Dali vi se slucuva stomakot da go osekjate izduen kako da ste prejadele a ne ste jadele nisto cel den i blagi bolki na levata strana kaj rebrata?
Da, mene mi e izduen i duri mi se gadi i od samata pomisla na jadenje, mi se povraka i u isto vreme me boli i glavata i me stega srceto.
Dali moze masloto od kanabis da pomogne pri nesonica ? Jas barav vo eden drug post za majkami koja boleduva od rak, no citav deka pomaga i za insomnia ama ne toa maslo od apteka preslabo e ,ima li nekoj sto znae kaj da najdam provereno cisto maslo. Bidejki ne se trpi ova a ne bi sakala da pijam dizazepami
Освен, “неформално“, од некаков „дилер“; не верувам дека можеш. Зошто мислиш дека „чисто масло од канабис“ би ти помогнало повеќе од дијазепам? И ова е лажна дилема. Мислам дека тебе ти треба психолошко советување и, можеби антидеперсиви, (но, не мора). Сочувство за мајка ти и за тебе. Тоа не е лесна борба во секоја смисла на зборот.
Дечки хелп, пак истата епизода што до сега не ми се случувало. Сред ноќ ме буди остра болка во стомак која за кратко проаѓа ама во моментот паника жива, ми доаѓа препотување, губење сила во раце и нозе, го мијам лицето добри 5 мин со вода пребледена, седнав се напив вода и шеќер малку се стабилизирав, мерам притисок 100 со 70, не разбирам што се случува и зошто, паѓа шеќерот или притисокот ☹️ ептен лошо чувство и не знам зошто се повторува.
Тоа ти е од вратот. Притискаш некој нерв во вратот при спиење, и затоа ја губиш силата во рацете и нозете, и воедно крвотокот накај желудникот. Истото и јас го имав добри година дена, цела година спиев само во една позиција, на една страна. Правец на физикална.
Fala ti na mislenjeto, no sepak ne bi sakala niti antidepresivi niti diazepam bidejki sozdavaat silna zavisnost, a kanabisot go koristele luge za ublazuvanje na anksioznost i nesonici i bolni od rak
Баш набрзина разлистав некои статии. Во твојот коментар има два дела, всушност. Се согласувам, зависноста од опиоиди кои се користат за болни од рак, во однос на чист канабис е поголема (за родителот), но, нема доволно истражувања за зависноста , споредбено неѓу АД и канабис (за тебе). Од многу проста причина што чист канабис во најголем дел од светот е нелегален... АД и психотерапија, се сепак, легални, и мислам дека се многу подобра варијанта за тебе, која сочувствува со блиска личност... Тие ЗНАЕМЕ дека функционираат. Можеби можеш да се обидеш за мајка ти, но, не знам колку вреди, затоа што (1) нема тестови, твоето искуство е анегдотско во најдобар случај (2) Придобивките за различни луѓе е различно, баш поради тоа што не е доволно тестирано. Одгледување на канабис, е многу строго контролирана работа, и во однос на процент на сатива, и во однос на oпкружување (влага светлина, итн); така што односот/чистотата што би ги добила од некаков „нелегален понудувач“ не ти гарантира сигурност. Бензодијазепините имаат различен ефект во однос на зависноста, така што и со тоа можеш да експериментираш, но, со мерка, секако. Ти посакувам сѐ најдобро, во секој случај. Тоа е тешка ситуција и ти ги разбирам дилемите. Ако ти треба муабет некогаш, како поддршка, пиши ми. Ќе правима муабет за што сакаш.
@GirlLove Mene denes mi e uzasno loso,vremeto ne unistiva uste tolku.Ovoj mesec posebno mn loso sekoj den skoro isto.
Zdravo. Sakam da ve prasam dali dodeka se zemaat antidepresivi moze vo isto vreme da se pie i neurozan? dali mozebi nekoj imal iskustvo?
Девојки последно време имам болки во желудникот пропратени со течна столица понекогаш , а болките се секој ден после јадење. Направени секакви испитувања, крвна слика нормална , хелико немам ни во крв ни во измет, на ехо нема ништо. Докторката заклучи дека е нервозни црева предизвикани од стрес. Дали може нешто да ми препорачате што би ми помогнало, дали да земам бедоксин како што ми кажа Др? Пробиотици не помагаат.
Нолпаза или Еманера не ти препишаа? Можеби е гастрит, треба терапија за желудник да пиеш штом имаш болки, само бедоксин нема да помогне. Внимавај и на исхраната, не јади брза храна, мрсна, зачинета и ќе се среди само треба време.
Мене интернист ми кажа за тинктура преспанска горчица на природна база било ефикасно, лично не го пробав бидејќи во моментот немав потреба, линекс за столицата и оброци лесни почесто а по малку количински. Можеш и копрокултура да направиш за секој случај.