Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Mene pa tie lunerba mi gi prepisaja na pocetoko ko mi pocnaja simptomite me zaspivaja mnogu i nemozev da funkcioniram.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Peperugamala

Peperugamala Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Dobro utro. Dali ima nekoj na pocetok na terapija so AD, ili vie koi ste gi pominale prvite nedelei kako se/ste se cuvstuvale? Ajde da napravime dnevnik po denovi ako sakate, moze na mnogu da im pomogne vo tekot na terapijata. p.s ne mora samo negativnite efekti tuku i pozitivnost deka posle site negativnosti sepak kje bide podobro. Sto mislite?

3. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Dobro utro ☺️ jas bi ti preporacala da ne razmisluvas mnogu na terapijata, sekoj covek e razlicen i kaj sekoj razlicno dejstvuva zaso da si go opteretuvas mozokot na koj kako mu e bilo ili ke mu bidi,zar da si napravis dopolnitelen stres? Na AD im treba vreme barem mesec dena do tri za da pokazat rezultat, dodeka se naviknuva organizamot na niv mozat da se pojavat i novi simptomi koi si gi dosega nemala, najteski se prvite dve nedeli posle e polesno, ALI ne ocekuvaj magija , za podobro da si mora samata da se boris, terapijata ti e samo potpora za pocetok ostanatoto e na tebe, poveke druzenje setanje smiruvacki cajcinja, dobra ishrana vitamini i prifakanje na sostojbata vo koja sto si. Guski do tebe :hug:

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Peperugamala

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Se opteretuvam mozebi deka se sto procitav i sega mi e strav dali e mozno od terapijata da e poloso mesto podobro.... Jas sum 11 den i sekoj den mi e razlicno, cisto sakav iskustva pozitivni malku da slusnam :(

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Zatoa ti napisav deka nema potreba da razmisluvas koj kako reagira na AD ke si napravis dopolnitelen stres za djabe. Najlosoto kaj tebe e pominalo eve veke si 11 dena na AD uste nekoj den i ke osetis podobruvanje, gledaj denot da ti bide ispolnet so obavezi da nemas voopsto vreme za razmisluvanje, druzi se poveke, setaj,jas sum veke cela nedela bez terapija i sega ako razmisluvam negativno i si mislam dali ke mi se vrati pak, dali ke bide uste poloso, dali kratko vreme ja piev terapijata, normalno deka ke mi bide loso i ete mi negativa. Zivotot prodolzuva kaj nikogo ne e bajno i sjajno, nie sme tie samite dali ke sakame da sme na dnoto ili na povrsinata se e do nas.

На Peperugamala му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Peperugamala

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Blagodaram na sekoj zbor sto go pisavte. Mnogu ubava energija ima.. Ubav den

7. Smajlyy_

Smajlyy_ Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Дали имате препорака за добар психијатар што работи онлајн, од било каде поради неможност да се патува Скопје?

8. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Дали сте имале како бодежи во срцето ќе си умрам од страв, ме болело, ме стегало ама вака од вчера вечер осеќам на некое време како бодежи, гледам да сум смирена за да немам паничен...но и без веза сонував сега и се разбудив и пак така чувствувам но не насекое, некое време па потоа пак:worried::worried::worried::worried::worried:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.312
    Допаѓања:
    8.709
    Да јас сум имала, на дежурен сум била сто пати со ЕКГ со КС со све, потоа бев и на карфдиолог и ехо ми правеа. Одмори и одспиј повеќе, напиј се некој витамин, нешто за смирување.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.312
    Допаѓања:
    8.709
    Што терапија пиеш? Мене 1 месец ми требаше додека телото ми ја прифати терапијата. И ми беше катастрофа, со огромни вртоглавици, гадења и сл. Треба време додека се навикне телото, не де брзај почекај, во меѓувреме некое хоби најди си, читање книга, пешачење, спорт, излегување со друштво, повеќе комуникација..

11. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Седев дома и наеднаш почувствував како топлина во градите, почна заврзано да ми чука срцето, да се потам, да се тресам, мислев шеќерот ми паднал, земав да го измерам, не можев да се боцнам од што ми се тресеа рацете, ајде се боцнав и ми покажа 5, па сакав да ве прашам дали е паничен или е низок шеќерот, па од тоа да ми се деси вака? Јас знам тоа е нормален ама доручкувана сум сабајле и мислам дека треба да е повисок од 5, што мислите?:worried:

12. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    Паничен,шеќерот ти е добар не е мал 5

На Mumoftwo30 и Ani45 им се допаѓа ова.
  13. Smajlyy_

Smajlyy_ Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Малку надвор од темава, бидејќи повеќето тука сте од понежниот пол, би биле ли од врска со анксиозен дечко?

14. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Да сум имала, прв пат ми се случи на 18 години после примање на последната вакцина. Не беше веднаш по примањето, месеци потоа, од сон се разбудив со толку брзо чукање на срцето, тешко да се објасни, имаше и бодежи. Бев кај матична, направивме екг, немаше ништо. Пак старата приказна, со стрес било поврзано, иако јас стрес немам/в. А пак се повтори после прележување на корона, која исто така ја добив на многу чуден начин, без да бидам изложена. И да појдам на главното, еве три вечери со ред кога ќе легнам да заспијам, буквално кога мислам, еве заспана сум, се разбудувам со бодеж. И си ја знам процедурата, 1.5 мг лексилиум за смирување. Ама иако е толку малку, насабајле одвај станувам. Јас сум убедена дека ние имаме проблем со нервен систем, ама никој не може да ни помогне оти е веројатно многу комплексно и тие нивните апаратури не го покажуваат тоа.

На gogimica и Kaley им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    А луѓе, се мислам дали да појдам на невролог, да испитам што ми е.
    Не знам стварно што ми е. :|

И колку ќе ме чини?
    И што треба да прегледам?
    Кај кој док да одам?

16. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    Оди прво на матичен таму ќе те упатат понатака

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Аи која матична, цел град ќе ме разбере.

На AnksPill му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    А што ќе прегледуваш на невролог?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.318
    Допаѓања:
    13.289
    Ее па и ти, викаш имаш проблем, бараш чаре да си го решиш и проблем ти е цел град да не те разбере.:|

Иди приватно тогаш, има и приватни невролози иако не ти е ништо органско сигурно, се ти е на психичка база поради анксиозноста ама ај штом толку сакаш провери се.

Што да прегледаш? Не си била до сега на невролог?
    Па обичен невролошки преглед прво, зависи што симптоми имаш, може ќе те упати после на ЕЕГ, ЕМГ, магнетна, не знам, они ќе одлучат, дали ќе има потреба од подетални испитувања.

Ама штом нејќеш на државно преку матична, спреми се бајаги пари да исподадеш за прегледи, а голема е шансата да не ти е ништо и џабе само да идеш по лекари.:)

20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Добро вечер.А дали одиш на психотерапевтGirlLove?