Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Абе, во право си ама јас не бев ваква. Мислам, не дека бев најхрабрата личност на светот, ама вакви екстреми не ми се дешаваа. Сега тоа со тресење на раце и препотување е завршено, ама затоа ако треба да правам нешто ново, ме стега некоја аритмија ама не краткотрајна. Си трае подолго и одма мрачни сценарија и апокалипси. Не бев ваква, планирам назад да се вратам.

На GirlLove и Skorpija12 им се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Мене ми е секогаш така понизок, ама сега ептен ми беше паднат, и ќе видиме на невролог, друго што да кажам не знам, се плашам премн да не имам нешто во главата и сум сега заникаде.

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.496
    Допаѓања:
    5.567
    Епа ете, убаво ти рекол, нема потреба од филмови, отиди провери, консултирај се што треба за да престанеш да се преоптеретуваш.
    А што пиеш, можно е и од терапијата да ти паѓа толку притисокот, консултирај се и за ова.
    Исто и диетата изанализирај си ја, вежбање/физичка активност, ова исто влијае на притисокот и ти е попродуктивно трошење на време и енергија, нешто што можеш да го смениш и контролираш.

На Mumoftwo30 и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  4. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Кога пишав овде за една друга членка, дека од толку медикаменти може да и се слоши (антидепресив плус средство за смирување, те заспива буквално), следуваше бурна реакција од членка реално незасегната.
    Ама тоа е, форум.

На GirlLove, Mumoftwo30 и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  5. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.496
    Допаѓања:
    5.567
    Овие симптоми што ги наброја се се симптоми на низок притисок, а анти-акс медикаменти и терапија го намалуваат притисокот, поготово во коктели ако се пијат може да дојде до помалце или повеќе озбилни несакани последици. (facepalm)
    Кој сака нека се вреѓа и тантруми од темава, тоа е факт(што треба да е поопшто познат и запознает и од терапевти и од пациенти, ама ете) .

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.407
    Точно истото и јас го пишав,дека одеднаш не се пие СЕ.А она пие ад,витамини,антихистамин,аналгетик,реглани и што уште не во едно.

На Spicy Senorita, GirlLove и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Да, испив дијазепам кој ми го спушти притисокот дополнително, плус ноплаза а зошто ја испив не знам ни јас кога таа се пие на гладно, плус пробиотик и капки од ѓумбир. Не сум тачна, и матичната др ме испокара, ми се споил притисокот или уште понизок бил затоа сум изгубила свест, така ми потврдија сега на дежурен, плус еег на глава ми закажаа.
    Да, јас не знаев дека сето ова може да влијае лошо, се си пиев одеднаш. Катастрофа.

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Се осеќам осамено....
    Не се видов со никој, вчера бев на раб 2ра смена, денес одмарам цел ден.
    Дома сум...
    Добив.
    Едноставно нз што ми е сега..

На Sonchulka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Иста сум, почнав да пијам рефине и вака лошо на стомаков не ми било одамна... не знам дали е до капките или е од состојбава наша. Може да ти пишам инбокс?

10. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Не си сама верувај. Затоа ја имаме темава. Мене никој не ме разбира освен сопругот. До скоро не ме разбираше ни тој се додека не му реков не се осеќам добро само се собира све во мене морам на психолог.

На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  11. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Да бе и тоа се од доктор препишано. Затоа се прашува фармацевт дали смееш да мешаш, докторите не ги засега и таа е реалноста.

12. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Јас после излегување се осеќам така, како без енергија, празно. Така да, сфаќам.

13. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    29
    Луѓе хелп, имам чувство како да ми гори левата страна од грбот со се раката и одма лоши мисли ми се вртат во глава и уште полошо ми е

14. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    94
    Диши длабоко, излези на воздух, измиј се со ладна вода, седни пушти емисија или серија омилена за да ги отргнеш мислите.

На Alexdesosa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    6.152
    Здраво дечки.
    Еднашка мислам имам пишано овде, па да се пожалам пак.

Долго време се борам со анксиозност, пред месец и пол добив влошување на симптомите, затоа што дознавме дека свекрвами е тешко болна. За да биде ситуацијата полоша, минатата недела и беше погребот.

Моментално веќе долго време се осеќам изморена, очите ми паѓаат за спиење, имам некое чудно потење во телото, исто така и главата како да ми гори. Имам чудни главоболки, како некој да ме кубе за коса, болката е шетачка низ главата, се појавува па се смирува. Бев кај 4 доктори, од кој еден Невролог , неврологот ми провери рефлекси, и рече дека е на нервна база. Ми даде да пијам Елицеа, и оваа среда 2 недели како ја пијам. Сеуште немам ефект. Знам дека треба време. Елицеата ја пијам навечер бидејќи многу ме успива. Кога сум премногу вознемирена пијам Деметрин, или сабајле или вечер, исто така и Неуровит пијам или сабајле или вечер во зависност како се осеќам. Деметринот и Неуровитот не ги мешам. Ама имам постојани успивања, желба за одмор, и згора на тоа притисокот ми е стално паднат.

Да напоменам, и да не се напијам апче за смирување, пак се снеможувам. Пак ми е паднат притисокот. Знам дека последниве два месеца се истрошив и психички и физички, ама зарем е можно волку телово да ми клапне?

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Дали постои седатив што не го намалува притисокот?

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    15.981
    Женска, јави и се на докторката нека ти кажи.
    Најубаво, е медицинско лице да ти објасни.

18. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    Јас сум слушнала само за диазепамот дека го намалува притисокот

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.706
    Ми кажа да сменам за Демитрин од 5мг. Нели е појак од дијазепамот? Некој што пие демитрин?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Здраво,од вчера почна да ме боли под мишката,како да ме пржи...дали е можно од дезедорансот што го ставам? Бидејќи е парфимеризиран и некогаш кога го ставам ме пржи под мишката..некогаш ми се случувало да ме пржи така под мишка 1 до 2 дена и ми проаѓало,но страв ми е сега дан не ми пројде..дали на некпј му се има случено слично?