Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Perka

Perka Нов член

Се зачлени на:
    28 септември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Te razbiram. Mi ima trneto i liceto i rakata i glavata i se. Imam lezeno na zemja bez da imam sila da stanam i imam postojano tahikardii, bolki vo gradi, grcevi na muskulite i tresenje na celo telo, itn. itn. Zatoa i ti vikam, ludo e toa sto se moze da ti predizvika mozokot, ama da znaes deka kolku moze negativno, tolku moze i pozitivno. Jas sega tuka ti davam soceti, a ne gi slusam ni jas za zal, ama se trudam, malku po malku. Zatoa ti vikam, ako e se okej i so tiroidnata, poleka prifakjaj deka ti e od anksioznosta i ne prodolzuvaj da si baras novi simptomi i bolesti, tuku fokusiraj se na resavanje na anks.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    8.702
    Ако не ме боли глава, ме боли желудник, ако не тоа ми се гади, или пак имам вртоглавица, или па тахихардија, или пак низок притисок, или пак нежам апетит, абе се живо ми се врти во круг, од денес ми зголемија доза на зепира 10мг почнав, дијазепам 2мг по потреба, ќе се напијам ќе ме подсмири, за некое време некој симптом ќе се појави пак, и се во круг!!! Преку глава ми е жими се, не можам да поднесам дека ми е вака, се трудам да имам нормално темпо и живот ама мн тешко ми оди 2 недели веќе. И јас со тие вакцини мислам дека се докрајчив и се заебав скроз, кој ме тераше да се вакцинирам не знам. И психа и се упм веќе.

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Искуства и дали смее да се пие ако се зема терапија со АД?

Screenshot_20231003_233656.jpg

На Perka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    ista

5. Perka

Perka Нов член

Се зачлени на:
    28 септември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Istoto mi e i mene, i postojano strav deka nesto kje mi se sluci i ne mozam da disam i drndrn. Ama i tebe kje te prasam, odis li na psiholog ili direktno kaj psihijatar si bila i ti prepisala terapija?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    8.702
    Хаос значи! И да не мислам на ова гледам, и со работа еден тон сум на раб место, и дома се живо прередувам, расчистувам, со децата играм, шетам, пешачам сама, читам книга, пијам чаеви и терапија, веќе не знам во што е проблемот со мене!!

Психологот ме прати на психијатар зошто процени дека 1 месец се мачам и не можам да функционирам, псијикатарот има сесии од 40 мин со мене кога и да отидам, убаво ме ислушува не дека само му пишува терапија и чао, задоволна сум од него, сдга ќе почнам пак со еднаш неделно психолог. Јас сум хипохондрик за себе и за децата, не можам да го пребродам процесот кога ќе се болни, мислам на најлошото, и дека ќе завршиме во болница, за себеси нон стоп си барам симптоми на рак, па ајде имам рак на желудник, па на дебело црево, па во глава тумур, па леукемија, па што ти знам веќе, се живо пројдов од болести, секој ден нешто ми е на мене, не можам да се опуштам, да се смирам никако.

Последна измена од модератор: 7 октомври 2023
  7. Perka

Perka Нов член

Се зачлени на:
    28 септември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Te razbiram, ista sum i jas, samo sto nemam deca ama se sekiram za bliskite i mi e strav za sebe deka kje umram, toa najmnogu me plasi. No ispagja deka toj strav mi e povrzan so drugi raboti koisto gi resavam na psiholog. Piev terapija nekolku godini, no potoa resiv deka kje ja prekinam i namaluvav postepeno. Imam primeteno deka mi eskalira situacijata koga ne se odrzuvam konstantno so ona sto znam deka mi pomaga. Primer, ne odam na psiholog so meseci ili ne pravam nekoi od rabotite koisto sme gi utvrdile na sesiite. Isto taka mnogu mi pomogna i neurofeedback-ot. Ako mislis deka psihologot ne ti pomaga bas, smeni go, probaj so drug/a se dodeka ne vidis podobruvanje.

8. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Dobro a od fizicki simptomi so osekjate

9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.837
    Nekoj da se spasil od simtomot derealizacija? Ima takov?

На GirlLove и BeMyFriend им се допаѓа ова.
  10. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.436
    Имаш тема на форумов за ова

11. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.567
    Да, има поврзаност, ковид/прележаност и вакцина , со мозокот т. е. менталното здравје, (post-) covid brain.

Но што значи оваа информација ако повторно непродуктивно се користи за дополнителни хипоондрични паранои, наспроти продуктивно споделување начини за помош околу ова?

Последна измена: 4 октомври 2023
    На Spicy Senorita и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    35.149
    А кај нас па нема самоубиства.

13. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Dobro de,so e problemot ako dadete mislenje i tuka

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    1.360
    Каде идеш на пливање?

15. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    29
    Неколку дена по ред осеќам прескокнување на срцето дури и кога мирувам без никаква возбуда или стрес. Многу лошо чувство,ми се случува често во текот на денот, плус вртоглавици и неможам да мислам на ништо друго освен кога пак ке ми се повтори.

16. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Има, читав статија дека го напаѓа сивиот дел од мозокот. Поврзано е исто така со меморија, ама наводно ја напаѓа и срцевата обвивка, јас кога прележав имав и проблеми, многу високо одеше пулсот, помеѓу другите работи, оти досадно ми е да ги редам. Ама од она што имам заприметено, најмногу нервен систем напаѓа. Не дека нема да се опоравиш, ама да си бидиме најискрени, ваков вирус не се ствара природно, оти треба да поминат милиони години да измутира на природен начин. Не знам зошто се криеше од масите дека ова е биолошка војна. Истото беше со вакцините, дел беа контаминирани, посебно Фајзери, Модерни. Тој период, ако некој напишеше нешто, ќе го распнеа жими се, болно беше.

На Kalina J. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    Има, ама не колку таму, највисок процент на самоубиства во светот, Шведска и Финска, држави што ги прогласуваат за најдобри за живеење, па Индија во сиромаштијата нема толку колку Шведска и финска

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Доста со читање негативни ствари, самоубиства, статстики.
    Сето тоа ни делува.

На LUCI 99 и Dorotka им се допаѓа ова.
  19. Merlin12.12

Merlin12.12 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Helpp loso mi ee
    Ima li nekogo
    Mi trni jazikot ko struja da imam na nego neznam sto mi ee

20. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    nistooo ne ti ee smiriii se

На Ta-mara и Merlin12.12 им се допаѓа ова.