Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    5 mg Elicea Nema mnogu efekt poarno startno 10mg za edna nedela ima efekt.

2. Merlin12.12

Merlin12.12 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Dali e od anks na primer ako procitasnekojaobjava negativna deka nekoj umrel ili deka nekoj nesto napravi i ti da mislis deka ke se sluci istoto i toa nemir da ti stvara

3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.382
    Јас пред неколку години пиев елицеа 5мг и премногу ми помогна, ја пиев со хелекс од 0,25. Значи стварно ми помогнаа и супер бев и ги оставив после 2-3 години пиење без никаков проблем и одлично се осеќав се додека животот не ми даде нови предизвици и од преголем стрес и притисок повторно се вратив на истата терапија, само овојпат мораше да земам 10мг елицеа и нешто повисока доза хелекс, повтпрно ми помогнаа премногу, поголем дел од времето одлично се осеќам, најчесто имам зголемена анксиозност и некои депресивни напливи кога менува времето. Еве како на пример денес анксиозноста ми е доста зголемена, имам како трнењр на прстите од левата нога кое најверојатно е од некој притисок кој се создава од кичмата со која си имам мака и денес мундадов преголемо значење, значи се тресев од страв иако знаев потсвесно дека не е ништо страшно. Психата другари е страшна работа :whew:

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Па проблемот со заборавање и концентрација го нема, овие другиве симптоми се на минимум и не се ни приближно толку чести. И затоа велам, не вреди баш секоја работа да ја работиш. Имам роднини во странство, и тие работат од дома и истото ми го кажуваат. Заборавање, намалена концентрација, проблем со спиење. Одамна мислам дека експериментални глувци сме ние изгледа. И не е само заборавањето, тој психолошки умор кој ти се јавува е тежок товар.

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Мене ми се случува така да ми направи немир и ако прочитам на интернет на пример за симптоми на некоја болест пример болка во глава,после и мене ќе ме боли главата од тоа што сум прочитала и што многу мислам..Знам дека не треба да читам ама не можам да се откажам..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    8.762
    Пред колку време ја почна? Колки мг? Јас пиев 1/4 па 1/2 па цело од 5 мг, 3-4 недели имав нус појави, како вртоглавица, главоболка, на моменти гадење. Ама доста ми беше подобро, ја пијам со дијазепам од 2мг, некаков седатив ти дадоа тебе? Сега ми зголемија малце доза ради ноќните привремени панични напади што ги имам, и затоа пак почнаа мали вртоглавици, ама се смируваат до вечерта. Кај тебе како е? Иначе, зепира е исто што и елицеа, истиот АД.

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    8.762
    Не можеш така да кажеш, се зависи од самата состојба, од организмот на човекот и сл. Тоа е сосеама индивидуално.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    E Sega na primer me fati panicen napad na najako, tremor tahikardii zestini vo stomakot I mnogu drugi I uste traeee ama ce pominiii

9. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Predlog za da pominuva pobrzo panicniot napad I tie so imaat momentalno da si pravime drustvo ovde da se poddrzuvameee :)))

10. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    И јас плачев во сон и после краток период ја изгубив мајка ми. Се надевам кај тебе нема да има никаква врска сонот бидејќи веќе имаш изгубено.. нека ве чува Господ. И мене сопругот не ме разбира кога имам такви епизоди. Ако сакаш пиши ми ќе си поправиме муабет. Ја веќе сериозно размислувам за психолог. До сега све сама се борев со сѐ...

На Mumoftwo30, Anyshka и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  11. farski

farski Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Добар ден на сите, сакам да ве прашам да ми помогнете ако можете, пред 8 месеци почина татко ми, после некое време осеќав некаков си умор но не обрвнував вниемание на тоа. во јули имав некоја ситна настинка, докторката ми препиша антибиотик и од тогаш почна се надоле, Почна да ме чеша телото секави мисли ми поминуваат низ глава дека сум болен од нешто, у себе си викав ова ми е тоа ми е. дури правев и тест за сексуално преносливи болести каде што сите ми беа негативни, но сеуште имам проблем лоши мисли станување во сред ноќ по неколку пати потење во сон, преку ден потење на лицето и на дланките, како да имам ситна болка во прстите на рацете, стомакот. не одење во тоалет неколку дена освен по мала нужда. Правев крвна слика се ми беше добро освен покачено алт. Дали некој од овие сиптоми што ги набројав има поврзаност со
    Анксиозност. ви благодарам.

На AnksPill и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ќе ви упаднам малку во муабетов, се надевам нема замерка. За соновите, немој никогаш да ги толкуваш, да се плашиш дека ако сонуваш нешто лошо, тоа и ќе се случи во реалноста оти не е така. Јас поминав ужасен период со кошмари, мислам пишував овде. После тие страшни епизоди (а некој кој немал кошмари секоја вечер стварно не знае како ова може да ти го поремети животот), научив една битна работа, соновите да ги заборавам. Секоја вечер сонувам, и кога ќе ми се случи да сонувам нешто лошо се разбудувам. Палам сијалица, земам вода, ако се почувствувам лошо, јадам банана да ми се смири стомакот. Си повторувам дека морам да заборавам се и после легнувам пак. Колку-толку се поправија работите.

На NoirSerpentine и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    пијам зепира од 20 мг и супер ми е, немав ни проблеми да почнам ни да зголемувам нити кога ги прекинав едно време. све ви е во умот. читате за нус појави потоа сите ги барате во вас, јас лично немав никакви нус појави ни на почеток ни на крај, а ни сега немам.

На S.Anne му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Да, можно е да е анксиозност, имав и јас смртен случај во фамилија и од тогаш се нешто лошо ми беше, се испитував и кога се беше во ред ми препорачаа да посетам психолог/психијатар. Види прво со матичната, нека те упати прво да направиш одредени испитувања за да си на чисто, па ако е се во ред тогаш пробај прво со разговор со психолог:)

На farski и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    8.762
    Мене од 5 мг ми беше со нус појави а не па одеднаш да почнам со 20 мг. Значи секој организам е различен, не на секого му треба истата доза.

16. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    И јас почнав со 5 мг, нормално, после два месеци веќе бев на 20 и ништо не осеќав од покачувањето, мене ми се единствен ад што можам да го пијам,и што ми одговара,сум пробала и други тешко одеше,ама еве од овие ми е добро, а за лечење анкс 5 мг е ептен мала доза

17. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Луѓе што ми се деси прв пат ова сега..неубаво сум легнала раката под вратот и се разбудив за 10тина минути пола глава од страната кај со бев легната ко да ми беше ладна и ко мрави незнам многу грдо исто како рака кога ќе отрпне чувство, сега пола глава.. сега многу се плашам таман да ме фати паничен, пробувам да се смирам, можеби е подобро сега но умот ми вели дека не е, мислам воздух ќе снемам ...ако има некоја тука уклучена пиешете :(

18. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Успеав да се смирам, мислам дека помина:whew:
    Но незнаев дека и ова може да се случи...

Последна измена: 26 август 2023
    На Spicy Senorita и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    8.762
    Јас почнав да накачувам сега, а добра бев со 5мг. освен понекогаш панични итоа во среде ноќ, сега со покачувањето уште истиот ден ми почнаа вртоглавици.

20. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    892
    Cekaj ,neli bese na 5 mg zepira,sega ti zgolemija doza?Prasuvam zasto i meni mi rekoa slicno.