Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. pozaren

pozaren Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    heheheheh pozaren opozaren izgoren heheh .prashajte nekoj shto bil vo vojska ke vi kaze shto znaci toa pozaren i ke vi bide jasno sto sakam da kazam .... bash ke ja pobaram i taja kniga da vidime dali ke pomogni barem za moment pozdr :)

2. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    кога и да отворам на форумов за жал се повеке нови пишуваат,што е ова како епидемија мегу младиве штета голема што во најубавите години поминуваме низ вакви работи,но фала му на бога што е нешто излечиво и што постојат вакви форуми за да се дружиме и подржуваме.Ане не ја имам таа книга прочитано каде може да се најде и кога веке си ја прочитала пиши тука некои извадоци од неа корисни за нас некои работи што тебе те освестиле и помогнале не мора на широко пиши нешто конкретно ако не ти е мака,повекето тука што пишувате кај вас анксиозноста се јавила после некој голем стрес смртна некој близок ,развод и сл кај мене немаше нешто такво сум имал стресови но не во тој момент кога имав прв паничен напад тој дојде одникаде ненадејно и се се смени преку нок,почнав да се плашам за моето здравје па по доктори по интернисти за на крај да сватам дека се работи за анк,но и тоа незнаев што е кога ми рекоа дека е на психичка база си помислив полудувам,зошто немав појма што е анк штое депресија,потоа психотерапевтот ми објасна дека анк нема врска со полудуванјето и дека сум сосема здрав и нормален но сепак знам понекогаш да мислам на тоа и кога ке ми потежок период прво тоа го помислувам ,но потоа ке помине време и пак се соземам и знам дека нема тоа да се случи.но сакам тој страф еднаш засекогаш да го избришам и да се убедам до толку многу самиот себе да во тешките моменти да не се појавува.се надевам ке биде и тоа зошто за се друго немам повеке стравови и мн подобар сум ,ве поздравувам сите и на сите ви посакувам се најдобро :)

На eci.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Верувајте дека таа книга многу ќе ви помогне сигурно ја има во библиотека мене пријателка ми ја даде да ја читам,животот е таков постојано се случуваат лоши работи ама секогаш и во лошото се наоѓа некоја добра ситуација ние мораме да бидеме позитивни да веруваме во бог и тој ќе ни помогне и ќе не излечи од овие лоши ситуации во животот..Ете и ние сега со маж ми сме во криза не сме многу при пари ама сепак морам да мислам позитивно,битно е што се сакаме со маж ми и заедно се пребродуваме..
    Акана се ќе се среди во животот ти имаш дете што некој не може ни да сонува дете не може секоја да има,биди среќна за неа и живеј за неа,морапш да мислиш на неа таа нека ти биде се прекрасно во животот,можеби ќе најдеш некој друг маж што ќе го засакаш и повторно ќе бидеш среќна не се разочарувај таков е животот кога лошо кога добро..Ќе биде се во ред јас сум секогаш тука за да ве читам и да ви давам совети колку можам и јас имам лошо искуство во животот,ама запамтете после дождот изгрева сонце..Превземете нешто не седете со вкрстени раце дома,направете нешто за својот живот.. :) Има кој да не штити и чува :) а тоа е господ..Надевајте се само на него и се ќе се среди..Сакам сите да размислувате позитивно и да бидете среќни без разлика на се,секогаш размислувајте за тие што се под нас..Некој немаат родители,некој спијат на улица немаат дом,некои се многу несреќни,луѓе бидете среќни што имате дом што имате што да јадете,што работите и тоа е сепак нешто постигнато во животот и некаков успех,мислите за своите деца за сите сакани луѓе што се околу вас не дозволувајте една глупава психа да ви го уништи животот.. :) Ве читам сите поздрав

На eci.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Пишав грешка место натемила акана..Тоа беше за натемила..Акана ти благодарам за твојот пост што ми го пиша,ќе бидеш повторно старата ти ако се потрудиш повеќе и бидеш храбра тоа е единствениот начин..

5. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Алехандро еве сег аќе пишам некои делови од книгата што може ќе ви помогнат..Со големи букви ќе ги пишувам тие реченици да знаете дека се од книгата..СЕКОЈ СТРАВ ПРЕДИЗВИКУВА ПОГОЛЕМ СТРАВ И ГО СОЗДАВА ТОКМУ ОНА ОД ШТО СЕ ПЛАШИМЕ..АКО КОН СЕКОЈ ПРЕДИЗВИК ПРИЈДЕТЕ БЕЗ СТРАВ ТОГАШ ВЕЌЕ НЕМА ОД ШТО ДА СЕ ПЛАШИТЕ,ЗАТОА ШТО СТРАВОТ ЌЕ СЕ ПРЕПЛАШИО И ЌЕ ИСЧЕЗНЕ..АКО ДОЗВОЛИМЕ САМО ЕДНАШ СТРАВОТ ДА ЗАВЛАДЕЕ СО НАС И АКО ДОПУШТИМЕ ДА НАВЛЕЗЕ ВО НАШИОТ УМ ТОГАШ ТОЈ ЌЕ ЈА ПРЕВЗЕМЕ ЦЕЛАТА КОНТРОЛА ВРЗ НАС...НЕ ОЧЕКУВАЈТЕ ГО ЗЛОТО ШТО МОЖЕБИ НИКОГАШ НЕМА ДА ДОЈДЕ,ДУРИ И АКО ДОЈДЕ ЗОШТО ДА ГО ПРЕЖИВУВАТЕ ПО НЕКОЛКУ ПАТИ??Тоа се неколку реченици само книгата е 300 страни голема ама е многу добра најдете ја во книжара купете ја сигурно ја има или на гоогле најдете ја,ја има и на нет мислам..Само позитивно млади сме бе ова е жално младоста најубавите години од животот си ги уништуваме со вакви глупави работи а сме здрави и прави..Ајде главите горе сите млади и не препуштајте се на стравот за да не ве завладее тој туку вие него да го завладеете... :)

На guzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
  7. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
  8. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    natemila баш ми е жал што поминуваш низ тежок период.Најпрво да те гушнам :hug: Си изгубила блиски особи,си се омажила млада,сега се разведуваш....Едно да ти кажам,ова е само МОМЕНТАЛЕН ПЕРИОД кој што порано или подоцна ке помине,јас искрено се надевам дека многу брзо пак ке застанеш на нозе и ке продолжиш понатаму со твојот живот.Велиш имаш керкичка,нека ти е жива и здрава и нека и е срекен роденденот,ти треба да бидеш срекна за неа.Не смееш да си дозволиш да запагаш во ддепресии и таа да те гледа тажна.Тоа никако.Мора да се смееш.А за љубовта,таа ке ти затропа на врата тогаш кога најмалку ке очекуваш.Немој да се разочаруваш.Посвети и се на керкичката и најди си некое хоби кое ке те исполнува :*

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    ви благодарам на сите за одвоеното време, ви посакувам на сите се најдобро од срце, а јас сега одам да правам торта за малата Mила, :D :D и знам дека утре ке си поминеме убаво, нема да и дозволиме на анксиозноста да ни го расипе најубавиот ден од годината , се вратив наназад 4 години на денот кога ја родив и се сетив колку само бев срекна, и не се плашсете никој нема да полуде, кога не полудев јас со толку тешки периоди за овие мој 23 години, до скоро пиев лекови но му реков на докторот да ми ги отказе, дека јас ке мозам и сама со помош на керка ми да излезам од ова, поздрав до сите и се се најубавоо :D

На ibanez, nenuska и Akana им се допаѓа ова.
  10. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Еве ме и мене пак сум тука знем ме искаравте дека ме нема :$ ви фалам ???
    Епа и вие мене ми фалите не ве заборавам јас вас вие ми бевте единствени кога ми беше тешко,и сум премногу благодарна за тоа :* :* :*
    Ама сега работа и немам време за дремење на компијутер,али јас ве читкам од време на време тука сум да зирнам како сте ,прочитав како сум ви пример па несакав да го расипувам тоа иако периодов некако не сум баш нај Ок али јака сум јас ке преживејам и овој пат :rofl: Гледам има многу нови членови кои за жал имаат иста мака како нашава нека си пишуваат слободно тука само ке бидат разбрани во права смисла како и се чуствуваат без некој да им се чуди и поставува прашања и бла бла како сме психи како што ми викаа на мене па јас тоа си го знаев ама затоа добрите луге како Сања буцка,Даника,Ибанез,Нестле,Спарки,Еци,Акана, и уствари сите на темава ме разбраа и ми дадоа подршка кога ми беше најпотребна во таков момент на човек му е доволен еден убав збор да му кажеш и ке му ја стоплиш душата и ке се почуствува поинаку Фала ви Срцки мои за Се
    еве ви една песна од мене и сите бидете само со добра мисла и гордо и борбено низ животот зошто само така ке успееме :* и гушка до сите
    http://www.youtube.com/watch?v=mTXduobp2Bc

