Еј јас имам МТХФР, кога имав спонтан испитував на времето, пиев метилирана фолна на NOW, сега ова видеово ме зачуди, а и не знам дали постои тест кој покажува колкаво присуство на фолна имаме или немаме...
Здраво, постојано мислење на болести, не дај Боже на лошо нешто, ако некој не ми се јави од прва ја одма почнувам да паничам да се тресам дали би се класифицирале како анксиозност? Нон стоп мислам на вакви работи, имав тежок период што помина фала му на Господ ама многу стресно го доживеав, мислам психата ми е при крај. Инаку да сум со друштво сум ок, сама кога сум ме напаѓаат вакви мисли особено навечер пред спиење. Само мислам што би било доколку нешто им се случи на моите родители, се преоптоварувам имам срцебиење, тежина у душата. Можно е ова да е анксиозност ?
Пишувај во темата кога ти е тешко има луѓе што секогаш се спремни да дадат совет. Отиди и на психијатар види што ќе ти даде совет, и да пиеш АД ништо страшно, јас до кога треба ќе ги пијам само да не ми се врати тоа што го преживеав пред 6м. Оххх, цел живот сум таква, ама еве 7м сум на АД терапија, имам убав живот, ама ваљда минатото ме јадело долго време, и за себеси и за децата сум страшен паничар и хипохондрик, полека се враќам во нормала, ама ќе видиме, посети психолог првично.
Може, ама не мора да змачи, тоа најдобро може да ти каже др. Јас не. Не е секогаш анксиозност, ама о таа знае да даде страшни симптоми, секакви.
Зошто мислат дека се инаетам и постојано ми велат дека никој не може да ми помогне ни психолог ни психијатар, ако не сакам сама са си помогнам. Џабе и апчиња демек и сеанси. Кога истото сите ми го кажувале, јас да сум си била виновна.
Здраво на сите,како сте деновиве? Дали сте забележале некоја храна да влијае на интензитетот на симптомите на анксиозноста ?
Drugo plus se sho e negativno vo vashiot zhivot isfrlete go e posle ce vidite Sami Kako SE podobruva se ,ko ce si vo krug so negativni lujge se e negativno I nervozno I si kazuvaat to so mu odgovara a nie ANKSIOZNITE PRECHUTUVAME E NEMOZI BE TAKA ISFRLI SE OD SEBE I AJT UPM OTERAJ SE.
Не знам дали се инаетиш или не, ти си знаеш најубаво ама за ова болдираново скроз, најскроз се во право.
Не си ти виновна за ништо, ама пристапувај со поголема самодоверба. На крајот од денот, не треба да те засега ничие мислење за тебе. Ти си таа која што си и животот е таков и таков во моментов. Секако дека ќе има личности кои ќе сакаат да те спуштат долу, ти не им дозволувај.
Не знам во која смисла ти кажувале тоа е битно, и кој тоа сите, како и зошто инаетење, ама вистина е. Нели и психолог ти го имаше речено истото, или нешто во таа смисла ако добро се сеќавам? Зошто мислиш дека тоа ти го викаат?
Da se e ok,ali stom umot mi vika proveri puls mozi 10 pati vo den anks e sigurno. Kakvi ne simtomi imav sekakvi site bolesti gi pominav vo glavata sekakvi ispituvanja imam napraeno se e ok
Treba da dobijam za 2-3 dena, i sum so namalen apetit, ako zemam da jadam dobro ako ne i ne mora... se plasam da ne mi se vrati toa so apetitot od letoska da ne mozam da gledam hrana... lugje mn mi e strav vekje 2-3 dena mi e vaka so apetitot, dali deka sum vo pms ili sto e ne znam vekje, mn se panicam....
Нема да ти се врати истото, не се секирај, тој страв го имам и јас ама ќе си речам најстрашното помина, сега одам на подобро, секој ден ми е подобро и знам дека секој симптом ми е на психичка база, охрабрувај се само и смени ги мислите во позитивни за да се чувствуваш подобро, а сега во пмс си посензитивна, раздраздлива и нормално симптомите да се појаки, не се секирај се ќе биде во ред.
Фала мн што ми пиша, пак сум хаос денес, си викам така ама одма ме плаши тоа ете немам апетит нешто ми е, имам рак, блаблабалабла... хаос значи, само да не ми се врати пак истото, нема помине ова што поскоро се молам!!!