Jas taka sum na momenti t.e nekolku Dena ce me budali na maksimum posle olabavuva.. Abe seto e na baza na stres nervoza.. overthinkinggg itn... Prifati taka kakoo sho si,I moj predlog koga sejcavas deka te fajca panicen Ili te fajca nekoj simptomi ,sedni 5-10min da se olabavis Nema da ti recat nisto, taka bar si velam jas ne veruvam da se gnasi od lujge pa da ne razbiraat ,jas imam anksioznost, I rabotam Po dve raboti vo denot I nemam vreme da razmisluvam za simptomi neznam mi ti so... https://www.facebook.com/reel/371014425494241?s=yWDuG2&fs=e ajde malce motivacijaa!!
Ви се случува ли да ве стегаат или заболуваат градите при кревање нешто, вртење, лежење на страна..незнам ни јас или јас само си умислувам нешто дека ми е, ама ме боли така... крвна слика супер, денес хормони на тироидна испитав и тие се во границите на нормала... ако ми било нешто би требало да покажит на крвна слика или не...незнам.. но пред тоа не ми било ништо од кога имам вака анкс нецела година ова ми се случува да имам таква болка во градите што е ко да ми тежи нешто ...кој знае што ми е
Ako se nerviras mnogu sekako deka ke te boli i bode vo gradite.Znaci od sama nervoza se doadja vo takva sostojba...
Од анксиозноста ти е, тоа е еден од најголемите симптоми. Немој да се секираш, не ти е ништо. Филмче, музиче и уживај. Се поминува. Посвети си се повеќе на себе и уживај во моменти што те исполнуваат. Ќе помине.
Да вртоглавици и главоболки имаш од тоа, јас цел месец и повеќе имав. Тек сега си ги почнала апчињата, треба време додека се навкне организмот, и самите апчиња на почеток даваат такви симптоми, треба време се ќе биде добро за околу 3-4 недели. @Kaley Јас мислам дека нема потреба од кардиолог и сл чуда. Од нервоза и напнатост знае да стега во градите, малце оланави се, се е во ред, сама си правиш стрес, ќе помине. Јас ова видео го видов, и се пронајдов да ви кажам, јас сум растена во убава средина, хармоничен брак на моите, без љубомори забрани и сл. Воспитана да не навредувам, да бидам добар човек со сите, и сл. И јас не жалам за тоа, имам прекрасни родители кои го дале најдоброто од себе за јас да сум добар човек денес, голем емпатист сум точно, се соживувам со сечија болка и непријатна ситуација, ама со безобразните сум безобразна, враќам исто да, научив дека така е подобро за мене. За небитни луѓе и настани не се ни замарам оставам да си тераат како што намислиле, важен е мојот живот, децата, фамилијата, квалитетно да го поминам секој момент со нив и сл. Се останато надвор од моите граници на трпение, не ме интересира оддамна веќе. https://fb.watch/oe_ugN0NG3/?mibextid=NnVzG8
Фала ви премногу колку толку ми олесна, кога прочитав кардиолог пулсот 100 во секунда ми замина дај боже да не треба тоа...се надевам дека е од тоа што си сум стресена, нервозна, напната и мора да пробам да бидам поопуштена,..филм бог знае од кога немам гледано . .. се мислам и на овие да си ги земам OMNIKUM MAGNESIUM 400mg+Vit.B6+L- TRYPTOPHAN, сте ги користеле ли?
Не е на одмет да користиш витамини, убаво е без разлика на анксиозноста. Али ти кажав, посвети си се повеќе на работи што те исполнуваат. Ај полека со вакви коментари, сепак ова е осетлива тема. Ваквите коментари само дополнителен стрес ствараат. Поготово на анксиозна особа.
Абе свесни сте дека во темава за секој проблем пишувате анксиозност е не се секирај? Не знам дали сфаќате дека може целосно погрешно да насочите некого. За физички симптоми прво се исклучува органска причина па се заклучува дека може да е анксиозност, не обратно.
