@Mrs. right На сабалје, станувам уморна и ми е мачно. Нема сила буквално. Едвај функционирам преку ден и јас нз како. Дијазепам не пијам. Ни од 2 мг, ни од 5. Изгледа не ми одговараат. Страв ми е на раб да се напијам од 2 да не ми се случи нешто. Навечер пред спиење се имам напиено еднаш од 2 мг, а др вечер од 5 и како зашеметена бев др ден. На природна база никогаш ништо немам пијано ниту некој ми дал нешто. Пијам витамини : Витамин Д во капки 1000 мг витамин Ц Chia Oil - Dr. Viton Б6 на Алкалоид, некогаш едно, некогаш 2 наеднаш.
Душек, перница се тоа имаш добро? Хелекс можеш Или тие природните што ти ги набројаа. Б6 можеш и 2 пати во ден по две. Нема што да ти се случи од диазепам, штоо би било....
А чај од валеријана, маточина нешто не ти дале да пробаш? Требало и за овие суплементиве да ти спомнат ама тоа секако во консултација со психијатарот, не на своја рака зашо може да не смее да се комбинира со ад што го пиеш или неповолно да влијае. Прашај коа ќе идеш, баш види што ќе ти речат.
Баш и немам некој квалитетен душек и перница, ќе морам да купам. Ќе пробам и со тие што ми ги кажаа. И б6 ќе го засилам б6 две по два пати. Па нз, можи само така мислам. @Mrs. right јас пијам терапија не знам дали смеам тие чаеви да ги пијам. А па и за тие другите апчиња на природна база морам да прашам.
Глава ме боли цел ден но од промена на време ми е тоа знам, и притисок ми паѓа.... но цел ден имам некој страв во мене, сега почувствував трнење на лева нога стапалото, низ глава како мрави да ми лазаа од лева страна, ми смета премногу галама и бучава..тоа симптоми на анксиозноста може ли да се?
Еве ме и мене.Овие два дена имам баш некој бодежи позади кај лева плешка и нели одма поврзувам со срце.Некако во предел на срце и како стегнато се чувствувам. Порано кога и да ме забоде вака си викав од промаја е зошто навистина сега насекаде сите прозорци отворени а сега одма ми удира глава на срце,инаку притисок и пулс во нормала.Некој со вакви симптоми ?
@espana не мора да значи дека е страшно. Мене вака ми беше во време на корона, па ај ЕКГ, па не знам што, и на крај самото од себе си престана.
Здраво на сите, пред неколку имав зголема анксиозност и депресија терапијата беше 1 месец деметрин, и скоро 8 месеци зепира 10мг кој постепено го исфрлив. Потоа функционирав нормално до пред една недела, во неможност да одам кај саглам психијатар, локалниот ми препрепиша maprazax 0.5, да пијам 1 навечер и пола насабајле и сабајле сум заспан, плус еглнил од 50 2 пати дневно, и зепира од 10 мг. Дали има некој искуство со maprazax некако како да ми ствара кошмари и халуцинации
tie b6 mozis da pijas I Po Celo ne se losi vitamin e mene mi pomagaat mnogu tie sea nez za drugite organizam do organizam razlika...
Да не е премногу тоа? Не се јаки ама сепак. Мислам еднаш или два пати по едно на ден е сосема доволно.
Како може една информација негативна да влијае толку. Се трудам да не мислам, барам активности за да биде исполнет денот и времето, една лоша веста и одма се враќаш назад неколку чекори. Мисли триста во глава, па зошто, како, итн. И пак во круг
Како сте денес? Мене денес после подолг период ме фати повторно нестабилност во движење на моменти и болка позади на плешка, стагнатост во предел кај срце,притисок и пулс се добри, се напив магнезиум, Валеријана и терам ден.