Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Јас имам афтер шок состојба после тоа со мајка ми.
    Сите ми велат да не се потресувам, не требало да паничам.

Премногу стварнос се испаничив, одма знаете на што ќе помисли човек кога ќе му се онесвести некој пред него.
    Сцената никогаш нема да ја заборавам.

2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    8.696
    Што се случи со мајка ти?

Оди на доктор ако се плашиш така.

Последна измена од модератор: 20 октомври 2023
  3. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Како стее? Има ли некој онлајн? Јас неможам да спијам, се разбудив од сон вознемирена, грбот ме боли на средина оххх;(нозете ми жежат долу во мускулот, и левата рака...одвај чекам да се раздении:doh: леле се само некој глупави симптоми упм;(
    Од кога почна да менува времево многу сум за нигде:(

Последна измена: 20 октомври 2023
    На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    8.696
    Еве и јас се разбудив безврска, нагло рипнав од кревет и како да одев и ми се врти се мислиш.. и главоболка некоја глупава, па како очите да ми жежат, безврска. Уф веќе, а ми се спие ми се плаче.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Е и јас така бев, тогаш сум заспала кога си пишала ти|-)..добра си сега така?

6. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Аман ние со спиењето секогаш имаме проблем. И кај мене вчера така, се мачев да заспијам и на крај си зедов апче. А супер ден инаку, ништо лошо не се случи, убаво поминав.

На Kaley, GirlLove и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    8.696
    Па станав цефев лимон, па кока кола, па шумеча таблета и се напив дијазепам, немав пиено, ама сеа затоа ми се спие ми се плаче.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.970
    Животот носи стресови. Не можеш да се изолираш. Дали сега е добро? Готово, помина нема што да се навраќаш.

На Kaley, GirlLove и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Јас сфатив дека јас сакам да сум анксиозна, така знам да живеам, моето тело штом ќе проба нешто поинаку, веднаш ме облева страв, паника и бегам во мојата комфор зона. Што мислам, што изговарам, што визуализирам, тоа и живеам, не сте свесни колку ми помага медитацијата и афирмациите што си ги кажувам наутро, секоја сабота одам на планина, се искачувам, да ви кажам благодарна сум и на анксиозноста што ме научи како да живеам, секој момент го ценам и благодарна сум на себе што ги правам сите овие работи.

На Ivblue, Mumoftwo30, Tarantulla и 4 други им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Знаеме дека носи. Ама ова беше наеднаш, ни колабрира пред очи, ја кревавме, се поврати, чудно не гледаше, отпреврти очи.
    И да не почнувам во каква агонија бевме.

Одма, живото носи стресови.
    Не е само да се каже, тоа најлесно е да му кажеш некому.
    Некои луѓе немаат значи емпатија. Ццц.

Нема врска, се ќе помини тоа е.

На Anyshka, Mumoftwo30 и Kaley им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.970
    Сум доживеала сум преживеала од искуство зборувам. На 15 години пред мене мајка ми има паѓано во несвест. Што не сум поминала ... ама не само тебе ти се дешава нешто другите во стаклено звоно живееме.

На simoncelicius и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Погрешно се разбравме.

Не мислам да дебатирам тука и да ширам негативна енергија.

Убав ден. :l:

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.970
    Не се разбравме погрешно туку ти сакаш сите да ти се околу тебе да те тешат да те галат. Убаво ти рекле на психолог дека си размазена. Јас не знам како си работела со психијатар до сега поентата на психијатарот не е да те држи за раче и да те гали по косата туку да те очврсне и да ти даде алатки како да се носиш со стресни ситуации. Ама не, ние сме без емпатија. Најмалку сакам вака да звучам на грубо, особено што знам низ што поминуваш ама верувај кога некој кој поминал и уште врви низ истото ти вели дека ќе помине и сака да ти помогне дозволи му.

На simoncelicius, gogimica, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Стресни се тие случувања, да видиш сакан како пати. Мило ми е што е добра мајка ти.

