Дали може некој ЛП? Толку ми е лошо. Изгледа имам вирус, цело тело ме боли. Трески имам. Само лежам, пијам чаеви, вода, супа. Јадам. Ама брате, не сака.. Нит можам фа гледам филм, ни книга. Немам ни апетит нит за јадење нит за вода. Ми се плачи. Не сум одоморена.. Знам дека е прв ден од терапија и дека ќе помини. Пијам терапија од матичната, мислам ќе умрам. Крај. Сите, ми велат да не се занесувам и да не паничам, за глупости. Капак треба и да добијам.
Pred 4 skoro pet godini mi bese otkriena aksioznost so bolka vo gradite i trnenje vo glavata prebrodiv nekako so napraveni 5 krvni sliki za rok od eden mesec pa eho rengen pa kompjutersko snimanje i se bese od super po super a jas ne se osejkav i ponatamu dobar psihijatar ne mi pomogna nisto maticnata na svoja raka mi prepisa helex od 0.5 i za mesec dena se se sredi. Sega po tolku vreme osejkam isto bolka vo gradite i macnina pritisok normalen imam dali nekoj se soocil so ovaa situacija
Има ли некој искуство со чај од сладок корен? Јас многу сакам таблети да пробам, ама кај нас мислам дека ги нема. Од една американка имам инфо дека многу помагале за смирување. Кај нас има само чај-опција. Мислам дека следна недела ќе купам за да пробам.
Хелоу, еве ме мене после толку време.. Си имам мака и ми е страв пак да не ми се враќа анксиозноста.. Углавно, работам странство, психички и физички тешка работа.. Работевме 4 месеца, во декември си отидовме за Мкд, дојдовме пак тука во јануар некаде на почеток, е мене воопшто не ми се идеше, значи скоро цел декември со плачки го поминав заради тоа, е ќе дојде ден пак ќе идеме настрана, па како ќе биди вака нака и ај океј дојдовме, тука исто под стрес сум, не ми е исто како што ми беше пред да си одиме дома, некако како непронајдена... Е сега ми се дешава од ко дојдовме тука да навечер пред да заспијам баш ми се дешава како да срцето ми прекинува да ми работи и како да останувам без воздух и наеднаш ќе срипам од кревет (иако дишам нормално и срцето фала му на Бога чука) ама толку е страшен моментот што не можам да ви објаснам... Дали ова ми се дешава од што сум психички и физички уморна и нели тие секојдневни разговори со вереникот како не ми се работи тука како сум баш уморна и така натаму влијаат на тоа? Плус работам од 6 до 2 значи ми се спие ми се плаче не можам да издржам, коа ќе дојдам од работа неможам да легнам зошто од 3 ни е ручекот тука, па коа ќе дојдам од 3ипол дома, додека исперам, средам низ смештај, додека се избањам и не функционирам како треба не знам зошто... Ај ве молам за совет дали е ова нормално? И ако е од стрес и умор ве молам за совет како да го решам тоа? И плус пред спиење паничам да не ми се случи пак истото и ми се дешава како напротив... Секој совет добредојден..
Ne znam dali ima pogolem meteopat od mene…tolku mi e loso,omalaksana sum,nizok pritisok dodeka ne zavrne toa e cudo,blaga katastrofa
КалинаааУште си тука беСега и ја го мерев притисокот 120 со 65, се напив кола кола, а пред да го мерам пиев Дијазепам Плус главата ме боли, како некој делот околу окото да ми го корни...
Леле ужас значи..Метеопати... Утре ќе биди кочан, па друг ден ќе нараснат температурите, е па сега ти спремај се предвреме..
Ми треба помош за блиска личност, верувам дека тука има поискусни,па да ме посоветувате како да постапам. Личноста долги години се бори со анксиозност. Под терапија е, но проблемот е што веќе година уназад, терапијата се злоупотребува, односно, пие многу повеќе од дозволеното, дури три пати повеќе од дозволеното, конректно хелекс. Оди на добар психијатар каде што постепено ги намалуваа хелексите, ок беше се'до пред некој ден кога сфативме дека ноќта пак ги покачила, иако беше стигната до фаза кога ноќта не требаше да пие , само наутро и на пладне. Се'до тој момент верувавме дека го следи докторот, така и се изјаснуваше, но од тогаш се смени и не знам како да постапам. Зборувам, но покажувам и сомнеж. Станува збор за чувствителна личност и од се'нешто се повредува. Бидејќи не може да прекине така и не може толку да ги следи препораките од докторот, почна да лаже дека не пие... Се плашам од предозирање
Пиј нешто за главоболката, ако пиеш седатив можеш заедно со апче за болка да го испиеш. Види и притисокот како ти е.
Незнам дали прашањево е соодветно за темава, ако не преместете го каде треба. Имено, нешто многу чудно ми се случува, кога ќе се напијам кафе и пишам цигара со кафето, после тоа имам потреба да легнам, како да чекам телото да ми се смири, едно 5,10 минути, и после тоа си се враќа на старо. Како да почнува да ми трепери телото,некоја слабост во нозете, чудна вртоглавица не класична туку како некоја зашаметеност во главата, и мора да легнам. После кратко време си се враќа на старо. И нареден пат кога ќе пијам кафе пак. Ова трае веќе долг период, од што би можело да биде? Има ли некоја слично искуство?
Заглавив со ова вирусот дома. Страв ми е од дома да излезам. Прееска сама бев излезена и наеднаш се испотив, а бев само 30 мин излезена. Имам страв, ми се плачи.