Реално и ја се чудам, зашо ако им се каже да идат на преглед, ете конкретно на кардиолог мислиш не знам шо страшно е па се потресуваат до толку. Разбирам дека се чувствителни и све тоа ама вака ај на анксиозноста ќе препишеме и одма полабави се тогаш инстантно. Шо викаш прво отиди, види да не е нешто органско, за секој случај да бидеш мирна, а не ништо не ти е, здрава си, а се може да биде. Вака па на форум форум уопште не може никој да знае каква е состојбата.
Здраво. Многу добро се справував со анксот и немав никакви тегоби знаев да го ,,возам,, секаде и се беше во мои раце. И оред една год имав некоја случка со дедо ми и залегна во кревет и од тогаш пак почна се ама пак ќе речам контролирав. И пред 2 мес почина. Во тој период имав и проблеми некои во брак и се ми се собираше. Ама пак истрајна и храбра. Прв пат отидов на погреб во животот и самиот чин го поминав супер. Ама еве од тогаш навака панични напади, дека ќе ми се случи и мене нешто, многу слаб апетит можам ништо во денот да не каснам, тресење внатрешно по рбетот и слабост во рацете и нозете. Пијам витамини еден тон зошто ми е страв од се ми е страв. И кога ќе ми се умори главата се гаси сама од мислење и океј сум ко никогаш ништо да не било. И по неколку саати пак. Втор пат во живот се напив вчера дијазепам и од апчињата ми е страв да не ме навлечат. Како да ви кажам како зајак сум. Се на штрек се си препишувам болести само се анализирам. Знам дека е се тоа од анксот и паничните ама ми е чудно што неможам да контролирам. Среда закажав на психолог. Трет пат во живот ќе ми биде. Едвај чекам се надевам некако ќе ми помогне да излезам од ова да се смеам пак и да го газам денот без никакви стеги. Споделувам чисто да ми олесни и да слушнам било какви утешни пораки. Благодарам ❤️
Откако ќе те прегледа кардиолог тогаш ќе одиш на психијатар и ќе каже што ти е, вие све препишувате на анкс,, тоа е погрешно Мене психијатар ме прати на сите можни доктори, пред да ми препише се на анкциозноста и да почне да ме лечи За вас е све анкциозност и пред циклус после циклус,те стега во градите,прво ќе одиш на кардиолог после ќе кажат докторите дали е анкс, а не вие на форум
Така е, ама членката не е нова во анкс. Сигурно има посетено мн доктори, најлошо нешто е на анксиозна личност да и кажеш еј оди на кардиолог, јас бев на секок можем доктор, за секој можен симптом што ми се појави! Сите симптоми ги поминав, од гушење, до стегање во гради, болка од позади, болки во стомак, во јајници, значи не знам што све не! Не е секој симптом оп одма оди на др. Јас си знам каква сум била пред анкс и сега. И за симптоми и за се, најлесно е да кажеш оди на доктор, на психички падната личност не се кажува така, се дава поддршка, и 99% на члрнката и е анксиозност, ја памтам и сум ја читала повеќе пати. Препишувам се на анкс зошто знам дека ми е од тоа 90% а за тие 10% може и на доктор фа отидам за да ми се смири душата, не за друго. Не е поентата на хипохондрик дс му кажеш на лекар да оди за секој физички симптом. И точно е дека симптомите на анкс се зголемуваат во период пред и после циклус, ми имаат кажано скоро сите што се соочуваат со ова.
нормално дека ке му кажиш да оди на доктор, не ке се лечиме по форуми со утешни зборови и јас сум хипохондрик ама последниве два месеци секој ден сум на некој доктор, и пред анкциозноста имавте менструација па не ја доживувавте како да е крај на светот
Така и треба, одлично постапил, многу професионално. Иритираат многу, доктори кои на некој начин одбиваат да ги праќаат на дополнителни испитувања пациентите со изговор дека се им е на психичка база. Замисли некад и да се деси да не е тоа туку да си има некое органско заболување. И после кој е крив? Не ги паничам луѓево тука, да не рипнат одма ама нема ништо страшно да си отидете на преглед, да се провери што е и како е и после да си ја смирите и психата малку коа ќе видите дека се е во ред.