Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    @Космонаут еве пиша @Mrs. right ти благодарам :l:
    @espana прекинав, не ни имам желба да одам, последната ми рече сум била размазена, и ми сруши мислења за неа, а и општо за психолози.

Да почнам кај нов и се наново и нз дали ќе ми помогне воопшто.

:|

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.318
    Допаѓања:
    13.289
    Леле бе @GirlLove немаш среќа со психолозите и психијатрите, а сигурно се имаш изнадавано еден куп пари низ годините.

Не знам што е проблемот стварно, дали и ти можеби не даваш се од себе за да се подобри ситуацијата или стварно е до нив? Знаеш дека без да вложиш напор самата, не може да ти помогнат они, не се магионичари ама ти си знаеш секако најубаво како е.

Се надевам ќе најдеш соодветен кој стварно више ќе ти помогне, само се мачиш, и се влечеш по доктори, а што е најлошо тапкаш во место.

На NoirSerpentine, Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @GirlLove , јас имам многу подобрување откако одам на психотерапевт.На психијатар и на психолог не сум била, ама со терапевтот ми е убаво затоа што научив многу техники и насоки за живеење со оваа состојба.

На NoirSerpentine и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Kajo Vi se manifestira nestabilnosta

5. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Nemoj da zivejs mnogu za narodot ,zivej za tebe ,cel grad ce me razberel Moore cudo golemo,odis za tvoe Dobro.

На Anyshka, NoirSerpentine, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Smajlyy_

Smajlyy_ Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Дали може да ти дадат отказ од работа поради депресија и анксиозност, некој искуство некое...

7. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Да, ако се зборува од старт отворено. Полошо е после некое време да дознае дека ти и претходно си имал анкс ама не си се отворил, никогаш не знаеш што имаш на спротивната страна. Можеби некоја со ист проблем како тебе, со исти размислувања.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    Дури размислуваш така, болна ќе си

На Anyshka, Mumoftwo30 и Sonchulka им се допаѓа ова.
  9. Smajlyy_

Smajlyy_ Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Најтешко е кога немаш другар/ка да го споделиш тоа што го чувствуваш, домашните секако поинкау не разбираат :) И мене ми беше срам да одам кај локален психијатар и психолог во малите градови сето тоа е многу потешко, одма ќе научи цел град ќе ти смеаат, плус не се ни замараат ќе кажат нешто две реченици ради реде, иста терапија како на сите и толку, ама на крајот на краиштата најважно е нашето здравје, ова веќе не е табу тема, исто како гинеколог, интернист и сл... Само храбо...

На Anyshka, Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мене со несигурност во одење, земам да пешачам и имам некое чувство како нозете да ми се враќаат.Или кога легнувам на грб како да пропаѓам во некоја дупка...

11. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    Никој не ви се смее дури не ве ни забележуваат, повеќе од пола население се лечи на нервно и на никој не му е гајле за другиот

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    Можит

13. Smajlyy_

Smajlyy_ Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Дали има некој искуство со Зепира пред неколку години го користев ама ефектот се постигна многу бавно, скоро една година го корисрев и постепено го прекинав... Сега пак почнав... Дали депрезол е подобро некое мислење плс...

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    8.714
    Јас сега пијам Зепира 3 месеци 7.5 мг веќе, исто е што и Елицеа, ефектот не може да е одма, долгорочно не знам дали има скрпз ефект, мислам секој АД му треба време убаво да делува, сепак тоа е шок за организмот. Со лесно ќе биде.

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    8.714
    Ајде сега да прашам, нешто почна да ме чеша целп тело само се чешам од прееска како да имам шуга. Денес се вративме од одмор, малце ми е само грбот изгорем ама ништо страшно не е, дали анкс. дава ваков симптом или е стрес, или од сонцето, или не знам, што да мачкам нешто ако знаете?
    Дали вака ви било?
    Сега одма си праам филм нешто со цениот дроб имам проб готово, на мисла ми е и АСТ и АЛТ да проверам, а нема ни 1 м целосна КС правев, се ск беше добро. Ехо ма абдомен веќе не знам колку пати правев летово. Сега и дијазепам си се напив, преесла во кола за накај дома ме стегна паничен, кратко ме пушти, па пак друг исто краток, и амам веќе.

16. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Мене ова ми е нов симптом, обично навечер пред да заспијам како да ме чеша цело тело, како некој немир, нервоза не знам..

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    8.714
    Обично навечер да, и пиеш нешт? Мачкаш? Што помага?
    Јас нервоза не, или ми е мн топло или мн ладно за дома зборам. Одма ме мава на желудник и на гадење ова по ново паничниов, трае некои си 5 мин макс. и толку. А навечер со чешањето некад знае да ме фати и гадењето, ама се смирувам поминува. Правам пилинг сеа по ново, и мачкам лосион со уреа, и синопен крем по малку, едно апче за алергија и бап на спиење со дијазепамот, ко бабче некое сум на 30 год.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    И мене главен симптом ми е гадење, инаку еглонил пијам некогаш, а дијазепам ептен ако сум вознемирена, а и некад кога спијам ме буди некое гадење ама не од желудникот како од главата да ми иде:( абе не знам веќе преку глава ми е, во агресија ми се претвори ова, кога ќе добијам некој симптом нервозна сум, си викам аман пак ли, а веќе неам пари по лекари да одам, што сака нека ми бидне:)

19. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.406
    Од каде ти е информацијава па така самоуверено ја пишуваш?

Отказ ти даваат ако не можеш и не ја вршиш работата и не ги завршуваш обврските. Ако тоа ти е покриено, отказ секако може да ти дадат ама не заради имање депресија и анксиозност.

Последна измена: 17 септември 2023
    На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    8.714
    Дада и јас сум така со гадењето како главен симптом, а елгонилот нели за вртоглавици повеќе се пие?
    И мене ми е преку глава со тоа гадење аман.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.