здраво мили мои како сте мене пак ме нападнаа симптомите и црните мисли дека ке се повредам и дека ке напраам сама на себе глупост ама ке помине треба само храбро нели а ????????/
ерик...хомепатот разговара со тебе слично како и психијатарот само лековите не се исти...се на природна база...и мене премногу ми помогнаа...еве ти линк од центарот каде што одам јас...прочитај што те интересира...поздрав!!! http://hama.org.mk/
Здраво на сите, еве по неколку дена и јас да напишам нешто , имав малку обврски и оправдано отсуствував ... ТОЛКУ ! Поз до сите ново и старо анскиозно снежно завејани
Членот ќе биде баниран поради прекршување на правилата, па да не се оптеретува темата со непотребна дискусија постовите се избришани. Може да си продолжите со темата.
лелеее ич не ми е добро цело тело ми трне се ме боли мислам дека че се угушам срцев удар мислам дека ќе добијам страшна главоболка имам се на се многу ми е лошо и згора на се се осеќам како надвор од телово
Принцес мила, не се секирај, само диши длабоко, ако ми веруваш 3 дена сум како акната од земја, и јас дури, што секогаш имам позитивни мисли, па и на мачното гледам со доза позитивност .. Изгледа е период од променливото време, а ние сме тешки метеопати, па чувствуваме секакви симтоми скапани. Имам недостатоок на воздух на моменти, мислам дека срцево само ми прерипува, главата ми е како затегната, јазикот исто, дезориентирана сум, но сепак на ништо од тоа не сакам да дадам и не давам значење. Излегувам, се дружам, се глупирам, се смеам .. верувај не ми оди лесно како што го пишувам, но желбата за супер јас е многу силна, и нема да дозволам ова да ме скрши. Денес се спуштив толку на нивото на едно дете, и правев такви глупости, од фотографии до имитации, што воопшто не ми беше гајле дали некој ќе ми се смее или не, битно ми беше насмеаното детско лице, барем со сигурност знам и тврдам дека тоа во тој момент немаше фасада како јас ... Опуштено само, ништо нема да се случи, ќе поминат темшературиве, ќе престанат промените и ќе бидеме повторно добро. Заедно ќе ги издржиме овие две недели, само храбро .. .. Инаку да Ви кажам, ми го извадија дренот, сега само уште раната да зарасне фино и дај Боже се да биде во ред, па да го проследам позитивниот период што доаѓа . Си го седнав газето во кола, тоа е добро ... здравје, но планирам пак да се претворам во фурија , сад ме видиш, сад ме невидиш, мислам ако е возможно тоа .. ... Ајде поздрав до сите и добра ноќ, се читкаме ..
Zdravo luge kako ste ?? JAs denovive se osekam bas super sreduvame po doma so maz mi setame se smeeme i nekako mi projdoa mislite denovive se nadevam zasekogas ke isceznat..Ne vi e nisto da znaete se e vo vasite glavi i glavobolka i sekakva bolka se e od nasata psiha..Fala vi na site sto me citate,bidete radosni nasmeani druzete se ete povtorno sonce izleze fala bogu malce da se stopi snegov i se stopli vremevo sea moze da se seta..Ubavo ke vi dojde da odite na fitnez teretana da vezbate mnogu e dobro fizicka aktivnost...Samo hrabri uzivajte be mladi ste luge.. Ve citam site pozz
Здраво и од мене.Сите сме големи борци против анксиозноста,се познаваме многу добро,оваа страница на форумов ни помогнала безброј пати,си симнуваме тежина од душата кога ни е тешко,сме нашле утеха, храбрење,позитивна енергија и дружење што е најважно. Многу пати кога ќе се пожалев од анксот и тие грди симптоми,мојата докторка ми велеше,ајде главата горе,животот е борба,ти си здрава млада личност која допрва треба да се соочува со предизвиците што ги носи животот,и нема предавање. И ден денес кога ми се појавува и најмал симптом на анксот се сеќавам на овие зборови.Нормално не е лесно ама МОРАМЕ да се бориме.Јас еве овај период сум супер,што би се рекло ги имам мислите под котрола,добро ми е. Поздравиии и гушкиииии до сите драги мои луѓенца и не заборавајте сме го победиле ова анкс чувство многу пати и не му се плашиме веќе.
