Здраво, мислам дека повеќето од нас ги поминале тие симптоми.Тоа е нереалниот страв кој навистина е силен.Верувам дека одиш на разговор со стручно лице и ќе ти даде насоки како понатаму.Јас еднаш месечно си одам на разговор и добивам одлични насоки и техники кои многу ми помагаат да го надминам секој симптом.
Jas bev so terapija eden period se se sredi no sama ja prekinav terapijata I Sega sekoj den sum so Nov simptom namalen apetit oslabev 12 kg Izgleda ke moram pak so terapija
Посети психотерапевт, доколку со разговор не се чувствуваш подобро оди на психијатар и ќе ти каже што понатаму.
Зошто сами прекинувате терапија не ми е јасно? Психијатарот ви ја дал, тој проценува кога ќе е доста, се сами си правиме значи. Не прекинувајте сами терапија за ваше добро.
Вежбам , здраво се хранам, одам на работа активен сум преку цел ден и цела вечер , но понекогаш наеднаш ме фаќа таа анксиозност лицето и главата почнуваат да ме стегат ,расположението ми се губи исто како да не сум присутен , ме фаќа некој страв и морам да се напијам нешто за да се смирам.
Имам на неколку наврати пишувано ама општо за ашваганда, не за конкретни апчиња. NeuroForte® HealthAid Macedonia
Zdravo decki Patam od anskizonost so godini Sum piela i lekarstva,mi bilo podobro,sum gi ostavila,se vrakjala anskizonosta na periodi Kaj mene e problem hipohondrijata,stravovite Eve dolgo vreme imam nesonica od sto se plasam da zaspijam Psihijatarot mi prepisa lekarstva ama sama so sebe se boram i ne gi zemam Podobra sum no sakav da ve prasam dali i na vas vi se slucuva da koga kje pricitate i slusnete losa vest za nekoj mislam vo slucajov nepoznat preku socijalni mrezi,deka nesto mu se slucilo,dali odma si povrzuvate deka moze id a vi se sluci na vas? Vo slucajov imam strav od toa da ne mi se sluci nesto so srceto,bev i na lekar a kardiolog kade sto mi e kazano deka se e ok ama dzabe se plasam deka i mene nesto moze da mi se sluci nenadejno FALA vi na podrska i se izvinuvam na dolgiot post
Здраво дечки, пијам елицеа веќе два месеци прво две недели во комбинација со хелекс а потоа само елицеа, но се уште имам страв од болести и постојано мислам дека нешто лошо ќе ми се случи..Тие што имавте терапија со елицеа за колку време почуствувате подобрување?
Почнува подобрување кога ќе престанеш да чекаш апчето да ти помогне, сите имаме страв од болести ама сите различно реагираме на тие мисли. Не им оди контра на мислите, едноставно ништо не прави, остај да бидат тука без да реагираш бурно, па и рече си "нека ми се случи што сака, која сака болест нека фати, јас пак ќе си го терам животот и не се плашам" ете тогаш со тек на време ќе осетиш подобрување, а апчето е тука да ти потпомогне во овој процес.
Здраво дечки, нова сум на форумот. Се борам со анксиозност и панични напади веќе одреден период од 2 години поточно истата ми се појави после година дена од мојот пораѓај. Сум одела и на психолог кој што доста ми помагаше со разговор и техники за дишење , но престанав да одам бидејќи истата ми кажа дека сум многу свесна за ситуацијата и дека немам потреба од нејзе повеќе. Секакви апчиња пробани на природна база , и магнезиуми витамини, по нејзина препорава се запишав на вежбање што доста ми помага во исфрлање на вишокот енергија , почнав во брзо време и со ашваганда… симптомите на анкс се намалени ,но при најмала настинка , грип било што одма ме фаќа паника и одма тахикардии и тешкотии при дишење и пропратено со сите останати сиптоми. Ми се укочи грбот одма гуглање што значи што ми е и слично. Некој ќе каже имаш слободно време па мислиш, не напротив одам на работа дете дона за гледање имам одам на редовни тренинзи и пак анкс си наоѓа време да ми се протне во животот. Како се справувате посебно периодов со временскиве промени што исто многу ми влијаат?
Разговор со стручно лице.Техники и начини за соочување со состојбата за намалување на анскиозноста.Мене тоа многу ми помага.