И јас мислев ќе ме боли глава ќе ми се врти, исто пиев по три кафина, нити глава ме заболе ништо од тоа
Јас имав тахикардии од кафе, некогаш и душата ќе ми се тресеше после кафе, а со притисокот не мислам дека има врска
Така мора. Инаку ако се затвориме полошо само ќе си направиме. Кафето не го крева притисокот. Тоа е мит. Кафето го појачува кортизолот хормон кој се лачи кога сме по стрес.. затоа не смее на гладно да се пие. Зашто шок му доаѓа на организмот, држи 3 саати па паѓаш па пак кафе па пак 3 саати и така зачаран круг.
Абе се е океј, ама јас на гладно никогаш кафе не пијам. И никогаш не сум чувствувала дека од кофеин имам ''стрес'', напротив ме опушта. И јас никакви терапии не пијам, така што не знам зошто се разви дискусијава. Последниве години цело време читам некои глупости за кофеинот, аман човече, не е никотин и не е штетно ако е умерено.
Чекам термин, со старата терапија сум. Барам луѓе да ми земат апчиња, еве најдов од каде, Косово, Бугарија или Србија ама никој не сака ни да ме слушни ни да ми помогнеш, па сама си барам. Дијазепам како замена за Лорислан нит од 2мг,нит од 5 не ми помага.
Јас секогаш на гладно пијам кафе, едно пијам дневно, а можам и без кафе. Откако ќе се најадам не ми се пие кафе. И да, нема врска дека го покачува притисокот, порано кога ќе испиев некогаш второ кафе ми го намалуваше, а имам низок притисок.
Појди си на приватно некаде,во државните знаеме како е, мора да има од нешто шо се крева температурата.
Ve molam za sovet Nekako cel den tesko disam ko da ne mozam ubavo da zemam vozduh i toa me plasi mnogu
Џабе тука бараш дијагноза и одговор, сите знаеме дрка ти е од анксиозноста, нагла промена на време или сл. Напиј се чај од маточина, шумечи витамини ако имаш исто, па можеш и за смирување некое апче. Седни одмори, пушти музика... ќе помине. Само тт имаш? Некој друг симптом, или промена кај себе не приметуваш? И колку ти се качува тт?