Смени работа, менувај додека не најдеш соодветна, друштво мора да си најдеш, барем една другарка, а дома седи си се дури не осетиш дека имаш желба да излезеш, само работи на себе
Луѓенца,ај помагајте.Со анскиозност сум веќе 12 години,успевам да ја контролирам најчесто.Не примам никакви лекарства.Е сеа мојот најголем страв е онедведтувањето,се се плашам да не се онесвестам.И како последица од тоа,јадам мн често,од страв дека ќе паднам.Но,многу се поправив и никако не можам да се вратам у нормала.Од стрес јадам,од лутина јадам,од среќа јадам итн...Мајка ми почина пред 4 години и тоа уште повеќе ми придонеси за состојбата.Си добив хашимото на тироидната од стрес,нормално...Како да се справам со се???У последно време се некои дијагнози си ставам а нема врска...И така се по ред,се во круг се вртам...Дајте помош нешто...
Е добро земи и еден проблем по еден решавај го. Како ќе најдеш и другарки и дечко ако сакаш мир. Кога е напнат човек се ти се собира на купче и се и сешто мислиш. Направи пауза, побарај работа од дома, ако си во можност не работи. што помагаш? Не помагај, никој не е должен откако ќе помогнеш да ти врати, ти тоа си го направила дека сама си сакала. Она што го пиша горе и мене ми го зборат , стандард приказна. Ајде превземи нешто за себе и само себе, другите можат да зборат што сакаат. Створи си мали навики и терај ги, мене лично ми помагаат да се осеќам погубно и да не паѓам во паники.Некако и банална да е откако ќе завам си викам добро е, продуктивна бев..
Sega bash razgleduvam kaj niv na profil gledam ima dosta lujge so mu imaat pomognato ne samo za anksioznost I za mnogu drugi raboti..
Samo moe mislenje ne se zema se I seshto na deneshnicava.. so Ako e nesto slicno Kako antidepresiv,I Po nekoe vreme sakas da gi ostajs I pak istoto..
Да затоа и барам некој со искуство, им пишав нив порака ми пишаја дека се на природна база од гинко и женшен, и дека после 10 дена имало ефект.. Е сега нз што да правам..
После 10 дена ефект нема ни АД, а не па женшен на природна база, шанси нема за 10 дена да има ефект. Пробај ме губиш, ама не очекувај ништо за 10 дена.
Промена на расположение,наеднаш ми е жешко па после ми е ладно,блага тахикардија,нервоза,поголема гуша нс грлото,здебелување итн
Види, јас на пример те сфаќам оти многу често пишуваш овде. Не знам колку точно години имаш, ама јас вакви најзасилени симптоми на депресија и анксиозност имав во средно. Замисли тинејџер си, сите мислат хормони биле вау-бау, а ти уствари поминуваш нешто што ни возрасен не може да го истурка. Башка сама оти никој ниту ме разбираше, ниту го сметаше ова за озбилно. Завршив средно, симптомите магично исчезнаа, знаеш зошто? Оти сменив средина и луѓе, затоа. Е сега, ти си возрасна, ти можиш веднаш да смениш средина. Ама, ама немаш храброст да го направиш тој чекор. Мислам дека таа храброст никој на форумов не може да ти ја даде.
И јас во средно развив анксиозност а не знаев што ми е.. Мислев дека сум различна дека нешто ми фали, зашто во 1993 та во македонија немаше такво нешто..
Женска, проблемо е што јас веќе бев самостална, се случија мн работи и пак се ко наназад да оди и пак наново се. Јас не дека немам другарки, имам ама која од која посебична. Ај лп ќе ти објаснам. И се дужам и нс работа од што морам порано со сите правев муабетот. Сега одам да се поздравам и само као си што прајш. На паузи сама одам и стојм со моб во рака, сите се одделение по купчиња, едно две, некој сам си стои. Понекогаш знам и да се приклуѓаѓ, но, ентузијазмот во мене е изгубен.
Кај мене депресија беше, траеше две години со мали прекини. Родителите ми беа дебили, им реков дека не сакам да учам во тоа училиште, ме прави несреќна, тие ме убедуваа дека морало да издржам. Учев гимназија, а не фармација како што планиравме со татко ми. Не беше заради просек или материјал, не преувеличувам кога ќе кажам дека 90% од наставници и деца се однесуваа како животни. Тие двојкашите најубо поминаа, ни депресија, ни анксиозност. Бегање од часови и пиење кафиња по цел ден, никој така анксиозност не створил. Затоа, да не бидиме будали кои ги весла некој. Ако не чини, напушти.
Ништо од ова нема антидепресивни карактеристики. Женшенот би дал енергија ама тука не пишува во која концентрација се состојките. Јас вакво непроверено не би зела некогаш, посебно не за 4000ден. Не се лажете луѓе со вакви глупости по интернет. И ресвератрол се пишува, не знаеле да го напишат како што треба.