Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.459
    Допаѓања:
    114.788
    Mesec dena sigurno ako ne i povekje i super mi e

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. anastyle

anastyle Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Zdravo skoro edna nedela imav peckanje ,trnenje na stapalata pocnav da pijam pogolemi dozi na vitamin b6 mi se namali, no mi preporacaa Neurobion sega nz dali se dobri , budejki predhodno imav panicni napadi i stresen period sega nemam ali mi se javia ovie simptomi

На eliesaab и Kiko9 им се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.950
    Луѓе, нешто објавив за анксиозноста. И одма брат ми ми пиша да избришам бидејќи тоа се глупости и сите ќе ми се смееле.
    Зошто вака се однесува со мене?

4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Некој ако може лп, ми треба помош ;(

На eliesaab, Cutiepie1 и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    8.626
    Пак се замараш кој што рекол, значи што сакаш ќе си објавуваш, не си ти мало дете за некој да ти кажува што да правиш, доволно си возрасна. И не ги анализирај до волку сите случки, треба да ти помогне брат ти е, а не да ти одмага, мислам секогаш се вртиш во круг...

На NoirSerpentine, poi, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    8.626
    Пиши.

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. krissssss

krissssss Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Zdravo.imam 17 godini anksiozna sum i ne primam nikakvi lekarstva ne sum bila ni na doktor,eve vejke cela godina kako cuvstvuvam cukanje na srceto na primer koga se e tivko naokolu ,ne me voznemiruva no mislam deka ne e normalno da cuvstuvam,i sakam da prasam dali mozi od anksioznost da imam neredoven ciklus mesec doagja mesec ne.Ve molam za odgovor

Последна измена: 10 февруари 2024
    На MinaDi и Dianñ3a им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.950
    Како се осеќате денес?
    Бев на кафе, ама издржав,
    И сите симптоми ги имам

На Kiko9 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vv3

Vv3 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Zdravo na site jas sum ovde nov imam 20 godini i pred 13 denovi mi se sluci nesto za prv pat vo zivotot.Dodeka lezev vo krevetot pocnav da se prepotuvam, 2minuti mi bese zesko 2 minuti ladno,pocnav da se tresam cel mislev deka gi ziveam poslednite minuti od zivotot mislev deka ke dobijam nekoj mozocen udar nemozev da stojam vo mesto me fati nekoja panika , nespokojstvo, nemozev da zaspam 24h.Spored simptomite sto gi citav na internet mislam deka se raboti za anksioznost.Veke 12 dena pijam Persen i caj od kantarion ne mi se povtoruvaat napadite no imam nekoe cudno cuvsto vo mene kako peperutki da mi letaat niz stomak isplasen sum a neznam za sto tocno se okolu mene mi e cudno kako da ziveam vo nekoj son nemam zelba za nisto ednostvano neznam kade se naogam mislam deka ne sum jas ne sum svoj dobiv strav od spienje strav mi e da zaspam mislam deka nema da stanam povtorno... Abee razni gluposti niz glavata mi pominuvaat i neznam sto da pravam ve molam za sovet

На Kiko9 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    6.582
    Пред недела ипол почнав да пијам Тирамат (лек против епилептични напади и спречување на мигренозни напади), ама се осеќам ужасно, има многу лоши нус појави и сум 99% сигурна дека ми е од него. Не смеам да ги прекинам нормално на своја рака, а и општо не смеам да ги прекинам зошто се хронична терапија, па сакав да прашам кој ви е начинот за справување со вакви симптоми и колку време отприлика трае овој период на привикнување на нова терапија? Не можам од кревет да станам, ништо не ми се прави, промени во расположение, не можам да работам, немам фокус, концентрација, како замаглен ми е паметот, утепано се осеќам, не си ги извршувам обврските, ми доаѓаат некои чудни и нелогични мисли, ми требаат сто саати да извршам наједноставни математички операции, не размислувам како што треба, иритабилност, ништо ми нема смисла. Листата е бескрајна. Треба да одам во понеделник на факултет да уплатам рата и мислам дека сум во состојба воопшто да не отидам и ко никогаш ништо да не било... оценка 2 недели не сум земала. До неврологот што ми ги препиша лековите не можам да дојдам зошто нема термин во наредните два месеци.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.950
    Што дијагноза имаш?
    Кај кој док одиш?

12. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    6.582
    Имам мигрена, инаку спомнав уште на почетокот кој лек го пијам и дека симптомиве што ги опишав започнаа откако почнав да го пијам лекот, што значи 99% е веројатно дека ми е од него. Пишав овде зошто знам дека често знае да се случи и од антидепресиви/анксиолитици да се јават вакви симптоми и нус појави и ме интересира отприлика колку време траат, начини на справување и слично. И навистина не знам што беше важно каква дијагноза имам и кај кој доктор одам (невролог, не психолог или психијатар) кога прашањата ми беа сосема други.

На Just.do.it и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.950
    Извини што те прашав. Не мислев ништо лошо.

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.459
    Допаѓања:
    114.788
    Мене ова ми звучи како да не ја поднесуваш оваа терапија. Побарај второ мислење веднаш.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Нормално е првите неколку недели да се имаат вакви симптоми бидејќи вакви апчиња имаат многу нус појави. Инаку, можеш и преку приоритетен да отидеш, не мора да чекаш термин ако веќе ти е за консултација/контрола.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    6.582
    @nena2010 @Angie1432 Фала ви девојки. Инаку, Нена ова за жал се класика нус појави на Тирамат, ги пишува и во упатството за употреба, има и пострашни. Енџи, за приоритетен мислам ми рекоа на матичен можат да ми дадат општ приоритетен за оддел неврологија во таа болница, ама не можат да ми гарантираат дека ќе се паднам кај тој доктор, туку може ќе се паднам кај некој рандом, а мене ми е дека овој конкретно веќе ме води и знае што ми се случува.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Да, точно може кај рандом да се паднеш, единствено да прашаш да дознаеш кој ден е во амбуланта па да отидеш тој ден бидејќи те води.

На nena2010 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.950
    По колку на ден?

19. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Што правите со несоницата, станав накај 3чсдот пиев дијазепам од 2мг и еве се разбудив не ме фаќа сон?

20. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    622
    Флуразепам мене ми препишаа од 15 мг имам инсомнија немам анексиозност нит било што.но инсомнија ме изеде и спијам ко заклана.значи прашај за флуразепам.капсули од 15 мг.со дијазепам ништо не правиш.нити со хелекс.се пробав од тоа.