На eci.sk, ibanez и Akana им се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Јас на сите вас можам да ви се поклонам за храброста и разумноста која ја носите во вас, Ви посакувам сите да се изборите со вашите стравови и да си имате мир и спокој во срцето. Секој има животна борба, која не е невозможна да се надмине.. само добра волја, позитивни мисли, исполнет ден со обврски, социјализација, позитивна гласна музика, хоби.. и желба.. ви се поклонувам и подржувајте се во се..

На erik, SparkyAngel, SanjaBucka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Фала љубам, ти си прекрасна :)

Мили мои јас цветам, толку многу љубов, може ли да не сум доброооо ^_^
    Учам спремам испити, и затоа ме нема да ви пишам..

Инаку Таци не сум јас од Берово, ама ќе наминам некој ден со дечко ми онака да се одмориме, во план ни е во март, после сите обврски, да дојдеме натаму или во Маврово.

Ве гушкам сите, останете ми во добро расположение, и игнор во напад, можете вие, појаки сте од чудовиштево!

13. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    еве ме и мене ве Читам секој ден па кај мене има некои добри денови некои лоси,с е супер сто писувате само како да се помине ова и јас незнам веке,зборам зосто јас подолго време се борам со анаксиозноста години се во прасање ми остана само надезта и си се надевам дека еденден ке помини поздрав до сите мили мои имајте убав ден :hug: :hug: :hug:

14. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Секако дека ќе помине, МОРА да помине, само силна волја за поубав ден ништо повеќе :)
    И пак ке повторам, само барајте ја светлината во се, некое изворче наоѓајте, мене многу ми помага.

На erik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    Не знам што ми бидна....чувствувам чуден внатрешен немир.Ни паника,ниту страв,туку баш немир.Не знам зошто ми е така.И се ми оди на нерва....има шанси и ова на е од анксот?Ама еве веке подолго време ми е добро :worried:

16. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    Pred se im posakuvam dobredojde na site novi.Izvenete za latinicava , ama ne e do mene:)
    natemila neka i e NAJSREKEN RODENDENOT na kerkickata tvoja, da bide zdrava , srekna da ima srekno i veselo detstvo...
    Ane10 te citame site mila, iako mozebi vo momentot ne sme pisale nisto... I blagodarnost do tebe za delovite od knigata 8)
    nenuska mila konecno se seti na nas heheh se salam znam deka i ti mislis na nas kako i nie na tebe , pa koga ke mozes pisuvaj..
    Pozdravce do site mili moi...
    ve guskammmm
    Seriozna mozno e da ti e od anksot, no i nemora da znaci , da ne si vo pms?

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.155
    Допаѓања:
    11.956
    Добредојде на сите членови :) , ке се дружиме и ке ги споделуваме нашите искуства, само едно знајте дека не сме болни и нема да полудиме знам дека ова прашање најмногу ви се врти во главите, здрави сме како дрен, малку повеке шетање, дружење, пружајте лјубов и бидете сакани тоа е најголемиот лек :inlove: , а на сите мамички насмевката на вашето мило нека ви една важна и најголема причина да се справите со анаксот поздравче до сите :*

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Поздрав анкси гајс! :) Како сте, старо ново? ПОздраааав до Ненуш,kонечно пиша даде знаци на живот :P и до убавиот пост на ljubam и ане10
    Seriozna, не се секирај! Можно е да ти е од анкс. и добрата вест е доколку ги игнорираш симптомите сами по себе ке си исчезнат! :)
    Најдов интересна слика на фб и сакав да ја споделам на групава.

Ви посакувам добра ноќ, ве гушкам! :*

Прикачени фајлови:

На eci.sk, SanjaBucka, ljubam и 2 други им се допаѓа ова.
  19. maried

maried Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    феминки поздрав до сите имајте убав ден....јас сум многуууу подобра...но не од апчињата...туку бев на хомеопат и сум препрезадоволна....бацки до сите :* :* :*

20. erik

erik Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    51
    Јас немам појма сто е хомеопат па ако мозес написи сто е тоа и сто ти правесе

еве и еден линк за анксиозност http://www.centar-zdravlja.net/bolesti/609/anksioznost/

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.