Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    :^) како може така да нагаѓаат и да нема дијагноза а доктори се.

јас сум секогаш занигде. Летно време на жешкото ми паѓа притисокот и преку ден ми е никако на есен вака тмурно време исто ми е за нигде почесто имам главоболки никаква енергија.... Не знам како ќе продолжам да функционирам вака.

Сакам да ве прашам, дали некој користел лунерба као демек против стрес или подобро да го победите стресот. Дали воопшто има ефект.

2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    Само тт оди до 38 и добивам само навечер и малу поткашлувам

3. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Навечер пред да си легниш? Мене ми се има случено, ама без кашлање, 2-3 дена и потоа помина.

4. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    Околу 7 почнува секоја вечер 22 ден до 38, нервите ми се в крај, страв огромен, а тамам тргна на подобро со терапијата за анксот, се во вода пропадна

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    Тарантула, сега ми текна, дали имаш панични напади или некоја страв и вознемиреност навечер? Јас мала бев кога се фатив дека од паника и страв навечер имав чудни симптоми. Неколку пати со ред навечер повраќав и веќе од страв почнав да не вечерам. Секогаш кога ќе паднеше ноќ мене ме фаќаше паника дека ќе ми се слоши дека ќе повраќам и имав налог на адреналин и чудни чувства кои ми ја влошуваа состојбата. Секоја вечер да повраќам.... Почнав со некакви капки кои ми ги препиша матичната. Прво се почувствував добро. Потоа сватив дека лекот ми делува психолошки. Ако се напијам мислев дека ми е одлично ако не се напијам ете го "лошото" на крај се соочив со стравот и паниките баталив лекот и све ми помина

6. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    имам панични напаади десет години, ги контролирам со лекарства, од како го прекинаа лорсиланот барам луѓе да трчаат по албанија да ми купуваат бидејчи таму има, сности кога видов дека имам само едно апче, ме фати страшна паника до 2 саатот барав некој да оди да ми купи, и шуќур ми донесоа, кога ке се напијам се смирувам само тие ме смируваат, и малу поопуштено гледам на температурава, инаку се премногу се вознемирувам само кога ке го погледнам топломерот, и јас исто како ти со повраќањето, иде седум саатот и чекам да кренам тт и си тера секоја вечер ево 21 ден

На marchi-cool и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Imas provereno krvna slika? Sigurno ima neko zariste 21 den ne e malku. So ti prepisaa od lekovi?

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    три крвни слики три теста за корона ренген снимка сумамед и панцеф пијам, ама не знаат точна дијагноза

9. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    Секоја вечер од 19 часот натака

10. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    29
    Пак јас...Таман си помислив добра сум немам ништо неколку дена по ред ред супер, сега абе срцето ке ми излезе некоја вознемиреност ми се спие ми се плаче ама неможам око да склопам.

11. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    1.480
    Здраво на сите периодов сум под голем стрес, со преќината АД терапијата, по препорака на психијатар. Синоќа имав болка во градите, утрово измерив притисок 135 со 92 и пулс 110. Веднаш отидов кај матичната направивме екг и ми кажа дека имам голем страв. Не знам дали е од страв или нешто друго.

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    8.697
    Од страв е секако, напиј се за смирување нешто, зависи што седатив си пиела. И ако треба пак нека ти ја вратат терапијата, види со психијатарот најдобро.

Како си денес?

Последна измена од модератор: 20 октомври 2023
    На Elena1i му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    а да пробаш нешто за смирување на природна база? Јас еднаш пред 5год пиев неолексан ½ или пробај со чај за опуштање, на пр маточина или лаванда. Такви срцебиења и вознемиреност можат да се јават и од замор или некоја напната состојба

На Mumoftwo30 и Alexdesosa123 им се допаѓа ова.
  14. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    Денес правев пнеумослајд резултати во петок, уште немам мерено тт,покасно, се напив лорс,за да сум посмирена кога ќе мерам

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    8.697
    А не одеќаш да ти е ладно или да те боли глава кога ти се качува тт?
    Да, добро за пнеумослајд, а и во крвта нека испитаат да не имаш бактерија, хемокултура се викаше тоа, исто од 5-7 дена се чекаат резултати.
    Сакав да те прашам дали те боли нога, рака, зглоб, колено? На познаничка така и се качуваше тт, цел месец не можеше да откријат што и како и е, на крај и правеа некој скен (појма немам што е тоа), па искочи дека има вода во коленото, и затоа и е тт, венски примашр лекови, антибиотици, урбазони и чуда.. за да се среди. Ама помина, сакав да кажам да пробаш и ти доколку осеќам болка било каде на телото.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Дали некој има користено?
    Дали смеат да се пијат ако си под терапија на АД?

4e110888-92f3-4c8a-b2b5-87ed3d7deb15.__CR0,0,300,300_PT0_SX300_V1___.jpg

17. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Според мене, можат да се пијат. Хелт Аид како фирма се топ. Сепак, консултирај се со твојот лекар.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    1.480
    Ќе ве молам некој да ми пише порака се чувствувам вознемирено.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 2709

2709 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    258
    Здраво на сите ме интересира дали она што се манифестира кај мене е аниксиозност или паничен напад или сосем нешто трето?
    Значи од нигде никаде па дури и кога сум весела/радосна ме фаќа чуство на страв без да мислам на нешто за да го предизвика тоа чуство со грч во желудник тахикардија и нагон за повраќање.Од време на време неколку месеци ми се случува.Сакам да посетам психолох/психијатар но и од одење на др имам страв и недоверба( ова оправдано ми е поради хх ситуации кои ми се случиле лично мене и на мои блиски) Не со псхилози/психијатри но со др Др битно изгубена е довервата па стравот е голем на кого да доверам психа.
    Извинете на долгиот пост.

20. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    460
    Ги добив резултатите од пнеумослајд, испадна само хуман параинфлуенца 4 позитивен, ништо не ме боли тт и не осеќам кога кревам, пијам Панцеф моментално, ми рекоа од тироидната било ама не верувам, прашај ја пријателката каков Скен правела и кажи ми