Осеќам и јас на десниот очен капак, очниот ми кажа не сум одморена и наспана и дека е од стрес. Јас немам нешто што ми предизвикува стрес секојдневно, дали е нешто потсвесно стварно не знам. Некогаш сум вознемирена без причина. Само б комплекс ми кажа да пијам, евентуално Б6 или дијазепам. Ова треперење е секојдневно. Се мислам на невролог да одам
Можеби 2 месеци. Приметив кога спиев лошо во на децата креветите, почна левото рамо и вратот да ме болат. И од тогаш осеќам како треперење. Можеби е и од лошо спиење, не знам
Дали сте слушнале и дали практикувате да избегнувате цигари и кафе бидејќи ја намалуваат анксиозноста.
Anksioznost.. mojot najgolem neprijatel. Od sekogas sum imala anksioznost no koga se porodiv mi bese naj teskiot period vo zivotot. Dodeka bev bremena eden doktor mi kaza deka e mozno deteto da mi se rodi ne dobro( so ponatamosni ispituvanja se pokaza deka se e ok) ama tuka zapocna mojata anksionzost kako nikogas do sega. Konstanto mislev deka nesto e vo red so deteto ne mozev da disam da ziveam. Se zatvoriv vo sebe. Bukvalno ziveev den za den a sekoj den pekol! seuste imam posledici od toa i mi e krivo sto ne uzivav dodeka kerka mi bese bebe.. taa faza ja propustiv. Kako i da e toj period go pominav samo so poddrska od maz mi. Mojata familija iako znaese niz sto pominuvav bas i bese gajle
Како сте ? Јас деновиве некако тешко.Нестабилности во одење, шетање на нерви по главата,како седам така чувствувам како да ми лази во коса нешто....
Neznam samo dali deka 8 casa sedam na rabota i mn.mi e blisku rab do doma na 5 min peski i ne dvizam ic...koga ke secrazdizam nadvor kako atrofirani nozete gi osekam, kako nesigurni. Sinimam maka i od kicma mn. No vo film sum da ne imam nekoja bolest
Вчера јако ме здрви главата, одвај помина малку (со апче нормално). Денес немам главоболки, ама се ми се чини дека од нагла промена на потопло време имам некои мигрени.
Благодарам на одговорот, има смисла се особено разговорот со себе во одреден момент. Сум приметила секогаш станува полошо кога баш ќе си речам е можам подобро, е тогаш станува полошо и хаотично. Најдобро е да размислувам дека толку денови сум минала такви мисли и пак не сам се којзнае колку изглупирала, у смисла и тоа поминало и изгледот веќе е тој, дали си смешен дали не голема работа, малце иде тешко во пракса понекогаш но тоа е, мора со афирмации и мисли дека не е страшна една социјална интеракција.
Исто ми е и мене. 6 год. ја имам акциозноста, страв од патување, летниот одмор го врвев со страв (леле во друга држава сим да не ми се случи нешто) Малце да ми се покачеше притисокот јас 300та филмој си праев. Ама сепак не беше опасно. Е сега последните два месеци бев излезен од дома и си бапрајв филм дека неножам да дишам и завршив на итна помош ми рекоја дека сум мн напнат ми кладоја унекција за смирување а матичниот ми даде хелекс од 0.25 и ми рече да пијам пола сабајле пола на вечер да ги пијам 6 месеци. Ама јас ги пијам само ко ќе ми е мн лошо, на 4-5 дена по едно полијнче. Од ко ќе се напијам друг чоек сум за 20мин ме смирват. Матичниот ми рече морам да ги пијам редовно 6 месеци па после постепено да ги прекинам ама ми е страв да не ми нашрат зависност оти имам другар 6год пие хелекс од 1милиграм и неможи без нив.
Има некој искуство на толку насоберени емоции неискажани и сега во маркет на пример да нема живци да чека ред и да му е стално топло претежно во лицето?
Не прај работи шо ти пречат, не мораш да излезиш, не мораш да прајш ништо. Птај го то шо ти е убо тебе а не на другите, тие шо те терат на нешто шо не сакаш одкачи ги одма и не се замарај. Мене најмногу притисок ми ствара патувањето, па еве не патувам.... И гужвите исто.... Па еве одбегнувам гужви. Тие нека планинарат а ти прошетај се 30на мин пепачи впарк па пушти си некое добро филмче, грицки сокче и ужувај. Пак ќе ти повторам не прај работи шо ти ја зголемват акциозноста. Шо е "АД" да објасни некој ?