Луѓе, што ми е? Едноставно, како да не можам да приложам напред. Само сум изморена, ми се спие. Не сакам да одам на никаков доктор. Со сила, јадам, немам волја за ништо, константно сум изморена, вознемирена и све и свашта. Кошмари живи соништа. Никој не ме разбира. Нит сакам луѓе да видам, нит сакам да се дружам, се ми праи стрес. Сакам само мир.
Период ти е и ќе помине, добро е што си свесна. Сите сме поминале или поминуваме низ тоа да не ни е дојдено до ништо, ништо да не ни се прави, сосила да ги туркаме деновите, ама ништо не трае вечно. Колку и да е тешко, животот има и убави страни, сега и времето станува поубаво, сончево и некако позитивно, научи се да бидеш благодарна на секое ново утро што се будиш жива и имаш шанса да смениш нешто. Анксиозноста е тука, ама нема да ни направи ништо, ќе си живееме со неа и ќе се бориме гледајќи за напред
Zdravo jas sum nova na forumov se nadevam ke si pomagame megusebno.Prvo da kazam deka okolu 6 God si patam od ankcioznosta I iam napraveno million ispituvanja do snimanje glava I uste sp ne oti imav nogu vrtoglavici I nisto se e ok, a sega si pijam redovna terapija I se obiduvam da ja imam jas kontrolata,no ne znam do vremeto li e ovie denovi mi e premnogu loso gadenje srcebienje vrtoglavica probuvam so Heleks od 0.25 ama ne bre ne mi e podobro nogu e silno od doma ne mi se izleva ako ne moram .ve molam nekoj sovet
Касно одговарам но ете за во иднина. Не е ништо страшно, си сонувала сон на кој не се сеќаваш и те вознемирил. Многу пати така ми било, ќе си поседам ќе ми помине. За убав сон ви препорачувам https://healthaid.mk/site-proizvodi/vitamini-i-minerali/magnesium-bisglycinate-375mg/. Препорачан од психијатар заедно со терапија. Времето е тешко, нагли промени се, нас ни влијае. Ќе помине.
Притисок 135/100 испив апче за притисок бидејќи знае некогаш да ми се покачи. Арно ама одма ме фаќа паника и почнува левата рака да ме боли. Еве сега нема да заспијам цела вечер мислејќи дека срцев удар ќе добојам. Пред една недела бев вака исто отидов на дежурен екг ми излезе добро ама ете пак не верувам дека сум добра...
Не пишувам, не зошто ми е супер одлично, туку зошто ми е преку глава да се жалам нешто, како јас да постојам само, па само за мене да се збори, е у таква фаза сум.. Те сакам да се ставам на диета, па ко ќе ми почне некое гадење си викам дај да си јадам јас, и така почнувам неконтролирано да јадам. Секој ден ми е борба, и овој низок притисок ме убива, скроз сум зашемутена од него плус. Се живо пијам за да ми се покачи. И така веќе се нервирам премногу со глупости што ми ја оптеретуваат психата.
Стандард пијам paroxetine и хелекс минимална доза, а магнезиумот да навечер. Едит: ама не постои магично апче да те оправи ако сама не сакаш да смениш. Милион пати сум кажала. Над 10 години живеам со ова. Има и добри и лоши периоди, ама тоа е.
А смени нешто во живтоот? Работиш со психијатарот? Разговарате? Ги канализираш проблемите, мислите, тескобите? Или само напиј се апче и мислиш одма магично ќе снема?
Луѓе помош! Од синоќа од 6 часот немам заспано. Мозокот ми работи 300 на саат. Мислам дека ќе ми прсне и ќе добијам мозочен удар.
Дали ке има некој послободен да ми пише во ЛП се соочувам со многу стресен период, се плашам секој момент дека ке добијам паничен напад Фала многу