Ова е совршена прилика да практикуваш соочување со стравот и да излезеш на другиот крај како победник. Зошто? Зошто си поминала низ несекојдневна сцена која ти создала страв за здравјето на мајка ти и чувство на несигурност бидејќи не сте знаеле што се случува. Меѓутоа, сега знаеш. Знаеш што се случило и знаеш дека мајка ти е добра. Само тоа е битно.
    И ова е совршена прилика да практикуваш благодарност. Заблагодари се дека сè поминало како што треба и дека си ја имаш мајка ти.
    Сакајте се и искористувајте го времето да бидете заедно почесто.

На GirlLove и Ani45 им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Не реков дека нема да помине, ќе помине.
    Не сум разгалена, туку не знам како да се соочам еве со оваа ситуација која дојде наеднаш.
    Страв, неизвесност.

Ма, да јас бев толку храбра и издржав и се направив за неа.

Како сум работела, нормално работам.
    Ми објаснува, ме насочува.

Фала Богу, да ме разбере некој.
    Ти благодарам, на ова мислам.

16. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Сега, ќе си кажам една сторија, во духот на темава. Мислам дека и во тој период анксиозноста кулуминираше, ама скриено оти јас за ова со никого не правев муабет. Пред неколку години се разболи мајка ми. Имам пишувано во друга тема, ептен тежок карактер е, ама ептен. Нејзиното можеше да биди третирано со лекарства, ако ја почнеше терапијата и редовни контроли. Ама, затоа што таа цело време се убедуваше дека е се во ред со неа, стигна до многу комплицирана состојба и операција. Во тој период, јас и татко ми бевме со неа, брат ми беше во странство и не е убаво да речам ама па добро опсервирам луѓе и знам дека ама воопшто не се потреси. Некогаш е многу себичен на емоции и време. После операцијата, јас и татко ми бевме со неа, никој друг. Се опорави физички многу брзо, ама психички до денес не. Стана злобна, зајадлива и огромна портарка. Знам, не е убаво за свој човек вака, ама таа е вистината. Со татко ми почнаа многу да се караат, до степен да, татко ми си има викендица и таму си го поминува времето, со неа ретко се гледа. Јас се тргнав на страна и така и се намали анксиозноста до подносливи граници. Поентата ми е, кога се разболи човек, другите околу него некогаш страдаат и повеќе од него. Затоа, помогни колку можеш и тргни се настрана. И ние не сме од камен, јас бев штотуку дипломирана на факс, а таков шок ми приреди животот.

На Mumoftwo30, Ani45 и FreeToGo им се допаѓа ова.
  17. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.668
    Некое време не доаѓав на темава, и еве ме сега повторно и гледам истите луѓе пишуваат цело време за истите проблеми.
    Не сфаќам, одите на психолог/психијатар, разговарате, на терапија сте, сменета еднаш, два пати, три пати, и пак не сте добро.
    Тогаш знаете дека причинителот на анксиозноста е нешто друго, дали место на живеење, дали работно место, дали некоја особа. Ќе речете “лесно е да кажеш“. Да, лесно е да кажам, затоа што сум поминал низ сето тоа и можам да кажам. Сменив и место на живеење, и работно место, и партнер, и почнав да се карам со особи на кои претходно им преќутував. И ми се лошеше, и ми се повраќаше, и вртоглавици имав додека сето тоа го правев, и солзи се ронеа, и жалопојки се вртеа, и алкохол се пиеше, ама на крај вредеше. Па мајко му стара еден е животот.

На MissChievous, INNERBEAUTY, GirlLove и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Peperugamala

Peperugamala Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Браво се секој збор. Штета што немаш опција за пишување во лп

19. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Eee ova e to so se bara ovde.

20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.227
    Допаѓања:
    13.101
    Таман кажано. Цел стрес е од премолчување. И јас собирав, собирав, собирав и на крај сфатив дека лошо си правам. Почнав поинаку, моментално сум задоволна.

На GirlLove, Spicy Senorita и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.