Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Merlin12.12

Merlin12.12 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Dobro utro na site
    Dali vas vi se slucuva ko ke stanite od spienje da imate nekoe vreme voznemirenost prepotuvanje i posle saat dva se stabilizira seto toa

На Kalina J. и Kipce им се допаѓа ова.
  2. Kipce

Kipce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    zdravo merlin da da istoto i jas go pominuvam

3. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    990
    Ако си се проверила и се е во ред, тогаш консултирај психолог, има и на државно термини, не чекај проблемот на се продлабочи.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kipce

Kipce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    kaj mene je mozi poveke ot 15 godini porano koga bef 18godini pocnaf dago dozivuvam don denes ama porano neznaef so e ova ot koga procitaf vo femina doznaef sho je so mene

odis na doktor velat zdrav si i ova go dozivuvash malce je grdo custvo neznam ot kade da pocnam ot kade da zavrsham

dali vas vi se slucuva kako da vi leta ot dusa nesto kako topce ogan da vi izleta ot dusa nagore

Последна измена од модератор: 23 октомври 2023
  5. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Женска имаш напади на паника

6. Kipce

Kipce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    e kako ke pominat ovie maki

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Здраво од мене, ве следам, но не сум пишала одамна.Започнав да пишувам тука откако ми се појави анксиозноста проследена со вртоглавици, нестабилност во одење, аритмии, тахикардии, несоници, еден ден малку подобро, друг со страв како ќе биде.И тогаш пишав дека ќе пробам да ја прифатам и да живеам со состојбата без лекови.Пијам магнезиум, витаминЦ,чај од маточина, какао и практикувам медитација. Неколку пати бев кај психолог/ семеен советник.Едноставно се пронајдовме.Ме сфати, ме разбра и секое одење ми даваше по некоја техника што треба да ја правам секој ден ( дишење , за ослободување од стрес, за позитивни мисли).Јас поминав без лекови, со примена на сето тоа.Сега можам да кажам дека се чувствувам одлично.Од време на време ми се појавува некој симптом ама умеам како да пренасочат мислење и да продолжам по патот.
    Благодарна на Господ што тешкиот период го оставив зад себе.....

На Tinaaa, GirlLove, Perka и 7 други им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    16.614
    Дали може стресот да ми се одразува по 3 дена?
    Воопшто не ми е добро.
    И излегов и во природа бев, се осеќам ко изгубена премногу, одделена, не се препознавам себеси.

На Mumoftwo30 и Mateica им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.620
    Допаѓања:
    10.188
    Да, мене после мн месеци ми се одрази, откако мислев дека се пребродив..

Како си со температурата?

Ооооо како, тешко! Со прифаќање на состојбата и стравот. Тежок пат е, ама со работа на себе ќе има подобрување, еден пат добро, па лошо, и се така во круг, па ќе дојде момент кога ќе ти дојде се преку глава и цела оваа состојба, па ќе си речеш до тука е, ќе се борам со ова... па другиот ден пак ќе паднеш на дно... и така! Работа на себе само, и посетувај психолог.

На Ani45, espana и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Оди на психолог ќе ти каже некои техники

Уште имам, на вечер до 38,додека се смирела тироидната вака ќе било

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Merlin12.12

Merlin12.12 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Zdravo
    Ke ve zamolam za mala pomos
    Custvuvam prepotuvanje i kako iglo me bockaat po teloto i glavata dali nekoj se soocil so ovakov problem
    I od sto moze toa taka da bide

12. Kipce

Kipce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    toa tie se ot ankziosnosta i jas go pominaf istoto

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
  14. Damjan1992

Damjan1992 Нов член

Се зачлени на:
    22 октомври 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво,

Само што се зачленив нов сум на форумов.Во 2006 имав тешка сообраќајна незгода со загинат човек додека одевме на фудбалски натпревар тогаш како дете тренирав фудбал на 13 години. Потоа во 2012 имав многу ретка болест на нервниот систем на мои 20 години се парализирав лежев на нервно 25 дена се среди се тоа. Неколку месеци подоцна почна мојата борба со анкциозноста која трае веќе 11-12 години. Почна со страв за здравјето мислев дека имам најразлични болести преку панични напади и стегање во вратот,матење во главата и срцебиење. Во тој период ме однесоа на познат психијатар Мицев и пиев антидепресиви и хелекс.
    Ми се стабилизира состојбата но веќе ја имав со мене таа напаст.Неколку години подоцна во 2018 повторно ме фати посериозен облик на анциозност тогаш веќе бев вработен и сакав да си дадам отказ.Секоја чест на директорката на сметка на фирма одев на познат психолог Владо Георгиев кој многу ми помогна и без антидепресиви ми се стабилизираше состојбата,одев на повеќе сеанси и научив со техники како да ја контролирам ситуацијата. За жал последниве два месеци особено оваа недела особено повторно ми се врати оваа состојба. Баш тогаш дознав дека ќе станам татко со девојка со која сме долго време но имам грешено со нејзе плус и финансиската состојба ми е очајна.Се чуствувам очајно треба да сум најсреќен чекам дете а мене ме фати пак постојана анкциозност многу сум разочаран. Бев на психијатар ми препишаа Елицеа и Хелекс, уште не сум почнал да ги пијам кај психологот бев еднаш и сум договорен да одам периодов.
    Почуствував потреба да ја споделам мојата борба особено сега кога сум во 'третиот сој'. Имам чуство дека сега е пресуден момент да го надминам и овој кризен период. Ви благодарам што ме сослушавте. :)

15. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Кога ќе се роди детето ќе заборавиш на анксот, нема да имаш време да мислиш, ќе имаш триста други слатки проблеми.

На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. Kipce

Kipce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    zdravo prijateli utre kemi stavat holter neznam kako se vika da vidat dali srceto je vo red oti skoro eden mesec imam preskok na srce preku denta i nokta mozi denot 1000preskokci dali je ot napadite ili je so srceto nesto mnogu sum uplasena

losi misli imam nemozam da se smiram dali da pijam diazepam da pocnam so terapija dali na vas vi pomogna diazepam

Последна измена од модератор: 25 октомври 2023
  17. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Сто пати имам носено Холтер, ништо страшно

18. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Пред нови моменти во животот или нешто што не можам да го контролирам, анксиозноста ме мава на најјако. Само последниве две години го контролирам тоа чувство, оти толку работи се изнаслучија, што мене сеедно ми стана. Инаку да, вака почнува анксиозноста. После физичка или психичка траума. Мене никој со сила ништо нема да ме натера да правам. Ни брак, ни деца, ни токсично работно место, ништо. Мене ако почни некој да ме уценува, толку е. Ти уште си во врска, па преку бременоста ќе стапите во брак? Не си концизен.

Сто пати ме има мавано срце и сум имала чувство на лажна паника. Ни лекарства пијам, ни ништо. Чаша вода и чекам да се смири. Еве сега пред пола сат беше така и штотуку ми помина. Не се замарам. :smoke:

Последна измена од модератор: 25 октомври 2023
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kipce

Kipce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    jas vcera mnogu loso osetef kutef i cekaf da se smiri po edno vreme pomina losho custvo je stvarno kaj mene i preskoknuva i silno cuka posle me fate da me tresi prvo toplo me fate posle stud neznaef sho da pravam

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    16.614
    Еве и мене да се јавам.
    Панични, анксиозност со сите симптоми на најјако.
    Од двата стреса, минатата недела плус и пред добивање сум.....

Одам да извежбам сега.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.