Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
    Ќе пробам, сега нема да легнам додека не дојде мајка ми, ќе ја чекам, ми е страв да заспијам да не ми се деси ко минатиот пат.. леле не можам да се поднесам веќе.

2. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    29
    Да не се удираш а не осеќаш и ти излегуваат модринки,и ти додатно се чешаш и поголеми ти стануваат. Јас така се чукам по ќошеви а не осеќам и модра цела, немој да паничиш одма

3. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    29
    Не си единствена јас еве неоклу дена сум со тахикардија, прескокнување на срцето тежина во градите се мислам пак да посетам кардиолог нема да бидам мирна додека не отидам.

4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    35.150
    Обично од недостаток на железо се појавуваат модрици.

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
    Ми кажаа исто сите, дури и матичната, ама јас сум богдачува! Еве и сега сум се замислила за гадењево, џабе диплам алишта кога паметот ми е на др страна пренасочен.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    35.150
    Тие модринки обично не болат како кога ќе се удриш. Па нека ти препише нешто за железо, или јади цвекло, спанаќ, какаото содржи железо. Јас без терапија се справувам, и се мислам дека нешто имам, кога треба да одам на некој преглед, мислам ќе ми кажат нешто лошо.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Јас се пронајдов во ова. Прв пат пишувам во темава, може воопшто и не е поврзано со анксиозност ама скоро 2 години од време на време имам стегање во пределот на градите, некој притисок, печење.. страшно, не знам како да го опишам. И тоа не во моменти кога нешто се дешава или кога има некој хаос, туку еве најчесто баш пред заспивање или во некој рандом момент. Цела недела едвај спијам, кога ќе почне да ме стега нема шанси да заспијам. Цело време сум на граница дали да викам брза помош или не во тие моменти. Не знам како да го опишам, уморна сум, ми се спие ама осеќам стегање и телото не мо дава да заспијам. Како да ми дава самото тело знак дека има некоја опасност кога ама баш ништо не се дешава во моментот. Претешко ми е. Прв пат кога почна да ми се дешава преисплашена бев и мислев дека е срцето, па бев на 3 различни доктори за ова. Ама според сите нив, срцето е ок. Јас имам и метаболичем синдром, инсулинска резистенција, имав порано и проблеми со желудникот/црниот дроб, на терапија сум за ова и никако ниеден доктор да ми каже од што е ова стегање. Од друга страна цел
    живот од дете сум во состојба на борба, брзање, трчање, мора се одма и сега, цело време сум во хаос. Хаос е мал збор. Истоштена сум. Премногу работам и имам премногу одговорности за мои години. Не водам некој здрав начин на живот, не се хранам баш здраво, најголем дел од денот сум пред компјутер и работам. Немам некоја физичка активност што знам дека е погрешно ама немам енергија никаква. Може некој од вас ќе знае да ме посоветува или упати некаде. Може некој ќе се пронајде во ова и може стварно е поврзано со анксиозност. Ве молам за помош :l:

На Skorpija12, Spicy Senorita и Perka им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.981
    Вчера стигнав во Ск.
    Од автобуска дирек со се куфер морав да појдам до една институција, одморив и заминав кај што си изнајмив соба.
    Цел ден одмарав, јадев, лежев.

Сега, денес, се разбудив се осеќам мн уморно, главоболка, ми се плачи,, срцето ме боли, некако кратко дишам, болки во телото а морам да излезам, оти ако седам дома уште толку психички ќе паднам.
    Мислам дека ќе добијам срцев удар и нема кој да ме земи и ќе умрам.

9. Perka

Perka Нов член

Се зачлени на:
    28 септември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Mene vekje so godini mi izleguvaat modrici, ne me cesa ama mi izleguvaat modrici od nigde nikade, vo leto poaktivno. Bev na transfuziologija, pravev ispituvanja ama nemase nisto. I maticnata i doktorkata mi kazaa deka ova se slucuva kaj se povekje zeni posebno dodeka e toplo vremeto. Taka da, ako ti e se okej so rezultatite, nema prostor za panika.

10. Perka

Perka Нов член

Се зачлени на:
    28 септември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Steganje i pecenje kaj srceto moze da se javuva i od zeludnikot. Jas imam gastrit i gi imam tie problemi. Arno ama, imam i anksioznost pa ima periodi koga mnogu me plasi toa. Bev na kardiolog, mi potvrdija deka se e ok i sega mi e polesno. Ako ti rekle deka e ok, sledno da znaes deka e zeludnik i isto taka kicmata. Ako sedis mnogu vreme i ne si aktivna, mozno e da ti e i od grbot. Mene sledno mi e toa za opravanje. :) Pocni poleka da gi menuvas navikite. Jadi pozdravo, pesaci, gledaj povekje da odmaras, posebno spienje i odi na psiholog. Vidi posle nekoj mesec dali kje imas podobruvanje od ova.

На MG3 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Merlin12.12

Merlin12.12 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Zdravo na site
    Denes mi e taka uzasno loso prepotuvanje tresenje na teloto glavata teska i sve matno gledam okolu mene i toa mi stvara strav golem

На Spicy Senorita и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
    Tuka sum negde i jas, ako prodolziw so strav nisto ne pravis, mislis popozitivno, jas najdov da zboram ama nema veze haha. Ako prodolzime so negativnost tesko nas kje bide.

13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.459
    И мене ми се појавуваат на нозе често и тоа огромни колку цела потколеница. Правев само обична крвна слика тромбоцитите ми беа оке и понатака не проверував ништо. Реално нема потреба ако за 2недели проаѓаат. Пиј вит ц само

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
    Пијам вит Ц 1000ка и железо, слабо ми беше 4ка, а хмг на граница 115. Може и ради тоа, ама јас одма мислам сум нешто болна, хипохондрик, претерана грижа.. веќе аман. И моите се големи, ќе одам да испитувам д димери и уште нешто на трансфузиологија, тоа сигурно.

15. Merlin12.12

Merlin12.12 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Nemozam gabe e gledam ko da ne gledam ko u magla sve

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
    Uste si taka?

17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.459
    Колку години имаш?

18. Merlin12.12

Merlin12.12 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Cela den sum vaka plus i dobiv

19. Smajlyy_

Smajlyy_ Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    После колку време почнуваат да дејствуваат АД, три недели ги користам, има само мало подобрување?

20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
    I jas sum plus so dobieno, se te razbiram, plus i misli uzhasni.. haos!
    30, zosto? Mislis imaat vrska godinite?