Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    94
    Овие аритмии ќе ме побудалат, дали е можно и при мала нервоза, и мислите насочени кон тоа да створат аритмии. Во неделата два пати во денот аритмии, вчера на периоди аритмии и тек синока се напив диазепам, сега се будам такихардија со дел аритмија. Значи грдо чувство е, не сум веќе нервозна ама симптомиве траат и ме плашат. Зар можно е и при мала нервоза да се причини аритмија, има луѓе со многу поголеми проблеми па како се справуваат они со тоа. Ме фаќа страв. Сакам да помине анксиозноста и да не се врати.

На AnksPill му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Vaka sea treba da svatite deka Ako si drzite vo sebe nervoza vaka ce bidi non stop , se so ti tezi Abe izvaj od sebe iznavikaj se makar I da ne si vo pravo, taka praev jas so I da mi recea e Dobro taka neka bidi, ama od nekoe vreme sea navamu ne precutuvam na nikoj i se custvuvam mnogu Dobro ,I pojce rabota da ne mislis na gluposti pozz.

На nena2010, Mumoftwo30, poi и 2 други им се допаѓа ова.
  3. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Mi se ima slucuvano mnogu pati malce da se iznerviram pocnuvaat I sami se smiruvaat ko ce se smiri situacijata

4. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    E Sega mene mi se tresi dusava i imam vrtoglavici i ne obrnuvam vnimanie ce si legnam sea i ce si pustam muzika Saka nejci ce pominiiii

На Mumoftwo30, marchi-cool и SekojDen_poseben им се допаѓа ова.
  5. SekojDen_poseben

SekojDen_poseben Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site.
    Dali nekoj ima problem so glavobolki jaki i kako nekoja napetost vo glava (pritisok) .Drugi simpt. skoro gi nemam ama ova so glava nikako da pomine. Meram pritisok ok mi e ne e visok. Ako nekoj ima slicno neka pise

6. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    И мене скоро секој ден ме заболува главата исто како притисок,не знам зошто може и до времето да е

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nina007

Nina007 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    10
    Zenski dali ankcioznost vi se pojavuva pred ciklus ?

8. SekojDen_poseben

SekojDen_poseben Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Ma nemoze se do vreme da ni e,toa gi e najlesno na maicni.Mora nekoj problem da ima.Nego za zal nema ni kade da se obratime.Mozebi od toj pritisok napnatost vo glava ni se javuva i nemir

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.297
    Допаѓања:
    8.655
    Други симптоми на анкс немаш? До сега не ти била констатирана анкс?
    Мене од анлсиозноста месец дена ме болеше глава ден и ноќ, и имав вртоглавици, помали или појаки зависи во кој дел од денот. Види со психолог прво, можеби ќе ти биде од помош неговата терапија и советите.

Зголемени симптоми имам да, и пред и после добивање неколку дена, после се смируваат.
    Самиот психолог ми има потврдено дека е нормално да е така. Пробај да си смирена и да не мислиш на симптомите, легни си, пушти си музика, прошетај, раб нешто низ дома за да ти оттргне мисли.

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.297
    Допаѓања:
    8.655
    Тие што пиете елицеа (јас 10мг пијам), дали имате зголемување на тежината? Од јуни ги пијам, и последниов месец качив 5 кг. 2 недели сум на режим а немам ни 1кг симнато, кажете спас да не се напрааж 90кг. Јас 2 деца родив ама ова не ме снајде.:worried:

11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    4.734
    Јас не пијам ништо, а знам многу што се здебелиле од антидепресиви. Пробај со вежбање ама редовно секој ден, секако и за самата анксиозност вежбањето е убаво.

На Kaley, Spicy Senorita и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    I jas se popraviv bev 51 kilo sega sum 58 nosev s, sega m. Eve veke tri meseca kako ne zimam AD ama pak si stojam na 58kg. Taka da pazenje na ishrana i sport ako si vo moznost.

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.965
    Луѓе, во темата препорака за психијатар,прочитав дека од депресија, анксиозност, стрес сњ добива срцев удар и рак.

Преплашена сум, ај ве молам некој нека ми пише.

14. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Тоа не е вистина и да не си анксиозен и депресивен можеш да добиеш свашта, не верувајте на рандом луѓе што пишуваат работи од ракав истресени.