незнам да не е форумов ќе полудам секат кога и да ми е тешко пишувам и ми е многу полесно кога гледам дека не сум сама. Синојка имав една луда идеја дека ќе ми се скрши вратот и грбот на пола и мислев дека ќе полудам се напив дијазапам од 2 а решив нели без лекови да пробам ама кога неможе неможе па луѓе кога почнаа луди мисли што ако ми се деси сега нешто од дијазепамот ако умрам ... Така се на се имав многу забавна вечер, денес сум многу многу подобра се надевам дека и цела вечер ќе бидам Него јас сакав да ве прашам зашто се осеќам како да не сум јас јас како да зборам ама да не зборај јас докторот ми вика дека ми е пострауматски али незнам на моменти мислам дека ќе полудам страшно. Се мислам дека еден ден ќе пукнам дека ќе неможам да додржамм а се трудам многу се трудам. А многу ми е криво што никој на 20 години не се замара со вакви глупости ај јас свашта пројдов и тешка болест и сега анксиозност место да се забавувам и да правам нормални работи како сите мои врсници многу ми е криво што година и пол изгубив од животов на болест ... Али што е тоа е нема што друго мора да се бориме
princessofthedark не треба воопшто ни да помислуваш на такви работи знаеш дека ти е од анксиозноста и пробај спречи ги тие мисли. Мисли на нешто друго. И мене некогаш ми идат тие мисли, се чувствувам како некој дух незнам како да го објаснам поточно тоа чувство. Како да не сум таа што зборува, и ми се чини секој момент ќе полудам и ќе ми се случи нешто. Но сето тоа е од нас и само ние можиме да го спречиме. Ги блокирав тие мисли, сама си реков во тој момент, добро цело време ќе се чувствувам вака а ништо не ми е. Здрава сум, млада 19 год. какви луѓе има во светот што навистина се болни од некоја тешка болест а сепак остануваат позитивни и се борат. А мене ништо не ми е а се плашам да не ми се случи и сум цело време под стрес со негативни мисли. Времето брзо си врви. Обиди се што повеќе да го поминеш во среќа и љубов. Кога ќе ти дојде некоја неубава мисла, пробај замени ја со убави мисли, со моменти што ти се случиле во животот. Сигурно има такви, сети се на моментот како си се чувствувала тогаш, колку си била среќна. И речи си, јас живеам за пак да ги почувствувам тие моменти! Ane10 така и треба, повеќе излегување надвор помалку седење дома. Гледаш колку ти смена тоа што излезе малце на сонце веќе одма си поинаква и позитивна личност. Продолжи така! Sanja и јас исто така се чувствувам како замаена и голем фактор е и времето и се разбира ние малце понежни како што вели мајка ми од плуканица направени Побрзо да оздравиш и да поминиш некогаш Битола на кафе ама со Тото таман ќе се одстрашам од кучиња ама да ја земиш и Петра со тебе. Да видите какво кафе знам да правам Поздравче најголемо до сите и да се опуштите и уживате малце во животот!
Изгледа до времето ке да е па сите сме ко трештени , ама си кажа буцка ке мине периодов па и ние ке живнеме али денеска беше прекрасен сончев ден ама џабе ја ко удрена со мокар чорап
здраво на сите стари и нови форумгивки!!!последниве месеци бев супер се до вчера,леле луге бевне со керками на вакцинација и поминавне покрај хитна на една пациентка таму и беше многу неарно незнам шо и беше ама многу неубава слика леле цела се потресив,и вчера бев за никаде пак некој страв леле ако ми се случи нешто па да се скренам и такви глупи мисли и плус во пмс бев денес добив а бе за нигде ,10 год сум анкс и уште такви мисли знаат да ме потесат и да мислам дека ке полудам катастрофа,инаку сега сум на пола таблетка депразол од 20 и хелекс по потреба како вчера,испив едно и поарна бев ,инаку предходните месеци бев како нова и сега сум смирена не сум како вчера но сватив дека сеуште е во мене длабоко анксиозноста не ја имам скрос победено кога се врака на секој стрес ,тоа е што да се прави друго освен да се бориме и не креваме раце од нас има и мн потешки и пожални судбини вчера видов една таква.поззз
Part of me,every day... Сега сме нешто растрчани со малото по лекари,а мене само црни мисли ме мачат...Станата сум од 4 наутро,се разбудив од сон и целата се тресев,како да ми е ладно,а всушност нема врска.Денес требаше да добијам некои резултати за испитувања кои ги правевме за малото и ме надвладеа паника. А уште колку ме чека???
