,ama se borev ko so mecka za da si dojdam pri sebe.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Peperugamala

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Од 5мг помала може ли?

На AnksPill му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.669
    Може, да го кршиш апчето на пола .

12. Peperugamala

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Kako vie se spravuvate so anksioznosta? Jas mislev moze bez AD, no ide bas tesko. Moze vase iskustvo

13. Ivblue

Ivblue Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Исто ми беше лошо и вртоглавици имав од есцителопрам, па ми намали на 2.5 мг и после одредено време ми беше доста подобро со таа доза, но морав да ги прекинам после извесно време. Сега после неколку стресни епизоди повторно се појави, во мојот случај се работи за окп. Иако имам доста познавање од областа на психологијата и когнитивно-бихевиорална терапија тешко е сам да се убедиш дека ќе помине. Најчесто комбинација од mindfulness, grounding techniques, витамини b, c и magnesium. Но тоа е индивидуално, кај секој различно делува одредена терапија. Колку мг Елицеа пиевте?

14. Peperugamala

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    I kaj mene se javija mislite najmnogu za niv sakam da pocnam pak da pijam AD. Drugite simptomi od anksioznosta se namalija, osven nesonicata. No mislite mi se uzas
    Od 5mg. Kako se spravuvate bez terapija?

15. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Iskreno mene mi e mnogu podobro od escitalopramot po smirena sum ne se plasam od bolesti po slobodna sum nekako, inace imav strasna isomnija so denovi nemozev da zaspijam pa me fati strav od spienjeto eve sega sesti mesec kako gi namaluvam sega sum na 2,5mg i mozam da kazam deka sum super

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Peperugamala

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Kakov vi bese vovedot? imavte maka?

17. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Da prvite dve nedeli poizrazeni simptomi, se tresev celata, gadenje nemozev nisto da jadam e posle tretata nedela se smiri a veke od cetvrtata mi bese podobro. Dva meseca piev 5mg posle 10mg i eve sesti mesec mi e sega i namaluvam poleka, sega sum na 2,5 mg.

На Peperugamala му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Da mnogu se zalat od koga ke prekinat so AD deka se vrakaat simptomite,zatoa velat postepeno ne odedns. Posle kolku vreme se stabilizirase? Veruvam deka prvite dva meseci haos e bilo

19. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    892
    I jas sum tuka,ili bev.Izleguvam sabajle i si ja baram kolata na parking pred zgrada kaj mi e.Mnogu se nervirav za ova,nemav pojma kaj sum ja ostavila,otprilika znaev na koj del i mi bese strasno,KONCENTRACIJA NULA,ova koga pocnav nova rabota i pravev greski.Imav uzasni napadi na panika na rabota sekoj den.Telefonon nikogas ne znaev kaj e.Resenie ,pomalku raboti sto pravat haos,edna tasna nosev da ne zaboravam klucevi.Sega znam deka e od stres na rabota,zemav odmor i podobro e.Pomalku napnata za se.Piev i lekovi za pomnenje ,i ginko i asvaganda,poslednovo mislam najdobro e.Ama koga bese bas se vadev od pamet deka mnogu zaboravam

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  20. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Zdravo vie sto piete zepira dali vi dava treperenje povekje?