@Spicy Senorita 4 дена сум болна. Едвај на нозе стојам плус треба да добијам. Дај кажете луѓе дали Фервекс смеам да пијам со дијазепам? Мислам прво едното, па пола саат другото. Не, наеднаш се.
Смееш, јас сите апчиња ги пијам во исто време со дијазепам, и АД, нолпаза, витамини, за алергија, зошто мислиш дека не може?
Не верувам, еве до сега мене што ќе ми беше.. А и мајка ми пие дијазепам со триста други терапии, така да пиј си фервекс или парацетамол.
Не треба да пиеш се наеднаш.Ад и лекови против болка не се пијат истовремено.Можеш да добиеш вртоглавици,вознемиреност,проблеми со дишење,проблеми со желудник и јетрата. Антикоагулант и аспирин исто не иде заедно.Можеш да добиеш внатрешно крварење. Едноставно некои комбинации поради состав не се ок да се земаат заедно.
Забележав дека откако ми се случија некои трауматични работи пред две години, имам многу чести главоболки. Пред ова, главата ме болеше еднаш-два пати годишно. А сега реално, неколку пати неделно. Некогаш пијам по пола аналгин и престанува веднаш, а некогаш само вода (ова ми е трик од одамна кој функционирал, исто и со сок од лимон), ама сепак знам дека не е во ред. Имам здрав начин на живот, здрава, храна, физичка активност, стрес 0%, а сепак е вака. И криво ми е што е вака, оти не беше.
Јас обично ако пијам две или повеќе (без разлика кои) гледам да е минимум саат разлика за да нема некои збирки.
Ете не сум знаела, а ни прашала др. Фала на советот. Значи не смеам да пијам ништо од ова заедно? (зепира, дијазепам, ноплаза, лоратадин, и некогаш бруфен или кетонал за болка).
Лоратадин освен ако не е многу хитно 4 до 6 часа разлика од дијазепам, хелекс, лексилиум Нолпаза нема врска кога Бруфен, кетонал, вентор или било што за болка може заедно со дијазепам, хелекс и лексилиум затоа што помага во опуштање на болката.
Луѓе ме фати паника,бев во тоалет и столицата ми беше потемна баеѓи од што ми била,прв пат ми се случува ова а на интернет многу се уплашив..
Вчера вечер јадев сладолед ама темен како црн беше татко ми ми даде хахха ама не знам дали би можело од тоа да е...дајбоже да се среди