И мене ми се зголежуваат симптомите пред да добијам, прашав и др ми рече било нормално. Тебе што ти се случува од симптоми конкретно пред добивање?
Izgubeno se chuvstvuvam, haha, nervozno, me boli mesheto I analginot mi e lek za bolkite )))) ljubov so analginot ! Haha
Некогаш анксиозноста ми е поизразена пред циклус, некогаш додека сум во овулација. Ако го скокне едното другото е неизбежно.
Јас и пред добивање и после првите два дена сум заникаде. Денесес некоја вознемиреност имам,мислам срцето ми застанува на моменти. А ми се спие ми се плаче ама неможам око да склопам
Aaa, zaboraviv da dodadam , deka se nafrluvam na liceto, vo vid na mozolchinja I toa krajno me iritira .! Totalno ..!!!
Decki kako kontrolirate razgovor na rabota, jas imame li nekoj sostanok, odma imam aritmija, nemanje vozduh i sl, posle toa cel den me boli levata strana, napred nazad, pleskata, sto dopolnitelno me plasi, kako da ja suzbijam tremata.
Во последно, ма ич не ми е галје, ди кажувам се. Си замислувам претходно како успешно ќе започни, текот и завршувањето на состанокот.
Не се секирам дали некој ќе каже нешто, туку самиот тек на соатанокот ме вознемирува и после трае цел ден тоа. Немав време да си замислам како ќе се одвива бидејќи беше ненајавен, али сепак јавен настап на некој начин ми предизвикува трема.
Јас пијам од 50 мг Б6. Сите витамини можеш мислам, јас се што пијам со размак од по 1 час го пијам, АД па после седатив ако ме боли глава заедно со седативот пијам и нешто за болка, како: кетонал, бруфен, аналгин.. после 1 час пијам Б6, па во текот на денот си растварам и шумеча таблета со витамини.
И да е ненајавен ќе си речеш ок, ненајавен е, но ќе поминам добро. И така и ќе биде. Помалку размислувај негативно, посвети се на дишењето.
Добро вечер од мене. Периодов сум добро, ве следам цело време.Денес нов симптом што до сега го немав- некое ,,трнење,, во глава на темето како да ми лази нешто...Сте имале вакво искуство ?
Да, све сум имала од симптоми мислам дека, во овие 5 месеци! Хаос ми беше, и се уште се оправам.. Земи нешто прави и не мисли на тоа, па макар било и да чистиш дома, или да правиш некој специјалитет, мене мн ми помага готвењето и играта со децата, за нив правам домашни занимации, цртаме фигури, лепиме, сечеме, и сл. Пробај да му најдеш одма др. занимација на мозокот, директно да го пренасочиш на нешто друго, јас одам и во црква тоа мн ме смирува, си се помолувам во себеси, така мир осеќам, ако си христијанка секако и ако веруваш во Бог.
Верувам во Господ и во црква ми е најголемиот мир. Земав да пешачам и престанаа пулсирањата.Малку мачно беше одењето, поспоро, ама полека полека еден саат истерав.... Ти благодарам на споделеното искуство.
Од пред две години, зачестено. А не мислам дека ова е симптом на анкс, мислам дека е нешто друго. Ама кој да ти каже...