Добро кој ме натера да отворам и прочитам нешто што ме напма вака касно. Дека нечини низок притисок и да колабираш, било знак на тумур или метастази на глава, ОМГ!!!! Аман значи!
Леле нека не ти влегува во мислите таква работа!!!! Мене ми доцни 4 дена, читаав досега на темата Менструација, си препишувам временост според туѓи искуства. Кој ѓавол не тера да читаме бе и да си препишуваме дијагнози
Site isto si mislime... Kje prekine li ova?! No vaka citajki po forumit sfativ deka tuka se samo tie sto se skori na pocetok i imaat maka seuste, a tie na koj vekje im deluva terapijata gi nema. Si uzivkaat negde. Pa si vikam, ajde i ni taka za nekoe vreme Inaku dali e i kaj vas, denovi gore pa dole i taka ?+
Јас престанав да пишувам во темава зошто ништо добро не видов. Ќе добијам симптом, ќе пишам да добијам валидација дека не ми е само мене така, ќе ми олесни за момент и после што? Секој ден ли да пишувам што ми е, како ми е, дали умирам, дали имам болест, па така како ќе ми помине? Не сум против терапија ама лично јас не би пиела антидепресиви, освен кога веќе нема да можам да функционирам, да работам, да излегувам итн. Медитирам секој ден, јога секој ден, кога ми е тешко ставам главата во перница и вриштам на цел глас, а ич не ми убаво периодов, никаде не си уживкам само сфатив дека колку повеќе и давам значење на состојбава, толку повеќе ме надвладува. Нека ме боли што сака веќе, не умирам, за се има лек, има доктори, до сега ќе умрев да ми беше нешто. И јас така се прашувам со што го заслужив ова, зошто на мене баш ова ми се случува, ете така се случува, што да правам, не сум ни прва ни последна, ако не било ова ќе било нешто друго, светот не е совршен.
Imas mnogu ubav i ispraven stav. No za nekoj sto e na pocetok so anksioznosta i nisto ne mu e jasno sto se slucuva, pozitivni iskustva moze da go motivira za cekor povekje...
Темава искрено е се освен позитива.Ретко многуу ретко овде некој убаво пишува. Терапијата сама од себе магично никому не му носи уживање.Уживање може да ти донесе ако стиснеш заби и почнеш да работиш на себе си,на промени,на нов живот.Место фокусот да го ставаш секојдневно на симптоми ,стави го на некоја цел.
Еве и ова е пример за позитивен пристап. Сите имаме многу симпотми и да, тешко е. Чисто споредба со странските групи за поддршка споделуваат многу повеќе. Од како им било на почеток на терапија, како се чувствувале, се охрабруваат., и крaјно има многу искуства како успеваат со терапија или некој метод кои тие го одбрале да се чувствуваат многу подобро..... Мислев да пробаме и тука така. Можеби и грешам, не знам нова сум
Не дека грешиш.Но постови од типот имам можеби рак,тумор,денес не сум добро а пијам ад,ми се врти,ме боли ова она мене лично не ми се од помош.За тебе ти си знаеш.А темата е 90% со такви постови исполнета.Ретко овде читам дека некој нешто направил за себе,дека променил нешто,искочил од комфор зоната,сменил навики..
Се согласувам, тоа и ми е целта.... Да се споделуваат искуства, кој што направил, променил, прочитал... Како успевал да ги помине фазите со терапија, што му помогнало, некоја метода. Во тој контекст мислев
Епа ајде да пишуваме убави, позитни работи, еве јас вчера на мекици бев, ич не ми се одеше зошто мислев ќе се заразам од некој вирус дека многу луѓе ќе има (периодов со тоа се опсесирам и мијам раце над 20 пати у ден) ама си реков океј, и да се заразам, дали прв пат ќе ми биде да се разболам? Не. Дали кога сум била болна сум оздравела? Да. Дали е факт дека јас ќе се заразам? Не, аха значи тоа е моја претпоставка. И се облеков и отидов. После дома кога дојдов цела се избањав зошто мислев сите вируси бактерии се на мојата коса и тело ама не е важно, ќе го надминам и тоа. Еднаш во животот сум волку млада, здрава и убава, не знам колку пати сум останала дома и сум пропуштила да си поминам убаво и се каам многу ама веќе нема. Подобро да отидам и да ми се слоши ако ми се слоши, отколку да останам дома и да плачам да тагувам што ми отишла младоста во седење дома.
Damn girl, тоа со миењето раце... се препознав. Ама од вируси не се плашам јас. Туку за позитивата на темава, не знам како сакате сфатете. Јас под еден не очекувам никој да ме чита овде, под два ептен ми олеснува ако пишам. Е сега, ако на некој не му се допаѓа, слободно на игнор нека ме мавни. Ама за мене, ова помага многу. Инаку и кај личност без анксиозност, не е секој ден перфектен. Разликата е што имаат нешто повеќе животна енергија од нас, ама совршен живот не постои.
Здраво може ли да ми препорачате добар психијатар или психолог со кој можам убав муабет да направам и убав совет да даде?
Како се справувате со вртоглавица предизвикана од анксиозност? И некое чудно чувство имам во телото и главата... Пијам елицеа
Јас те читам, дури сакав и приватна порака да ти пишам . Еве еден совет за намалување на анксиозноста кој јас го добив од мојот психолог кој вика вака Замисли се дека одиш на тротоар по Илинденска, од улица врват коли, автобуси, бучава огромна. Тоа е анксиозноста во твојата глава. Но, тебе не треба да ти го одземе вниманието бучавата и да ти ги преносочи мислите кон улицата, туку треба да си одиш по тротоарот кон својата цел. На почеток бучавата ќе те мачи , плаши, но со тек на време ќе почнеш да ја ингнорираш и да не ја приметуваш.... Мене понекогаш ми помога ова. Можете да пробате
Еве да пишам позитивно. Успеав сама да појдам на гинеколог, сама чекав, сама влегов. Плус сум цела настината. Битно САМА се натерав. Брзам, имајте убав ден.
Како сте дечки, луѓенца после 2 години да видам што се случува на форумот, јас излечен вие како ми сте има напредок ? Кој ме слушаше ме слушаше кој не како напредува ?
Чисто да видам што се дешава, интересно ми е сега низ се што сум поминувал и малку спомени да си вратам со форумот и темата, само позитивни мисли
Еве поздрав и од мене.Јас продолжувам како и што спомнав на самиот почеток, пробувам без терапија да се ,,носам,, со состојбава. Секојдневно правам вежби за дишење и вежбам дома јога.Навечер пешачам по 40 минути.Ме фаќаат секој ден несигурности во одење,како да ме влече некој наназад ама продолжувам.Пијам магнезиум, витамин Д, Ц, цинк и чај од маточина пред заспивање.Со оглед на тоа дека многу тежок период имав овој месец започнав со хелекс за да ја намалам вознемиреноста, па деновиве почнав да го намалувам за сосема да го тргнам.