На marchi-cool, Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. Nate- princeza

Nate- princeza Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    65
    Isfrli go stresot od tebe so zdrav nachin na zhivot ..nekoj vid na sportska aktivnost, mozesh da peshachish dokolku sakash ,da si vezhbash ..I drug vid na sport, meditacija..smea I pozitivna energija , chitaj kniga, Po doma zachisti si malce, nauchi da gotvish , izberi nachin najdobar za tebe za da go isfrlish stresot od sebe ..pravi go toa shto te pravi srekjna ..druzhi se ..izbegnuvaj negativni lugje Ili poseti si profesionalec koj shto ke znae podobro od tebe I zaednichki da go najdete kluchot( reshenieto) za tvojot problem .!

Mozesh da se smirish za pochetok..Bez panika ! :)

Последна измена од модератор: 18 ноември 2023
    На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.472
    Допаѓања:
    114.864
    Ај не читај многу глупости.

На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. Ffff

Ffff Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1

Jas piev elicea 3 godini, no nemase nikakva promena vo apetiti ni vo kilaza, i bash denovive povtorno teska anks me mava i se mislam povtorno da se vratam na elicea

Zdravo luge, jas sum prilicno nova na forumov no redovno ve citam i nekako koga ke vlezam da citam mi olesnuva deka ne sum sama so ovaa maka , mene ansksioznost mi se pojavi uste pred 10 tina godini togas psihijatar mi prepisa asentra so helex i okej bev funkcionirav izleguvav setav ... skros ne mi iscezna stravot no normalno funkcionirav , potoa resiv da prekinam so tableti i prisuten bese povtorno stravot vo sekoj segment no ne preminuvase vo panicni napadi i nekako ziveev taka se pomiriv, se do pred 3 godini koga pocnav prv pat na rabota i togas epten teski panicni napadi mi se pojavia sto ne sakav da izlezam od doma mislev ako izlezam gotovo nesto ke mi se desi, toplini oskejav izgubiv apetit ne sakav da zboruvam so nikoj se zatvoriv doma mislev gotovo zivotot mi prestana i povtorno otidov na psihijatar i mi prepisa elicea so helex , prvite 3 4 dena preloso mi bese od eliceata mislev srcev udar ke dobijam posle 4 tiot den vednas mi bese podobro i se vrativ vo normala duri dobiv i energija i izleguvav i rabotev i setav , potoa mi se desia mnogu teski raboti , smrt na eden roditel , no dobro se spraviv imav nekolku panicni napadi no ne bese tolku strasno , po nekolki meseci ostanav trudna i ja otkazav eliceata , bremenosta mi bese super ni vrtoglavica ni macnini polna energija bev potoa me fati strav od poroduvanje koga vlegov 9 ti mesec i tuka mi zapocna povtorno anksioznosta i bidejki ne ja tretirav na vreme sega mislam deka vo najteska forma do sega mi se vrati, sekakvi losi misli vo glavata da ne sum bolna da ne mi e nesto, pred 3 dena me fati koga sakav da izlezam da popesacam i naednas ne izgubiv ramnoteza no imav cuvstvo deka vo sekoj moment mozam da izgubam ramnoteza da padnam , mislev mozay mozete da mi otkazat ,sila izgibiv dlankite mi prepotea vo grloto nesto me stegase me gusese kako so noz da me bodese, 300 losi misli vo glavata edvaj cekav da se vratam doma i da legnam i od denta po cel den lezam neam zelba za nisto samo losi misli mi doaagjaat deka nemam sila nesto da ne sum bolna haos

18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.297
    Допаѓања:
    8.655
    Оди пак на психолпг и психијатар поразговарај ако ништо друго.
    Од колку мг пиеше елицеа?

Оф бе мила, од рак има болни и врвни спортисти, на здрава храна и здрав начин на живот што биле, и пак ги стигнало тоа зло, и јас сум како тебе не дека не, понекогаш сфашта помислувам кога имам вишок слободно време..

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ffff

Ffff Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1

Elicea od 10mg , no vejke godina i pol sum bez AD , sea poslednive 2-3 dena pijam helex za da ja smiram psihata dodeka najdam termin za na psihijatar...

20. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Не ти е од слободно време, туку твојот мозок е повеќе подложен на сугестии.
    Зошто-како не знам, ама не ни мислам дека имаме такви професионалци кои можат да го објаснат ова. Кај нас во МК се е стрес и се затвора приказната.

На Mumoftwo30 и Momchilo им се допаѓа ова.