Zdravo, pri zgolemena anksioznost i panicen napad doziveav derealizacija koja me drzi veke edna nedela. Dali ima nekoj so vakvo iskustvo? Mi se ima sluceno i prethodno, no mi se sredi. Preplasena sum
Poglednete se nadevam ke vi pomognam Ova e najdobra definicija spored mene ... Me ezi bukvalno kako dobro objasnuva
Објави го пак. Кажи му дека тоа е твој профил и дали ќе ти се смеат не е негов проблем. Нормално е блиски вака да си дофрлаат, особено ако е помала возраст. Книга, било што освен телефон. Телефон, компјутер и сл - на страна и обиди се да се фокусираш на техники за спиење. Истражи малку за дишење и обиди се да ги применуваш. Од искуство знам дека ако тргнам по тел, толку ќе биде од спиење. Ако после долго време не презаспиеш - книга. Направи си некој топол напиток и тоа е тоа. Ако ништо од тоа не помогне, утре имаш нов обид
Јас имав мал период кога имав проблем со несоница, дали и кога си уморна или си била на раб, шетање и сл. Пак не си можела да заспиеш?
Особено тогаш. Се случува телото да ти е толку уморно што не може да дозволи на мозокот да се опушти зошто навикнал да биде под константен стрес или на помалку спиење. Секако, не е од еднаш тоа туку откако поминало повеќе време во таа состојба. Значи последователно повеќе денови. Ама може и да е од еднаш. Тогаш можеби ќе може да се среди циклусот на спиење веќе од наредниот ден.
Го споделив линкот погоре затоа што мои блиски одат на индивидуални средби кај тој семеен и системски советник што ќе држи работилница. Тие се многу задоволни за насоките,техниките и успешното продолжување и функционирање.
Не ја пратам темава Не прашувам за мене. Ме интересира дали се лечи? имав во фам лице со анксиозност, сеа тоа нејзе шо ја мачеше, пројде. Тоа дали значи дека е излечено или? Имам друга блиска особа што е невиден хопохондрик и паник. Безвезе паничи од стрес ќе умре
Ова не е болест да се лекува или да не се лекува.Ова е состојба со која живееме.Она што е многу важно да ја најдеме длабоко во себе причината што не донела до оваа состојба и да работиме на тоа за да се научиме како да живееме со тоа.Од голема помош се терапевтите и советниците со насоките за кога следен пат повторно дојде до посилни симптоми на анксиозност да знаеме како да го контролираме тоа и да продолжиме нормално да функционираме.
10 i poveke god imam anksioznost od derealizacija do sekoj mozen siptom ama ova me plasi nepiam nisto neznam dali samo od sebe ke se sredi
Скоро неколку дена веќе имам проблем како да ми се врти во главата не ми се вртат предмети ништо такво туку едноставно како да не можам да стојам на нозе ..проверив се и се си е во ред дали ова е карактеристичен симптом за анксиозност можеби??
Da sigurna sum deka toa e od anksioznosta, od prekumerno mislenje na rabooti koi ne ni se potrebni. Se osekam isto i jas I dosta golema panicarka sum hh
Zdravo jas sum nova na forumov se boram so ankcioznost povejke godini no ovie Dena nekako e poizrazena pritisok 100 so 80 stegajne vo gradite losi misli od srcev udar stegajne va vilicatase mislam Deka ke se onesvestam ve molam nekoj so slicni simptomi
По грешка се напив 2 таблети неурофорте сабајлинава, ме фаќа паника што да правам, ќе ми се слоши ли? да одмарам? незнам.