Нема врска, тоа е од стресот и од што рмбаш. И ме рмбај, туку гледај повеќе да одмораш. @Pacifist не гледај такви видеа и те молам немој тука оти уште полошо правиш. Од каде тоа дека е вистина? Јас поќе на доктор верувам отколку на интернет.
Не ги гледај другите, поќе негативна енергија така си собираш во себе. Знам дека има и кај мене се така. Гледај ти што правиш и гледај се само себе. А за себе треба да си одвоиме време секој ден, не само еден.
Јас го напишав ова со најдобра намера, а не да се спротивставам на нечии позитивни искуства при решавање на проблемите со ова, а во случајов со твоите искуства...И ова се однесува на тие што ќе си пронајдат некаква смисла во ова. Не е штетно човек да истражува па откај знаеш? Може нешто ќе ви се види корисно и од помош...Не треба да се гледа ограничено на работите.. Си дознал една работа и тоа е тоа. Ако најголем ефект имаш од искуствата коишто ги имаш ти со докторите и се надевам и други луѓе значи логично е дека си во право и тогаш нормално е да се изигнорира ова линков што го пуштив... Јас не реков никаде дека само интернет треба да се следи и тука лежи спасот туку само посочив опција за која се надевам и дај Боже некому да помогне или да го инспирира човека за да му олесни нешто ако има таков ефект... Значи не се работи за мене.Јас немам никаква корист од ова нити ми треба било каква корист, нити е ова обид да промовирам нешто заради некакви мои потреби или за да покажам колку сум знаел нешто... Битно е да го кажам ова зошто некој може да си помисли и такви работи. Само сакам да помогнам на било каков начин. Некогаш треба да се знае и дека има луѓе кои едноставно не сакаат некој да им помогне и сакаат да се удават и таквите луѓе не треба воопшто да се пипаат... А ако и мнозинството гледа на ова исто како и ти тогаш многу е просто. Игнорирајте го ова и решен проблем. Или побарајте од модераторите да го избришат ако мислите дека ќе влијае негативно.
Zdravo Dali od cudovo ako slusnam nesto loso i odma mi se pojavuvaat strav deka i mene da ne mi se sluci istoto
Деновиве чувствувам нешто како вртење свест, но не е баш вртење. Како празна глава, како нејасен вид. Пијам венлафаксин 2 пати од 75мг + лексилиум од 5 мислам дека беше. Вакви симптоми обично чувствувам кога ќе пропуштам терапија. Дали ова е знак дека терапијата веќе не ми помага доволно (треба да се смени/покачи) или од промена на времето ми е вака?
На ова мислев пред некој ден. Има нови полицајци вработено во градов, па дури и велосипеди им дале да шетаат. Цело време се по кафичи/кафани и цело време е за нив бесплатно. Мислиш овие од анксиозност и депресија ќе страдаат, задоволни фаци, прошетан, најаден, одморен и со полн џеб. Makes you think about it. Да се опаметиме малку, не е на одмет. Паметни, убави, здрави и аксиозност не мава од умореност, неправда итн. А се што ни треба е практичност. (Само не негативни коментари под постов, не кажав никаква лага. И да, љубоморна сум.)
Колку глупава констатација, анкс може да го фати секој, без разлика колку е убав паметен богат, државно вработен и да не се надоврзувам
Дечкото си констатираше дека е уморен од работното место и му влијае, јас го поддржав оти патем и јас сум поминала низ истото. Да, да, да, ако ти е подреден животот и имаш помош психичка и физичка нема да те допри анксиозноста, си знам по себе. Констатацијата не е глупа, полека, испеци па реци. Не сме на селска чешма па со таков тон. Поз
Аууу итоа како знае да те фати, и анксипзност и депресија, познабам мн такви луѓе, со подреден живот, се во животот, деца пари, се сее... ама пак анксиозни или депресивни. Ќе си речеш сите задоволени со се, ама тоа нема врска со анксиозност, цел живот сум задоволна, имам се за нормален и пристоен живот, имам добра раб што не ми носи стрес.. итн итн, и ете пак ме стигна ова чудо, сите сме различни во оваа состојба.
Сега земав мерам притисок не знам ни јас зошто, кога низок и тоа 90 со 50, ако не и помалку, а никаков симптом немам буквално. Јас имам низок, ама обично ме боли глава или нешто сл. Сега ништо а толку низок, се исплашив ако ми падне мн ниско, готово сега филм, пиев кока кола, јадев солено, и сеа жи е страв да мерам пак.
Еј баш ги имам, помагаат за низок п? Одма земам да пијам, фала ти. Мене сеа ме мачи како не осеќам ништо на толку низок п, а сум имала симптоми кога вака ќе ми паднел.
Eh toj pepsio kolku e zafrknat da go pijas + koka kola isto ti e , I to I to imaat kofein i go pokacuvaat nivoto na kortizol,probaj da gi izbegavas niv, I pomalce kafee ..
Вчера ради нискиот притисок си направив филм, и сега сабајлево и покрај испиената терапија мене ми де гади така на моменти, а треба викендов да тргнеме на одмор, и тоа ваљда дополнително ме вознемирува не знам. Сабајле ми беше притисокот 100 со 70, што беше ок, зошто јас имам низок притисок секако. И така се нервирам сега дека ми е вака, а ете продолжрн викенд, па ќе одаам на одмор и сл. А јас пак забегувам и запаѓам, не сум во пмс ми заврши менструацијата пред некој ден, не знам веќе што да мислам денеска.
Здраво луѓенца , јас денес одам на одмор накај 02:00 али многу ми е страв не знам што да правам дај помогните како вие се справивте со тоа некоја поддршка фала ви