Ќе пробам, сега нема да легнам додека не дојде мајка ми, ќе ја чекам, ми е страв да заспијам да не ми се деси ко минатиот пат.. леле не можам да се поднесам веќе.
Да не се удираш а не осеќаш и ти излегуваат модринки,и ти додатно се чешаш и поголеми ти стануваат. Јас така се чукам по ќошеви а не осеќам и модра цела, немој да паничиш одма
Не си единствена јас еве неоклу дена сум со тахикардија, прескокнување на срцето тежина во градите се мислам пак да посетам кардиолог нема да бидам мирна додека не отидам.
Ми кажаа исто сите, дури и матичната, ама јас сум богдачува! Еве и сега сум се замислила за гадењево, џабе диплам алишта кога паметот ми е на др страна пренасочен.
Тие модринки обично не болат како кога ќе се удриш. Па нека ти препише нешто за железо, или јади цвекло, спанаќ, какаото содржи железо. Јас без терапија се справувам, и се мислам дека нешто имам, кога треба да одам на некој преглед, мислам ќе ми кажат нешто лошо.
Јас се пронајдов во ова. Прв пат пишувам во темава, може воопшто и не е поврзано со анксиозност ама скоро 2 години од време на време имам стегање во пределот на градите, некој притисок, печење.. страшно, не знам како да го опишам. И тоа не во моменти кога нешто се дешава или кога има некој хаос, туку еве најчесто баш пред заспивање или во некој рандом момент. Цела недела едвај спијам, кога ќе почне да ме стега нема шанси да заспијам. Цело време сум на граница дали да викам брза помош или не во тие моменти. Не знам како да го опишам, уморна сум, ми се спие ама осеќам стегање и телото не мо дава да заспијам. Како да ми дава самото тело знак дека има некоја опасност кога ама баш ништо не се дешава во моментот. Претешко ми е. Прв пат кога почна да ми се дешава преисплашена бев и мислев дека е срцето, па бев на 3 различни доктори за ова. Ама според сите нив, срцето е ок. Јас имам и метаболичем синдром, инсулинска резистенција, имав порано и проблеми со желудникот/црниот дроб, на терапија сум за ова и никако ниеден доктор да ми каже од што е ова стегање. Од друга страна цел живот од дете сум во состојба на борба, брзање, трчање, мора се одма и сега, цело време сум во хаос. Хаос е мал збор. Истоштена сум. Премногу работам и имам премногу одговорности за мои години. Не водам некој здрав начин на живот, не се хранам баш здраво, најголем дел од денот сум пред компјутер и работам. Немам некоја физичка активност што знам дека е погрешно ама немам енергија никаква. Може некој од вас ќе знае да ме посоветува или упати некаде. Може некој ќе се пронајде во ова и може стварно е поврзано со анксиозност. Ве молам за помош
Вчера стигнав во Ск. Од автобуска дирек со се куфер морав да појдам до една институција, одморив и заминав кај што си изнајмив соба. Цел ден одмарав, јадев, лежев. Сега, денес, се разбудив се осеќам мн уморно, главоболка, ми се плачи,, срцето ме боли, некако кратко дишам, болки во телото а морам да излезам, оти ако седам дома уште толку психички ќе паднам. Мислам дека ќе добијам срцев удар и нема кој да ме земи и ќе умрам.
Mene vekje so godini mi izleguvaat modrici, ne me cesa ama mi izleguvaat modrici od nigde nikade, vo leto poaktivno. Bev na transfuziologija, pravev ispituvanja ama nemase nisto. I maticnata i doktorkata mi kazaa deka ova se slucuva kaj se povekje zeni posebno dodeka e toplo vremeto. Taka da, ako ti e se okej so rezultatite, nema prostor za panika.
Steganje i pecenje kaj srceto moze da se javuva i od zeludnikot. Jas imam gastrit i gi imam tie problemi. Arno ama, imam i anksioznost pa ima periodi koga mnogu me plasi toa. Bev na kardiolog, mi potvrdija deka se e ok i sega mi e polesno. Ako ti rekle deka e ok, sledno da znaes deka e zeludnik i isto taka kicmata. Ako sedis mnogu vreme i ne si aktivna, mozno e da ti e i od grbot. Mene sledno mi e toa za opravanje. Pocni poleka da gi menuvas navikite. Jadi pozdravo, pesaci, gledaj povekje da odmaras, posebno spienje i odi na psiholog. Vidi posle nekoj mesec dali kje imas podobruvanje od ova.
Zdravo na site Denes mi e taka uzasno loso prepotuvanje tresenje na teloto glavata teska i sve matno gledam okolu mene i toa mi stvara strav golem
Tuka sum negde i jas, ako prodolziw so strav nisto ne pravis, mislis popozitivno, jas najdov da zboram ama nema veze haha. Ako prodolzime so negativnost tesko nas kje bide.
И мене ми се појавуваат на нозе често и тоа огромни колку цела потколеница. Правев само обична крвна слика тромбоцитите ми беа оке и понатака не проверував ништо. Реално нема потреба ако за 2недели проаѓаат. Пиј вит ц само
Пијам вит Ц 1000ка и железо, слабо ми беше 4ка, а хмг на граница 115. Може и ради тоа, ама јас одма мислам сум нешто болна, хипохондрик, претерана грижа.. веќе аман. И моите се големи, ќе одам да испитувам д димери и уште нешто на трансфузиологија, тоа сигурно.
I jas sum plus so dobieno, se te razbiram, plus i misli uzhasni.. haos! 30, zosto? Mislis imaat vrska godinite?