Полека само диши длабоко, може од напнатост да ти е тоа.Не се плаши, напиј се малку вода, стани размрдај се.
I jas citav za niv...navodno.od Srbija se. Cenata im e 2400 edno sise...se mislev da gi naracam, no resiv kantarion da pijam
Девојко, мене ми е јасно дека без излегување од дома ништо. Разбери, едноставно ми се седи во четири ѕида, и не ми се зборува со никој. Нит сакам луѓе да видам ниту да ме видат. Не се осеќам добро. Ми треба одмор да не мислам на ништо и на никого. Бев на годишен ама џабе, малку ми беше. Не сум државно да земам неплатен.
Добро ако имаш можност да не работиш седи дома колку и да ти треба одмор, ако мислиш дека тоа ќе ти е од помош, седи во 4 ѕида. Само така нема успех за жал.
Гледам нон стоп излегуваат, ги фалат нз што да правам и јас се мислам цело време дали да нарачам затоа сакав да видам дали ќе најдам некој да сподели искуство, на профилот тие споделуваат пораки од купувачи но незнам колку се вистински
Тоа не е решение. Таа не сака воопшто периодов да излегува, да седи сама во четири ѕида, и треба одмор од сите. Ова е депресија, не само анксиозност, и во ред ако седи сама... период е, и ќе помине. Но, мора психијатарот да и ја погоди терапијата, за да може полека да излезе од оваа состојба и нормално да функционира.
Разбирам дека е депресија, ќе ја надмине секако.И треба некоја промена, да ја направи среќна, нешто ново, па промена на работата која гледам не сака да ја работи, може да и биде чекор кон подобрување.И да се јави на лекар, психолог обавезно.
Zeskoto mi smeta mnogu mi e loso stegnata cela trnenje nasekade zedtini scrvenuvanje srcebienje umor i mnogu dr simptomi hellp
Иде таа и на психолог и на психијатар долг период, ама некако терапијата не ја оправа. Инаку, работава ја сака таа, само и смета се живо околу неа. Доколку таа биде подобро и работата повеќе ќе ја исполнува. Да може некако да пријави боледување до месец дена и да остане дома сама да си ги среди мислите. Не да ја остава работата, бидејќи без финансии тешко во нашава држава, како што веќе некој и напоменал.
Да, жешково дополнително ја зголемува анксиозноста. Од утре веќе има најава за заладување. Издржи, одмарај овој ден и се надевам од утре барем за нијанса подобро ќе се осеќаш.
И мене никој не ме сфаќа дека не сакам да се дружам со некој што не ми одговара, имам неколку другарки само што се дружам, нови не ни сакам да запознавам, ама сите ми велат дека морам да се дружам, поубаво ми е сама дома, или негде да пешачам сама, отколку да седам со некој што не ми одговара и да ми поставува непотребни прашања, преку глава ми е од такви радознали.
Не знам што пие од терапија, но може да се смени терапијата.Не знам колку е реално некој да и даде боледување 1 месец, освен ако не се договори со работодавачот да ја ослободи 1 месец.Неа и треба некоја позитива, ама за позитива треба и сама да допринесе.
Боледување одредува доктор. Специјалист дава 2 недели па после комисија. Не дава фирма, не дава директор, доста веќе со тоа од работа нема да ви дадат боледување. @GirlLove не знам што работиш ама јас да слушам секој ден за болести, за умирање за се по ред и мене би ми било тешко и те разбирам. Подобро да си побараш друга работа. Не знам што си по струка, ама ако треба преквалификувај се. А за мажачка и деца... ич не се замарај. Прво ти среди се па после. Инаку и јас сум крш периодов, летово многу тешко го поднесов. Одвај чекам ладно.
Јас кога реков боледување мислев да доктор, ти си ме сфатила погрешно.За 1 месец боледување треба баш добра дијагноза.Затоа реков, работодавачот ако сака да и помогне, да ја ослободи на месец дана.
Јас кога побарав неплатен одмор од еден месец поради тоа што бев во лоша состојба психички, ми рекоа дека не даваат такво нешто, а претходно на една колешка и дадоа неплатен и тоа не беше за болест ама ај, и така јас си дадов отказ од фирмата, останав дома неколку месеци, работев на моето ментално здравје и после некое време се вработив во друга фирма. @GirlLove Ако мислиш дека можеш да издржиш финансиски додека не ти стане подобро, тогаш напушти ја работата, но немој да се затвориш премногу дома бидејки после тешко е да се вратиш на стариод живот и на рутината која си ја имала. Се надевам ќе донесеш правилна одлука