off alekcoki ,na da ne sum kako trestena i udrena so mokor corap, kako da sum mavana so 2 para mokri ama volneni corapi tie po voda zbiraat hahha ama i jas se si vikam ili tesam od vremeto , za se mi e toa krivo vece ..ama aj ke pomine ..nadvor sonce a be lugjeto se rassetale ,a ja ko piftija ..NEMAMM SILA ZA NISTOOO ...pozz do site i vreme e da zivneme malku i nie be ..dosta mrhtime doma ko mof
Aлекцоки и Таци, ако ве подберам двете ќе видите вие мавнати со мокра чорапа .. Слушајте двете ваму, не да се тешите, од времето е, нормално е да сме такви, погледнете колку е променливо, воопшто да не се грижите, ќе помине, уште малку ајде , ќе издржиме ... И немојте Вие на мене надвор сонце, сите шетаат, а јас пифтија ... Со една ракија знаеш ли што ќе ти сторам?! Во стомаков после ќе те бараат ... Се шегувам, но сериозно, и двете веднаш надвор, ќе шетате и Вие, иако мислам дека Таци ти беше поголемата пифтија, ахахаха, но како и да е, излезете, колку и да мислите дека ќе се срушите, излезете. И јас вчера не се чувствував нај нај, како троа истресенка бев, но тоа не ме спречи да се изнашетам. Прво до кладилница и на кафенце, па со другарче низ населба, па вечерта пак на кафенце, и не дека толку многу ми се излегуваше, туку знаев дека ништо нема да сменам ако седам дома, а вака ќе си размениш малку муабетче, малку смеа и ќе се олабавиш нормално .... Ајде, искористете го сонцето, дома никако седење, зашто ќе ви дојдам на двете и .. мака ќе си имате бе еееј, не сум толку добра како што изгледам овде .... Ајде, само позитивно, кога можам јас замајана да пишувам и шетам, можете и вие .. ... Аканче, летово што измина бев во Битола, имам многу роднини и пријатели таму, и прилично доста покани, почестена сум, ххехе .. Здравје да затопли, со Петра, ќе ти бидеме почестени гости, да го пробаме тоа фамозно твое кафе .. А Тото ќе размислам дали ќе го земам, зашто постои опасност да не сакаш да ми го вратиш назад, опасен шмеќер, се живо и диво освојува пред него, верувај ми дека ќе го изгубиш стравот после него, ахахахаххаха .. Еве го до мене, ми се лигави, сака надвор да го носам на прошетка, му затопли и него, пустиот измрзнат е, ахахаха, само се тресе како лилјак, ахахахахааха ... Не смеам да го погледнам, веднаш скока и мафта со опавчето, торле еден .. ахахаххаах .. А, и за тебе важи истото, излегувај и шетај, да не се изнервирам, ахахахаххахахаха ... Маринела5, секогаш ќе наидуваш на такви личности, кои за жал се борат со многу потешкотии во животот. И јас се натажувам кога ги гледам, но животот е таков, дај Боже Господ да им помогне, на сите да ни помага, како до сега, така и од сега.. Позитивните мисли се спокој на душата, практикувај ги. Впрочем, да бидеш желе, колку ќе му дозволиш на некој да влезе во тебе?! Мораш да ја поставиш границата кој до каде и за што може да влезе во тебе .... Принцес, ајде душо полека, ќе се среди се‘! Знам дека после толку трауми не е лесно, но кога веќе неубавото поминало, живеј за убавото. Надополни ја онаа година и пол, или тргни ја на страна и почни од почеток, исполни се со убави чувства само, не ги барај околу тебе да ги најдеш, створи ги самата, така најлесно ќе го постигнеш мирот ... Ние сме тука со тебе секако ... Ане10, браво! Само продолжи така, храбрењето е многу значајно во вакви моменти, особено е добро тоа што луѓето гледаат дека се може и добиваат уште толку инспирација да си помогнат себеси .. Дефинитвно заедно сме посилни .. Нанаду, не се прашувај колку и како. Работите и проблемите (ако ги има), се решаваат кога ќе дојдат, до тогаш остани во сегашноста. Многу голема грешка е што луѓето живеат во минатото, ја забораваат сегашноста и размислуваат за иднината, што би било кога би било .. Кога ќе биде и ако биде, тогаш троштете енергија на нештата, сега живејте, решавајте и мислете на сегашноста. Верувајте ми, многу полесно ќе излезете на крај со секоја препрека. Сечиј живот е еден трнлив пат по кој чекориме, нема лесно денес, сигурно никогаш и немало, но тоа е што е, некој пат ќе боцка, некој пат не, помалку или повеќе, важно е да сме задоволни од себе и од постигнатото. Ќе биде се‘ во ред, не се предавај така лесно, дури и кога е најтешко. Ќе се појави светлината од некаде .... Поздрав до останатите, се надевам дека сте добро .. до следниот пост ...