Женски, многу близок од фамилија ни е во болница, цел ден сум како под стрес. Ќе го задржат неколку дена. Нит ми се излегувс ноќеска ниту ништо, осеќам гушење во грлото и ми се плаче. Плус сум настината. Буквално немам енергија, немам концентрација, ко да лебдам. Се осеќам ко изгубена, ко прв пат да излегувам на кафе, се плашам да зборам, зборувам а не знам што зборувам, мозокот ни работи 200 на саат и се ми е измешано. Сите ми велат, ништо не му е ќе му помине. А колку сериозно.. Не кажуваат.
Јас со медитација целосно престанав да има анксиозност и сум среќен. Секој ден во кревет лежење по еден до 2 часа во целосна тишина и без вознемирување и стимулации. Супер ми е. Дури повеќе сакам сега да медитирам од филм да гледам. Целосно се одмарам и најефикасено ми е за смирување. Секој ден се трудам да имам 1-2 часа за медитација.
Стандард за секој празник без исклучок, како некое правило и закон мора да не сум баш ко што треба...
Od toa sto ne se dvizis ti e. Probaj da vezbas doma na pocetok 10-15 min sekoj den. Najdisi nekoj vezbi na youtube.
Srekni praznici i se najubavo. Moite roditeli se povozrasni i neznam kako da objasnam ama znae da na nadvladee nekoe custvo kako sega, strav da ne im se sluci nesto, samo go ocekyvam najlosoto i toa mi dava custvo na nemir, nekoja tezina, pq pak mi gi aktivirase panicnite. Ve molam za sovet?
Совет некој посебен не знам што би ти дала, и јас сум таква ама сега мн посмирена, сфатив дека тоа е дел од животот. Психолог побарај, ќе имаш сигурно многу подобрување.
За жал, таков е животот срцка. Не ти го кажувљм ова со лоша намера, помалку мисли што ќе биде, повеќе уживај со нив и гушкај радувај ги. Сите ги имаме тие мисли, кога некој сакаш ќе ти е страв од загуба( нормално)..
Здраво.Дали од анксиозност може секој ден да чувствувам како нешто ми пулсира во мене дури и кога лежам мирувам ,но кога спијам не чувствувам.Како да се решам од ова?
Дали најдовте замена за Лорислан? Дијазепам од 2 мг ме зашеметува и ме прави напната Од 5мг ми е прејако. Најчесто ги пијам пред спиење. Чекам да одам пак на контрола...
Многу ме боли желудник, пиев пробиотик, сега после колку време да се напијам ланзул, а после колку време дијазепам од 2мг? Не смеат да се пијат заедно ваљда?