Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Дејтањево ми прави анксиозност, која обично ја контролирам. А не сакам!
    Претходно, барањето работа ми го правеше истото. Не можам ни да објаснам низ што се поминав. Сувишне су речи. Хинт: тресење на раце, потење на дланки, паники и непроспани ноќи од неизвесност.

Зошто немаат осет со луѓе како нас? Јас сум многу чувствителна личност и немам толеранција, порано дури бев помала дозволував да се поминат граници, во име на пријателство, врска итн. Сега сум комплетна спротивност. Модерново општество ми ствара PTSD. И не можам да спијам вечерва, вчера бев излезена и денес ме болат мускулите.
    Фак, ко личен дневник го користам форумов.
    @Mumoftwo30 и мене ми смета времево, загушливо е и претопло, не се диши.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Одлучив да одам на КБТ.
    И уште храброст ми фали да го кренам телефонот да се јавам.

Иначе, денес сум по ок и тоа на раб бев.

@Mumoftwo30 што стрес имаш, пиши во ЛП ако ти треба некој за разговор.

На Smajlyy_ и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Немам гајле и тука би кажала, болести и вируси на децава и да не завршиме пак во болница, а сега и двајцата ми се болни, хаос и со неспиење и со се. Одма филмови во глава, плус мајка ми не беше нешто добра, претерана загриженост спрема блиски и страв од болести, од тоа децата да ми одат во градинка дека ќе се болни, дека ќе нема кој да ги чува, дека ќе мора да дадам отказ за да седам дома 24 часа, а не сакам отказ си имам супер работа, страшно ми е ова гадење, веќе подобро ни со блиски да не зборам на оваа тема што ми ствара физички симптоми. Ужасно ми е вчера и денес.

На Smajlyy_ и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Исто и јас ко дневник, само барам нешто, само прашувам... Хаос значи, нека ми поминува што побрзо, не се трпи.
    Само да не ми почнат тие глупи мисли во глава дека имам некаков рак чим ми се гади при стрес.

5. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Знам точно како ти е, мене кога ми се случуваат нови работи ми се превртува стомакот. Цело време страв, парализа ми ствара моментално. Знам луѓе како мене, одма се познаваат, како некоја тага во очите имаат. Јас не повеќе, само сум уморна, мене ми е доста од срањево.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Женски јас пак изгубив свест, од спиење ме разбуди напад на гадење и повраќање, станаб од кревет и во ходник паднав, потоа повратив, премн ми е страв да не имам тумур во главата со ова паѓање и губење свест, плус повраќање.
    Вака ми се случи исто на 13 јули, сега пак.

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Има ли некој буден? Луѓе не знам што се случува со мене, и премн сум исплашена. Ако има некој нека пише ве молам.

8. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.496
    Допаѓања:
    5.567
    Пиши. Што ти е? Ајде смири се прво. Сама ли си?

9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    Иста јас.
    На забар треба да одам: нервозни црева, потење, ладни дланки, забрзано дишење, итн. Треба да патувам со авион? 2 недели претходно постојано ми е така, башка несоница. Знам дека утре ме чека постресен ден на работа? Нервоза, трема, потење. Нешто надвор од рутината да ми се дешава или да треба да правам, едното те исто стандард, his palms are sweaty, knees weak, arms are heavy, there's vomit on his sweater already, mom's spaghetti. :D

Тука само себеубедување помага, се убедуваш дека едноставно мора да го направиш тоа и тоа, и штом го направиш ќе биде во минатото. Или се убедуваш дека еднаш се живее, дека вреди да го направиш тоа и тоа, дека ќе уживаш. И на крај завршуваш со главното убедување, стисни заби и издржи. :party:

На Spicy Senorita и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    пак изгубив свест, од спиење ме разбуди напад на гадење и повраќање, станаб од кревет и во ходник паднав, потоа повратив, премн ми е страв да не имам тумур во главата со ова паѓање и губење свест, плус повраќање.
    Вака ми се случи исто на 13 јули, сега пак.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Дали ја земеш терапијата?

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Да, ја земам. Мн ми беше низок притисокот, и од дијазепамот дали уште повеќе ми се спушти не знам.

13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Знам дека ова не е нормално за анксиозност, не знам што ќе правам, прелошо ми е сега дека го мислам.

14. Liljana K.

Liljana K. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    659
    Глава имаш снимено?

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Немам, тоа се плашам сега, кој знае што имам.

16. Liljana K.

Liljana K. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    659
    Не се плаши,ама оди до еден невролог к кажи му ја ситуацијата мислам дека ќе ти каже што понатаму

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Имам невролог се консултирав и на телефон, ми вика дека не сум внесувала доволно течност и премн ми паднал притисокот, поради тоа ми се случило паѓањето. Ама јас не можам да се смирам, џабе е све, не верувам на збор и тоа е.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.370
    Допаѓања:
    4.754
    Преглед ти треба а не дијагноза преку телефон. Не дека има нешто ама за секој случај а и ти да се смириш.

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Знам ама денес е недела, и морав да се јавам телефонски, ако не ќе одам на дежурен и ќе видиме што понатаму, мн лошо се осеќам сега.

20. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Леле, јас пак имав проблем со спиење, премногу возбуденост, ама не бев тогаш на форумов да ти пишам. Притисоците ти се имаат многу доближено, моја претпоставка. Мене фала богу ова ми се нема случено, ама кога имам низок притисок ме удира на некоја безживотност, како жив мртовец сум. И мене не ми е стандард низок притисокот, обично е нормален ама 2-3 пати неделно макс знае да се случи. Тешко нас искрено, посебно што и доктори не не земаат нешто сериозно. Јас повеќе од форумов научив.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.